Skip to content

De astazi incepe Festivalul unteatru in Gradina Casei Universitarilor. Dana Rogoz, Ofelia Popii, Richard Bovnoczki si Dan Byron urca pe scena

Cele mai recente productii din repertoriul unteatru, dar si filme si concerte vor fi prezentate, incepand de astazi pana pe 31 iulie, in Gradina Casei Universitarilor, in cadrul Festivalului Zilele unteatru, ajuns la a 12-a editie.

Luni, 25 iulie, in prima zi de festival va fi prezentat spectacolul „Domnisoara Iulia”, cu Dana Rogoz, Richard Bovnoczki si Mihaela Trofimov. Detalii si bilete aici.

Marti, scena va fi cucerita de „(IN)DEPENDENTII” – spectacolul tragi-comic care vorbeste despre conditia lucratorilor din sectorul cultural independent cu cu: Mihaela Radescu, Florina Gleznea si Andrei Raicu. Detalii aici.

O coproductie unteatru si Teatrul National Radu Stanca (Sibiu), „Mass”, va avea premiera oficiala in aceasta toamna, iar publicul este invitat sa descopere spectacolul in prima zi de festival. Actorii Mihaela Trofimov, Ofelia Popii, Richard Bovnoczki, Marius Turdeanu vor da glas textului montat pentru prima data in Romania, intr-un spectacol-lectura cu acces gratuit.

Pe 27 iulie, actrita Dana Rogoz, alaturi de regizorul si scenaristul Radu Dragomir, vor sta de vorba cu publicul la proiectia speciala a filmului „MO” – o poveste inspirata de abuzurile din sistemul universitar.

Scena 360 dedicata concertelor va aduce pe 26 iulie pe Berti Barbera si Nicu Patoi, care vor anima atmosfera din gradină cu Blue Drops – o infuzie de blues autentic, detalii aici, iar pe 27 iulie spectatorii vor canta alaturi de Ada Milea si Alex Neagu, unde percutia e personaj. Detalii aici.

Seara de 28 iulie este rezervata intalnirii cu Dan Byron, unul dintre cei mai activi sustinatori ai Zilelor unteatru, inca de la prima editie.

Dan Byron are peste 20 de ani de activitate in muzica alternativa din Romania. Este liderul si vocalistul trupei byron pe care a infiintat-o in 2006 si alaturi de care a lansat pana acum 7 albume de studio si 3 DVD-uri live. Detalii aici.

Weekendul va avea program special pentru cei mici. Sambata dimineata, Ana Turos este protagonista spectacolului „Clara si timpul liber”, iar seara intreaga familie va urmari pe marele ecran „Strajerii Deltei”, regia Liviu Marghidan.


Citește în continuare