Skip to content

Actorul Tom Hardy este campion la Jiu Jitsu. In urma cu cateva zile a castigat medalia de aur la un campionat caritabil

In Wolverhampton, Marea Britanie, actorul Tom Hardy a castigat aurul la Jiu Jitsu, atat la categoria GI, un sport care are loc in uniforma traditionala de arte martiale, unde ai voie sa apuci hainele oponentului, dar si la categoria non-GI, unde lupta se desfasoara fara uniforma, unde nu ai voie sa apuci hainele adversarului.

Campionatul a fost unul caritabil, iar Tom a participat din partea organizatiei REORG, un ONG care sustine oamenii care sufera de stres post-traumatic si depresie. Organizatia are ca principal scop sa predea tehnica BJJ (Brazilian Jiu Jitsu), o arta martiala non-violenta, ca forma de terapie si recuperare.

Actorul Tom Hardy a inceput sa fie implicat in acest ONG inca din 2011, cand a invatat Brazilian Jiu Jitsu pentru rolul sau din „Warrior”, unde a jucat un luptator de MMA.

Din lumea filmului, si Russell Brand, Wagner Moura („Narcos”), Jonah Hill („Wolf of Wall Street”), Guy Ritchie, Jason Statham („The Italian Job”), Ed O’Neill (Al Bundy), Jonathan Lipnicki (Stuard Little), Nicolas Cage si Keanu Reeves sunt printre vedetele care practica Jiu Jitsu.

Tom Hardy si-a inceput cariera cinematografica cu rolul John Janovec din miniseria “Camarazi de razboi”. In 2001 a debutat in cinematografie in thrillerul “Black Hawk Down” regizat de Ridley Scott.

A fost distribuit in filme, seriale TV si piese de teatru, in care a interpretat roluri variate, de la Robert Dudley in productia BBC “The Virgin Queen” (2005), si cu Bill Sikes in “Oliver Twist” (2007). Pe marele ecran, a aparut in thrillerul “Layer Cake” (2004) alaturi de Daniel Craig, in “Marie Antoinette” (2006) regizat de Sofia Coppola si in “Scenes of a Sexual Nature” (2006).

In 2006, Hardy a fost initiatorul unei companii de teatru, “Shotgun”, alaturi de regizorul Robert Delamare si a regizat o piesa de teatru numita “Blue on Blue” scrisa de tatal sau.

Este cunoscut pentru rolul din “Inception” (2010), in care a jucat alaturi de Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Cillian Murphy, Tom Berenger, Ken Watanabe, Michael Caine, Marion Cotillard si Ellen Page. “Inception” a devenit unul dintre primele 25 de filme cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

In afara platourilor de filmare, Hardy este si protectorul unei organizatii de binefacere “Flack” care ajuta oamenii fara adapost din Cambridge. Din 2010 a fost numit ambasador al organizatiei The Prince’s Trust, aflata sub tutela Printului Charles, care sprijina tinerii cu probleme.

Citește în continuare