Skip to content

7 piscine naturale superbe aflate in interiorul marilor si oceanelor din Europa. Portugalia, Marea Britanie, Franta si Grecia ofera astfel de pisicine naturale.

Natura a format in unele zone din lume pisicine naturale, cele mai spectaculoase fiind in Australia. Insa si in Europa exista cateva astfel de piscine, care ofera inotatorilor confortul unei piscine fara valuri, dar totodata complet naturala. 

Daca inca nu v-ati planificat vacanta pentru lunile august si septembrie, urban.ro va propune locurile din Europa unde puteti integra si aceste piscine naturale in programul de vacanta.

Una dintre cele mai promovate si frumoase destinatii europene este insula portugheza Madeira unde se afla piscinele naturale Porto Moniz.

Madeira are o clima perfecta, niciodata prea calda sau prea rece si este o destinatie minunata pentru activitati de agrement, activitati sportive, odihna sau intinerire in hoteluri cufundate in decoruri naturale luxuriante, formate din plante sau hoteluri de lux.

Fermecatorul oras Porto Moniz de pe insula Maidera gazduieste o serie de piscine formate de lava vulcanului, acum umplute de apa din mare. Acest loc potrivit pentru familii este excelent pentru activitati, inclusiv snorkelling, inot si explorarea rocilor vulcanice.

Pe continent, Praia das Azenhas do Mar din apropiere de Sintra, Portugalia, ofera o piscina scaldata de Oceanul Atlantic.

Praia das Azenhas do Mar este o plaja foarte mica, incat aproape dispare la maree inalta. Cu toate acestea, plaja este intens vizitata de turisti, aici fiind una dintre piscinele naturale ale Oceanului Atlantic, dar si o serie de case varuite in alb care coboara pe o stanca spre mare, un peisaj absolut idilic.

Marea Britanie se bucura de doua pisicine naturale, una situata in Margate, Kent, iar cealalta in zona Cronwall.

Walpole Bay este o piscina oceanica listata ca fiind cea mai mare din tara si este amplasata pe fundul unei stanci in orasul sud-estic Margate. Spatiul este un loc idilic pentru cei care vor sa practrice paddleboarding sau pentru o plimbare la apus de-a lungul marginii piscinei. 

O vizita intr-unul dintre orasele de pe litoral din Cornwall nu este completa fara o oprire la Bude Sea, pe plaja Summerleaze. De la vaslit pana la snorkelling si chiar scufundari, piscina naturala de aici merita vizitata.. Exista, de asemenea, o serie de restaurante si baruri raspandite de-a lungul plajei pentru a savura fructe de mare proaspete in timp ce va bucurati de privelistile asupra Atlanticului.

In Franta, portul francez istoric Saint-Malo gazduieste o piscina naturala pe plaja Bon Secours. 

Locul este o destinatie de vis pentru pasionatii de sporturi nautice, care are inclusiv o scoala de navigatie in apropiere si program de scufundari. Cei care fac plaja aici se pot bucura de vederile spectaculoase ale barcilor care navigheaza peste golful Saint-Malo si Dinard.

Grecia ofera piscine naturale in localitatea Ano Koufonsi plaja Pisina, o binecuvantare din partea zeului Neptun, dar si in Thassos, una dintre destinatiile preferate de romani.

Se spune ca plaja Pisina este una dintre distractiile pe care zeul Neptun a oferit-o candva pentru distractie Nereidelor, sotiile sale. Aici este situata o piscina naturala in stanca, care este suficient de mare pentru ca mai multi oameni sa inoate. 

Thassos ofera o spectaculoasa piscina naturala, care se afla in regiunea Astris, in partea de sud-est a insulei. Giola se remarca prin inaltimea peretilor naturali care ajung la aproape 8 metri, fiind de fapt o fosta grota, unde tavanul s-a prabusit. Piscina naturala permite marii sa improspateze apa cu fiecare val.

Citește în continuare