Skip to content

Airbnb ofera 10 milioane de dolari pentru a proiecta si a construi cele mai ciudate case. 100 dintre cele mai creative idei vor primi finantare. Iris Apfel face parte din juriul competitiei.

Airbnb a anuntat un fond de 10 milioane de dolari pentru cei mai creativi 100 de aplicanti care trimit un proiect complet al constructiei unei case ciudate. Ideea a venit o data cu noua categorie a website-ului, imobile de tip OMG (n.red. Oh my God, jargon englezesc pentru a exprima uimirea) de peste tot din lume.

Sectionarea este intens folosita de internauti, fiind cautate proprietati din categoria OMG de peste 2.5 milioane de ori de la lansarea din luna iunie 2022. 

Banii din competitie acopera costurile constructiei casei, iar ca gazda, dupa calculele oferite de Airbnb, un venit mediu pe an pentru cei de pe platforma care se incadreaza ca OMG a fost de 48.000 dolari. 

Ideile sunt asteptate pana pe 22 iulie 2022 pe pagina oficiala a fondului de investitii Airbnb, aici. Din juriu fac parte muza Iris Apfel, arhitectul Koichi Takada si gazda Hotelului Potato, Kristie Wolfe. 

Conditiile de eligibilitate sunt originalitatea, experienta oferita, fezabilitatea proiectului si durabilitatea acestuia.

Un design castigator trebuie sa fie mai mult decat diferit. Ar trebui sa fie surprinzator, unic si sa-i inspire pe oameni sa-si reimagineze ce poate fi o casa. Juratii se asteapta ca interiorul sa fie la fel de memorabil ca si exteriorul, atingand un echilibru perfect intre conceptul ciudat si locuinta confortabila. Locuinta creata trebuie sa fie ecologica si sa respecte principiile sustenabilitatii, utilizarea energiei verzi si a materialelor reciclate fiind caracteristici principale ale proiectului. De asemenea, proiectul trebuie finalizat pana in august 2023, iar casa ar trebui sa aiba un impact mare asupra oaspetilor si unul mic pe planeta.

In acest moment, la nivel global, sunt peste 600 de locuinte la categoria OMG, iar cea mai apropiata de Romania este o experienta in Urla, langa Izir, Turcia. Detalii aici.

Citește în continuare