Skip to content

Dupa 11 ani, grupul britanic Pulp se intoarce pe scena in 2023. Anul trecut, liderul grupului Jarvis Cocker a lansat un album de coveruri, „Tip-Top: Chansons d’ennui”

Pulp, formatia britanica a carui lider este Jarvis Cocker, se reintoarce pe scena in 2023, anuntul fiind intai facut pe mai multe platforme de social media, sub forma de teasere. Ulterior, bateristul Nick Banks a confirmat la BBC Radio Sheffield faptul ca o serie de concerte vor avea loc anul viitor.

Originara din Sheffield, Marea Britanie, Pulp a cunoscut succesul in anii ’90, odata cu lansarea albumelor „His’n’Hers” si „Different Class”, numele sau devenind in scurt timp sinonim cu britpop, un nou curent muzical care in doar cativa ani avea sa se bucure de o raspandire impresionanta si dincolo de granitele regatului britanic.

Pulp a fost unul dintre pionierii acestei miscari, alaturi de alte nume precum Blur sau Oasis, stilul trupei remarcandu-se printr-un mix ingenios de ritmuri pop-rock cu influente disco si versuri in stilul „kitchen sink drama”, curent cultural regasit nu doar in muzica, ce aduce in prim plan problemele familiale ale tinerilor.

Desi se bucurau de succes in formula de grup, membrii trupei – Jarvis Cocker (voce, chitara), Russell Senior (vioara, chitara), Candida Doyle (clape), Mark Webber (chitara), Steve Mackey (bass) si Nick Banks (tobe) – au decis in 2002 sa porneasca pe drumuri separate.

Totodata, solistul trupei, Jarvis Cocker, a lansat mai multe albume solo, primul fiind „Jarvis” in 2006. Jarvis Cocker s-a dedicat carierei solo, lansand o serie de albume apreciate de public si de critici deopotriva, dar si un proiect in colaborare cu o parte dintre membrii Radiohead, alaturi de care s-a implicat si in realizarea coloanei sonore a filmului „Harry Potter si Pocalul de Foc”.

Cel mai recent disc al sau este un album cu coveruri: „Tip-Top: Chansons d’ennui”, lansat in 2021. El interpreteaza melodii de Dalida, Dutronc sau Gainsbourg.

Ultima aparitie pe scena a formatiei Pulp a fost in 2012, an in care formatia a concertat si in Romania, la B’ESTFEST.

Si in 2011 a fost o surpriza similara, cand trupa si-a anuntat aparitia in cadrul unor festivaluri din Europa. Vestea a bucurat publicul, mai ales ca reinoarcerea lor in formula completa a durat peste noua ani. Acestia au cantat impreuna pe scenele marilor festivaluri inclusiv in 2012.  

Citește în continuare