Skip to content

Evenimentele lunii septembrie la Combinatul Fondului Plastic: expozitia Art In Progress cu 23 de artisti tineri, Bucharest Jazz Festival si Open Doors cu vizite gratuite in atelierele artistilor.

Pe 1 septembrie, incepe a patra editie a seriei de expozitii Art In Progress in Spatiul The Institute de la Combinatul Fondului Plastic. Vernisajul va deschide o luna plina de evenimente in spatiul care gazduieste galerii de arta si ateliere ale artistilor.

Treptat, Combinatul Fondului Plastic se transforma intr-un cartier creativ oficial al Bucurestiului. De la evenimentele precum DIPLOMA sau Romanian Design Week care atrag mii de vizitatori in curtea de pe strada Baiculesti la numarul 29, spatiul se transforma in principala destinatie pentru pasionatii de arta si experiente multimedia.

Luna septembrie va fi marcata in primul rand de „Art In Progress” care va avea loc intre 1 si 18 septembrie 2022, o expozitie multidisciplinara care aduce in fata publicului lucrari de arta realizate de artisti si artiste tinere.

De asemenea, pe 8 septembrie, va avea loc un eveniment de tip Open Doors prin care publicul larg va putea vizita toate galeriile si comunitatile de artisti din cadrul Combinatului Fondului Plastic.  

Ulterior, intre 16 si 18 septembrie, se desfasoara Bucharest Jazz Festival, 3 zile cu live sessions si concerte tematice.  

Curatorul acestei editii „Art In Progress”, arhitectul Iulian Badarau, aduce impreuna 23 de artisti multidisciplinari.

Expozitia „Art In Progress” are un concept numit „Intermedium” si propune un scenariu in care spatiul fizic este manipulat, pentru a obtine o dimensiune intermediara.

Viziunea lui Iulian Badarau, arhitect si designer, co-fondator STUDIOMASURA si in prezent parte din biroul de arhitectura CUMULUS, va include lucrari de pictura, moda, design grafic si de obiect, sculptura si lucrari din ceramica.

„Am bucuria sa aduc impreuna o serie de artisti foarte talentati, nume care sunt convins ca vor fi in continuare o prezenta constanta si importanta pe scena artelor. Pentru editia din septembrie, ne-am propus un demers care va transforma expozitia intr-un spatiu aparte pentru publicul larg. Ne dorim sa apropiem cat mai mult arta de oameni, sa extindem publicul careia ea se adreseaza in general si sa aratam cum ne poate ea provoca, cum ne poate da de gandit, cum ne poate uimi sau cum ne poate schimba fara sa stim”, a declarat curatorul.

Vernisajul va avea loc pe data de 1 septembrie, incepand cu orele 18:00 si va include lucrari create de Alexandru Ranga, Alina Madlen Badeanu, Arina Bican, Anca Vintila Dragu, Andreea Baban, Beatrice Duman, Benjamin Bledea, Bogdan Nica, Carmen Belean, Catalina Cosma, Cristian Frone, Cristian Gabriel Virtej, Decebal Gabriel Taroi, Elisia Tirnoveanu, Elena Pirvu, Ingrid Helena, Ioana Casapu, Irina Radulescu, Octavia Chiru, Otto Constantin, Silvia Dobre, Silviana Radulescu si Sinziana Cosoianu.

De asemenea, intre 16 si 18 septembrie, la Combinatul Fondului Plastic va avea loc Bucharest Jazz Festival.

Editia din acest an se axeaza pe jazzul romanesc, fiind curatoriata de muzicologul si jurnalistul Florian Lungu. Programul festivalului este impartit in trei seri tematice: prima zi este dedicata artistilor din noua generatie de jazz, a doua seara este dedicata artistilor romani de jazz din afara tarii, iar ultima zi aduce pe scena de la Combinat nume consacrate ale jazzului autohton. Mai multe detalii aici.

Expozitia Art In Progress_Intermedium va putea fi vizitata gratuit intre 1 si 18 septembrie la Spatiul The Institute, din Combinatul Fondului Plastic (Strada Baiculesti 29, Bucuresti), dupa programul urmator: de marti pana vineri, intre orele 16:00 si 20:00, sambata, intre orele 12:00 si 20:00 iar pe 8, 16, 17 si 18 septembrie, programul se prelungeste pana la orele 22:00.

Citește în continuare