Skip to content

LEGO lanseaza 4 seturi noi inspirate de universul lui James Cameron din AVATAR si de lumea fantastica a Pandorei. Al doilea film AVATAR va fi lansat in luna decembrie in cinematografele din Romania.

Incepand cu 1 octombrie, LEGO va pune in vanzare 4 seturi noi care au la baza filmul Avatar si care anticipeaza urmatorul film al lui James Cameron, ”Avatar: The Way of Water”, care va intra in cinematagrafe in luna decembrie. 

Noile seturi au fost prezentate in premiera in week-end, la San Diego Comic Con si contin reprezentari LEGO ale unor scene si personaje iconice din universul Avatar. 

Primul set se numeste ”Avatar: Neytiri si Thanator contra Robotului AMP Quaritch” si este inspirat din ultima confruntare prezenta in primul film Avatar.

Setul contine personaje precum Neytiri, care in film este jucata de Zoe Saldaña, si colonelul Miles Quaritch, jucat de Stephen Lang si vine alaturi de un costum AMP folosit de trupele lui Quaritch si o figurina Thanator a animalului legendar imblanzit de Neytiri. Pe langa acestea, in set au fost incluse si niste piese care reprezinta flora de pe Pandora sicare stralucesc in intuneric, amintind de plantele bioluminescente din film. 

Setul contine 560 de piese LEGO si va fi vandut la un pret de 44,99 euro. 

Al 2-lea set, ”Avatar: Primul zbor cu Banshee-ul lui Jake si Neytiri” vine cu figurinele personajelor Neytiri si Jake Sully, jucat de Sam Worthington in film, alaturi de doua Bashee si muntii zburatorii de pe Pandora. 

Setul are 572 de piese si va fi disponibil la un pret de 54,99 euro, facând parte din categoria LEGO Master Builders pentru copii de peste 9 ani. 

”Avatar: Muntii plutitori: Zona 26 si Samson RDA”, al treilea set si cel mai mare din aceasta serie, contine 5 personaje din film, un elicopter futurist Samson si alte constructii specifice Zonei 26.

Printre figurinele LEGO este Jake, atat ca om, cat si ca avatar, Norm Spellman in forma sa de Avatar, jucat in film de Joel David Moore, Dr. Grace Augustine, jucata de Sigourney Weaver, si Trudy, jucata de Michelle Rodriguez. 

Pe langa personajele binecunoscute, setul contine si o figurina Direhorse ce poate fi calarita de personaje, un container din Zona 26 ce poate fi conectat prin Bluetooth si elemente care stralucesc in intuneric. 

Setul va putea fi cumparat la o suma de 99,99 euro si vine cu 887 de piese.

Ultimul set anuntat este ”BrickHeadz Jake Sully si avatarul sau” care contine 2 figurine ale lui Jake de 246 de piese. 

Setul va putea fi cumparat la un pret de 19,99 euro iar figurinele vin insotite de elemente atasabile, precum un scaun cu rotile in cazul personajului Jack in forma sa umana si o sulita Na’vi pentru avatarul lui Jack. 

Alaturi de cele 3 seturi, LEGO a anuntat la inceputul verii un set special Avatar cu 1212 piese, numit ”Toruk Makto si Arborele Vietii” care este disponibil pentru pre-comanda si va fi pus in vanzare alaturi de celelalte seturipe 1 octombrie. 

Setul include minifigurinele Avatar Jake Sully, Neytiri, Mo’at si Tsu’Tey, o figurina Toruk cu aripi din foita de metal, un Direhorse si un Arbore al Vietii, precum si 3 constructii pentru decor care au elemente care stralucesc in intuneric. 

Setul este dedicat copiilor cu varste peste 12 ani si va putea fi cumparat la un pret de 149,99 euro. 

Plasat la mai bine de un deceniu dupa evenimentele din primul film, „Avatar: Way of the Water” spune povestea familiei Sully (Jake, Neytiri și copiii lor), a problemelor care ii urmaresc, a eforturilor pe care le fac pentru a se mentine in siguranta, a luptelor pe care le duc pentru a ramane in viata si a tragediilor pe care le indura.

Primul Avatar, creat si regizat de James Cameron, a aparut in 2009 și ramane unul dintre filmele cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

James Cameron a dezvaluit la CinemaCon ca „lucreaza din greu pentru a pune la punct ultimele detalii ale filmului”. El a vorbit si despre cum decizia de a plasa cea mai mare parte a filmului sub apa a facut ca productia sa dureze atat de mult timp.

Avatar 2 a fost anuntat initial ca data de lansare in 2014, iar dupa multe amanari s-a ajuns la o data finala 16 decembrie 2022.

The Way of Water nu este singurul film Avatar care se afla in lucru. Avatarurile 3, 4 și 5 sunt, de asemenea, in productie, fiecare urmand sa fie lansat la aproximativ doi ani dupa cel dinaintea sa. Titlurile acestora sunt:  Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider si Avatar: The Quest for Eywa.

Citește în continuare