Skip to content

Antonio Banderas si Andrew Lloyd Webber au creat o companie care va produce spectacole de teatru si musicaluri pentru principalele piete vorbitoare de limba spaniola. Compania va traduce in spaniola si unele dintre cele mai indragite muzicaluri ale lui Webber.

foto: Profimedia

Printre spectacolele care urmeaza sa fie adaptate in limba spaniola se numara The Phantom of the Opera, Sunset Boulevard, Starlight Express, Jesus Christ Superstar, Evita, Cinderella, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat si School of Rock.

Numele companiei, Amigos Para Siempre (APS), care se traduce prin „prieteni pentru totdeauna”, provine de la un cantec compus de Webber pentru Jocurile Olimpice de vara din 1992 de la Barcelona, care a fost interpretat la ceremonia de inchidere de Sarah Brightman si José Carreras.

Cei doi au anuntat luni noua initiativa in cadrul unui eveniment media din capitala spaniola Madrid.

„Antonio Banderas nu numai ca este un membru al regalitatii divertismentului, dar este si una dintre cele mai versatile si creative minti cu care am avut placerea sa lucrez vreodata”, a declarat Webber.

„Este cu adevarat incitant sa ne asociem cu Antonio pentru a aduce pe noi piete munca mea, precum si alte titluri geniale de pe Broadway si West End. In timp ce milioane de oameni din lumea vorbitoare de limba spaniola iubesc deja spectacolele si muzica noastra, nivelul de talent muzical si teatral este extraordinar. Abia astept sa lucrez cu Antonio pentru a aduce in lume productii in limba spaniola de cea mai buna calitate.”

 Banderas, care s-a stabilit in orasul sau natal spaniol Malaga din 2019 isi dedica acum o mare parte din timp teatrului sau din Soho, alaturi de angajamentele de filmare pentru lungmetraje.

El a lansat acest teatru in Malaga, cu sprijinul bancii spaniole Caixa Bank, la sfarsitul anului 2019, cu o productie in limba spaniola a clasicului de pe Broadway A Chorus Line in care a si jucat.

Banderas si Webber sunt prieteni de cand actorul l-a interpretat pe Ché, alaturi de Madonna, in adaptarea din 1996 a lui Alan Parker pentru Evita.

„Am avut marele privilegiu de a lucra indeaproape cu Andrew in timpul inregistrarilor si filmarilor celebrului sau musical Evita, in 1996, dar m-am atasat de muzica, de teatru si de talentul lui fabulos cand am vazut Jesus Christ Superstar, la inceputul anilor ’70 „, a declarat actorul.

„Nu ar fi gresit sa spunem ca am devenit actor datorita influentei enorme si impresiei puternice pe care am trait-o cand am vazut musicalurile lui Andrew. Sa am ocazia de a lucra cu unul dintre cei mai respectati si admirati compozitori din toate timpurile, oferind operele sale uimitoare pentru publicul hispanofon, este unul dintre cele mai importante momente din cariera mea in showbiz.”

Citește în continuare