Skip to content

De astazi intra in cinematografe „Trenul Asasinilor”, filmul in care Brad Pitt este regizat de David Leitch, cascadorul care l-a dublat in „Fight Club” si „Troia”. Pitt joaca alaturi de Sandra Bullock, Joey King, Bad Bunny, Ryan Reynolds si Channing Tatum.

Incepand de astazi, 4 august, in cinematografele din Romania veti putea urmari „Trenul Asasinilor” (Bullet Train), unul dintre cele mai asteptate filme de actiune ale verii 2022. Este un blockbuster regizat de David Leitch care ii reuneste pe Brad Pitt si Sandra Bullock, impreuna cu alte nume cunoscute din Hollywood.

Filmul este o adaptare a romanului „Bullet Train”, un best-seller din 2010 al autorului japonez Kōtarō Isaka. Scenariul a fost scris de Zak Olkewicz care a mai lucrat anterior pentru „Fear Street: Part 2 – 1978”.

Povestea se invarte in jurul a cinci asasini aflati in Japonia care se urca la bordul aceluiasi „tren glont” si isi dau seama ca misiunile lor sunt interconectate. Trenurile glont sunt specifice Japoniei si ating pana la 350 de km/h. Trenul merge de la Tokyo la Kyoto, iar Pitt joaca rolul lui Ladybug, un asasin american aflat sub instructiunile sefei sale, Maria Beetle, interpretata de Sandra Bullock.

Ceilalti asasini sunt Joey King in rolul Prince, o criminala engleza care se da drept o scolarita, Aaron Taylor-Johnson in rolul lui Tangerine si Brian Tyree Henry in rolul lui Lemon, amandoi fiind criminali britanici si asociati. Alaturi de ei mai joaca si Andrew Koji in rolul Yuichi Kimura si Hiroyuki Sanada in rolul Batranului, intr-o dinamica de tata si fiu, dar si Michael Shannon drept „Moartea Alba”, liderul celei mai mari organizatii criminale din lume.

„Trenul Asasinilor” este al doilea film in care joaca superstarul puerto-rican „Bad Bunny” creditat sub numele real de Benito A Martinez Ocasio, in rolul Lupului, un asasin mexican. Distributia este completata de Zazie Beetz, Logan Lerman si aparitii speciale de la Ryan Reynolds si Channing Tatum.

Cu un buget de 90 de milioane de dolari, productia pentru „Bullet Train” s-a desfasurat in perioada pandemiei, intre noiembrie 2020 si martie 2021. Lady Gaga ar fi trebuit sa joace in mod original rolul interpretat de Sandra Bullock insa a fost nevoita sa se retraga din cauza filmarilor pentru „House of Gucci”.

In turneul de promovare al filmului, Pitt a povestit cum a rugat-o pe Bullock sa o inlocuiasca pe Gaga ca o favoare speciala pentru el. In schimb, Bullock, in calitate de producatoare al filmului „The Lost City”, l-a rugat pe Brad sa ii intoarca favoarea si sa apara in filmul regizat de Adam si Aaron Nee. Desi sunt prieteni de 25 de ani, este prima oara cand Pitt si Bullock joaca impreuna in acelasi film.

Leitch a descris filmul ca fiind „un thriller de actiune, comic, distractiv si intens”, fiind distribuit la nivel international de Sony Pictures iar in Romania de InterComFilm Distribution.

Regizorul Bullet Train, David Leitch, si-a inceput cariera in Hollywood cu joburi de cascador si a fost chiar dublura lui Brad Pitt in unele dintre cele mai mari hituri ale sale, inclusiv „Fight Club” si „Troia”.

Cunoscut pentru regia unor hituri de box office „Deadpool 2”, „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” sau „Atomic Blonde” dar si ca producator al blockbusterului „John Wick”, David Leitch a vorbit intr-un interviu acordat The Hollywood Reporter despre jobul de cascador al lui Pitt si despre cum a evoluat relatia lor pentru a lucra ca regizor si actor: „A fost suprarealist. Am fost de multe ori pe platourile de filmare in care am stat acolo si am spus: Acesta este Brad Pitt! Avem o relatie si o prietenie din filmele pe care le-am facut impreuna. A fost foarte tare sa revin in aceasta noua relatie in care am crescut ca artist, el a crescut ca artist si facem ceva care se sprijina in punctele noastre forte. Este ceva special ce nu ati mai vazut de la el sau de la mine.”

Aflata pe covorul rosu la premiera mondiala a filmului, sotia lui Leitch, producatoarea Kelly McCormick a avut o parere mult mai sincera asupra dinamicii dintre ei: „Cred ca David a fost putin intimidat la inceputul primei saptamani, pentru ca aveau o dinamica si o relatie atat de diferita fata de cum era inainte. A fost dragut pentru ei sa-si dea seama de asta si sa intre intr-un ritm si apoi sa formeze cu adevarat un parteneriat.”

La randul lui, Pitt a declarat pentru Indiewire ca „Povestea lui este fara precedent, nu stiu pe nimeni care sa fi venit din lumea cascadorilor si sa ajunga la statutul de regizor. Si si-a dezvoltat, cu siguranta, propriul limbaj, si a fost foarte cool de vazut. Ne-am intalnit la „Fight Club” si am lucrat pana la „Mr. & Mrs. Smith” iar el avea aceste aspiratii. Si uite unde a ajuns. Asa ca a fost foarte cool sa observ cat de departe a ajuns si sa fac parte din munca lui, din viziunea lui. Acum eu il servesc pe el, el e seful.”

Potrivit coordonatorului de cascadorii al noului film, Greg Rementer, Pitt a realizat 95% din cascadorii sale in film si a declarat ca „Exista un pic de comedie fizica. Luptele sunt concepute pentru a imbunatati personajele. Suntem aici pentru a ne distra intr-un spatiu super-continut.”

Filmul marcheaza o schimbare majora si pentru Joey King care, dupa multe productii in care a jucat rolul de personaj pozitiv, victima sau inocenta, in „Trenul Asasinilor” face tranzitia la „fata rea”. 

Rolul Prince este un antagonist, o forta de-a dreptul rauvoitoare. Intr-un interviu acordat The Independent in care a vorbit despre lucrul cu Brad Pitt, King a declarat ca „Brad spune intotdeauna ca cele mai distractive roluri pe care le poti juca sunt cel de prost sau raufacator. El spune că el este prost, iar eu sunt o raufacatoare.” In realitate, King spune ca „Brad este o persoana uimitoare, este un exemplu atat de bun despre cum ar trebui sa tratezi oamenii pe platourile de filmare si in viata. Este minunat.’

De cand a castigat primul sau Oscar pentru rolul cascadorului Cliff Booth din „Once Upon a Time in Hollywood”, regizat de Quentin Tarantino, Brad Pitt isi alege mai atent proiectele.

In 2018, fanii au fost incantati sa-l vada pe Pitt intr-un scurt rol in filmul lui Leitch, „Deadpool 2”, un personaj invizibil care poate fi vazut doar in timpul mortii sale rapide. Aceasta a fost cea mai recenta colaborare intre Pitt si regizorul David Leitch.

Leitch a lucrat pentru prima data cu Brad Pitt la sfarsitul anilor 1990, iar prima lor colaborare a fost clasicul „Fight Club” al lui David Fincher. Proiectele lor comune au inclus titluri precum „Spy Game”, „The Mexican”, „Mr. And Mrs. Smith”, „Ocean’s 11” si „Troy”.

Nascut pe 7 februarie 1970, David Leitch a debutat ca regizor cu filmul de actiune din 2014, „John Wick”, impreuna cu Chad Stahelski, desi nume lui Leitch nu a fost trecut ca regizor. In 1997, cei doi au fondat o companie de productie numita 87eleven.

Leitch a regizat thrillerul „Atomic Blonde” din 2017, cu Charlize Theron, si un an mai tarziu „Deadpool 2”, continuarea filmului din 2016 cu acelasi nume. In 2019, a regizat „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, un spin-off din franciza.

Leitch a fost cascador pentru Brad Pitt de cinci ori si de doua ori pentru Jean-Claude Van Damme. Impreuna cu echipa sa au castigat doua premii pentru „The Bourne Ultimatum” la Premiile Screen Actors Guild.

A scris si a jucat in „Confessions of an Action Star”, o parodie a industriei si a filmelor de actiune lansate in anul 2009.

Citește în continuare