Skip to content

Unteatru organizeaza un spectacol interactiv cu Maia Morgenstern. Spectatorii pot contribui cu propriile povesti

„Prin padure cu Maia” este cel mai recent spectacol pus in scena de unteatru open-air, care va avea loc pe 16, 17, 18 august 2022, de la ora 20.00, timp de 100 de minute. Spectacolul este unul interactiv si o are in rolul principal pe Maia Morgenstern, care urmeaza sa descopere o noua respiratie colectiva, care pleaca de la pierderile suferite de fiecare dintre noi, de la obiecte, informatie, prieteni, oameni dragi la sperante, memorie sau chiar viitorul. Spectatorii sunt invitati sa contribuie prin propria proveste, scrisa pe website-ul lostinterferences.eu.

Seria de spectacole destainuie experiente personale ale pierderii traite de artistii din proiect, cat si experiente ale pierderii impartasite in interviuri din anul 2021 sau colectate prin platforma lostinterferences.eu.

Totodata, in cadrul performance-ului, Constantin Basica va concerta de la Stanford California pe o partitura compusa de el insusi pentru trei piane si live electronics, fiind insotit de Romeo Cornelius, contratenor. Compozitia muzicala este algoritmica si foloseste AI live pentru generarea de sunet. Mai mult, spectacolul se bucura si de o participare video a Irinei Margareta Nistor.

Povestile scrise de spectatori pe plaforma special creata vor fi introduse intr-un algoritm care le va asocia o compozitie muzicala. Povestile pot fi trimise in limba romana sau in limba engleza, atat in scris, cat si ca mesaje vocale.

Proiectul artistic „Prin padure cu Maia” are ca scop ca arta telematica sa vindece, in mod tehnologic, pierderea corpului nostru, pierderea simturilor, pierderea sensului, intr-un format hibrid, telematic. „Prin conectarea la Lost interferences, pe care nu le-am auzit niciodata, in vietile noastre, si in toate posibilitatile pierdute, publicul se va alatura performerilor in a da sens lucrurilor pierdute. Miza este ca prin constientizarea pierderii ne vom vindeca si impreuna printr-un corp conectat digital, vom descoperi un sine colectiv”, mentioneaza organizatorii.

Detalii in evenimentul de pe Facebook, iar biletele se pot achizitiona de pe unteatru.ro.

Citește în continuare