Skip to content

In weekend are loc la malul marii festivalul de rock alternativ Living Rock. Grupul indie belgian Bathazar sunt headine-erii editiei care ii mai are in program si pe The Mono Jacks, COMA, Vita de Vie, Bogdan Simion & Lautarii de Matase sau Luiza Zan.

Intre 19-21 august, pe plaja Tuzla, are loc Living Rock, festivalul de rock alternativ de la mare ajuns la cea de-a treia editie. Pe scena va urca trupa belgiana Balthazar, alaturi de cele mai indragite trupe de pe scena muzicii rock din Romania, Robin and the Backstabbers, E.M.I.L., Luna Amara, The Mono Jacks, COMA, Vita de Vie, dar si Bogdan Simion & Lautarii de Matase sau Luiza Zan.

Belgienii de la Bathazar revin in Romania, promovand de aceasta data si melodiile de pe noul album, „Sand”, dar si cele deja cunoscute de publicul larg, de pe albumul „Fever”.

„Sand” este cel mai recent album al lor si a fost finalizat in pandemie, ceea ce a dus la adaptarea si experiementarea unor noi sunete la inregistrare. Albumul este complet diferit de restul discografiei trupei, insa a cucerit rapid publicurile de peste tot din lume.

Trupa a debutat in 2004, la concursuri pentru muzicieni locale, cand artistii aveau 18 ani. Din componenta initiala a trupei mai fac parte doar Maarten Devoldere si Jinte Deprez. Pana in 2007, au cantat la evenimente si competitii pentru artisti din Belgia, ca in urma concertului de la festivalul Dour Festival, sa le apara primul single „This Is a Flirt”, care a devenit no 2 la Radio 1 si Studio Brussel.

Dupa acest moment, trupa a devenit din ce in ce mai cunoscuta, incepand inclusiv un periplu international, care in 2010 a culminat cu o atentie sporita pentru ei la London Calling de la  Amsterdam Paradiso, unde mai multe formatii si-au anulat prezenta din cauza un nor de cenusa vulcanica care a impiedicat transporturile aeriene din Europa.

Pe langa concertele live, festivalierii se vor putea bucura in cele trei zile de Living Rock de soare, mare, surfing si stand up paddling si se vor putea relaxa la umbra in zonele special amenajate.

Accesul la festival se face pe baza de bilet pentru o zi (120 de lei) sau abonament pe trei zile (275 de lei), disponibile la vanzare pe iabilet.ro. La intrare se vor mai putea achizitiona abonamente la pretul de 325 de lei si bilete de o zi, la 145 de lei.

Accesul in camping este permis exclusiv persoanelor care detin un bilet de camping, iar in acest moment, biletele sunt deja sold out.

La festival, se poate ajunge cu masina personala, unde in Tuzla exista mai multe indicatoare pentru traseul pana la plaja, dar si cu trenul pana la garile Eforie Sud sau Costinesti, iar apoi cu taxiul.

Festivalul incepe vineri, 19 august, de la ora 18.45, cu Hvnds, Dl. Goe, Toulouse Lautrec, byron
si Vita de Vie. Sambata, concertele incep la ora 13.00, la Brunch Stage, cu The Kryptonite Sparks si Silent Strike, iar pe Main Stage vor urca de la 19.30,  E.M.I.L., Luna Amara, The Mono Jacks si COMA, urati de un after party cu Bogdan Simion & Lautarii de Matase.

Duminica, la Brunch Stage vor canta Amadeus Oigăn + Doru Trascau, Luiza Zan & Istvan Gyarfas, iar de la ora 20.00, Piqued Jacks, Robin and the Backstabbers si Balthazar.

Citește în continuare