Skip to content

Quentin Tarantino si Roger Avary au lansat un podcast despre filme de arhiva.  The Video Archives Podcast prezinta filmele pe care cei doi prieteni le inchiriau pe casete VHS

Quentin Tarantino si Roger Avary invita publicul larg sa devina client la Video Archives, magazinul cu care a inceput pasiunea pentru cinematografie a celor doi. Cei doi au lucrat impreuna la acest magazin, iar podcast-ul pe care il lanseaza impreuna este o calatorie in timp pentru a revedea vechile filme si a descoperi noi filme favorite, extrase din casetele VHS reale pe care Quentin si Roger obisnuiau sa le recomande clientilor la magazinul original Video Archives din Manhattan Beach.

In 1983, Quentin si Roger au inceput sa lucreze impreuna la locatia originala a magazinului de inchiriere de filme Video Archives din Manhattan Beach, California. Acolo, cei doi, care au continuat sa colaboreze la scenariul castigator al Oscarului pentru Pulp Fiction, a inceput sa-si impartaseasca dragostea pentru filme mai putin cunoscute, intre ei si cu clientii magazinului. Cunostintele lor despre cinema si filmele clasice au devenit atat de venerate incat i-au transformat in celebritati locale, aducand noi audiente la selectiile pe care le-au recomandat si stabilind traiectoria carierei lor in regie de film.

Acum, peste 30 de ani, Quentin si Roger vor revedea acele filme clasice pe The Video Archives Podcast. In fiecare episod, vor revedea si vor discuta despre filme extrase din colectia reala de casete VHS, pe care Quentin le-a achizitionat in 1995 si le-a folosit pentru a reconstrui magazinul Video Archives din casa lui. De la filme controversate cu James Bond la alte filme surprinzatoare, cei doi, alaturi de Gala Avary, ii vor expune pe ascultatori la filme pe care nu stiau ca le-ar placea, vor acorda premii favoritelor lor si, desigur, vor evalua calitatea filmului.

The Video Archives Podcast este produs de Josh Richmond si Gala Avary, cu producatorii executivi Colin Anderson si Natalie Mooallem.

Primul episod a fost deja lansat, iar cei doi discuta despre comedia SF „Dark Star” din 1974, care a fost debutul regizoral al lui John Carpenter, si „Cocaine Cowboys” din 1979, despre o afacere de droguri care a mers prost, cu Jack Palance.

La inceputul verii, Quentin Tarantino a anuntat ca va publica si o carte dedicata tot cinematografiei, „Cinema Speculation”.

Quentin Tarantino inca nu a anuntat niciun plan pentru ultimul sau film, dar scrie o noua carte despre istoria filmului intitulata „Cinema Speculation”, iar editorul sau, HarperCollins, a anuntat ca va fi gata pentru o lansare pe 25 octombrie.

Interesul lui Tarantino pentru a scrie carti este deja cunoscut publicului larg. Publicatia IndieWire mentioneaza ca acesta vede scrisul de carti ca o modalitate de a ramane creativ atunci cand nu mai este in spatele camerei. El si-a adaptat recent filmul „Once Upon a Time in Hollywood” intr-un roman, iar un fragment din carte este disponibil pe urban.ro.

Citește în continuare