Skip to content

Astazi incepe Festivalul de film de la Venetia 2022 cu filme care ii au protagonisti pe Adam Driver, Cate Blanchett, Ana de Armas, Timothée Chalamet sau Tilda Swinton. 8 filme din festival pe care le veti cauta cu siguranta

De astazi incepe cea de-a 79-a editie a festivalului de film de la Venetia, iar un juriu condus de Julianne Moore va viziona unele dintre cele mai asteptate filme ale anului.

Istoria ne-a invatat ca la acest festival sunt lansate filmele pe care studiourile americane le vizeaza pentru fi  inscrise la Oscar, iar aici s-au vazut pentru prima data „Nomadland”, „The Shape of Water” sau „Birdman”.

In plus, pe lista filmelor anuntate, avem o serie de regizori care revin cu munca lor dupa ceva ani, deci toata lumea va dori sa-i vada si sa simta cum au evoluat in timpul in care au stat departe de platourile de filmare.

Filmul cu care se deschide festivalul este comedia neagra „White Noise”, care ii are in rolurile principale pe Adam Driver si Greta Gerwig. Este vorba de o adaptare dupa romanul lui Don DeLillo de catre scenaristul si regizorul Noah Baumbach, al carui film anterior, „Marriage Story” a fost vedeta la Oscar. (Cu Marriage Story a obtinut o nominalizare la categoria cel mai bun film si o statueta Oscar pentru Laura Dern ca actrita in rol secundar.)

Darren Aronofsky, care a deschis Venetia in 2010 cu spectaculosul sau thriller cu Natalie Portman „Black Swan”, va reveni cu „The Whale”, cu Brendon Fraser in rolul unui barbat obez care incearca sa se reconecteze cu fiica sa adolescenta. De asemenea, „The Banshees of Inisherin”, cu Colin Farrell in rolul principal, este continuarea scenaristului si regizorului Martin McDonagh dupa „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, distins cu un Oscar.

Alejandro González Iñárritu, care a obtinut doua Oscaruri consecutive pentru cel mai bun regizor pentru „The Revenant” si „Birdman”, se intoarce la Venetia cu drama mistica „Bardo”. Iar dupa ce regizorul Florian Zeller l-a dus pe Anthony Hopkins la o victorie pentru cel mai bun actor pentru „The Father”, toata lumea asteapta sa-l vada pe Hugh Jackman in cea mai recenta drama de familie a lui Zeller, „The Son”.

Programul de anul acesta de la Venetia este, de asemenea, plin de filme importante cu roluri principale ale femeilor, in partituri foarte grele.

Printre aceste filme asteptate se numara „Tar”, care o are in distributie pe Cate Blanchett in rolul unui dirijor care se confrunta cu controverse; drama „Blonde” de la Netflix, cu Ana de Armas in rolul lui Marilyn Monroe; „Bones and All” de Luca Guadagnino, cu Taylor Russell, care a dat lovitura in „Waves”, intr-o poveste de dragoste canibala cu Timothée Chalamet; si filmul „The Eternal Daughter”, cu Tilda Swinton.

Urban.ro va prezinta pe scurt 8 dintre filmele cu premiera mondiala in aceste zile la Venetia pe care veti dori sa le vedeti.

The Banshees Of Inisherin are totul pentru a fi cel mai ciudat film din selectia de la Venetia, ceea ce nu este o surpriza avand in vedere stilul regizorului Martin McDonagh. Mintea din spatele popularei comedii intunecate, In Bruges, McDonagh ii aduce din nou impreuna pe Colin Farrell si Brendan Gleeson pentru urmatorul sau film, pentru a portretiza din nou o prietenie neconventionala. Filmul va spune povestea a doi prieteni de-o viata aflati intr-un impas cand unul dintre ei isi incheie brusc relatia, cu consecinte alarmante pentru amandoi. Trailerul teasing o multime de accente grele, santaje, un cadru irlandez din 1923 si principala marca inregistrata a lui McDonaugh: indicii ascutite de umor negru.

The Eternal Daughter– Joanna Hogg s-a impus ca unul dintre cei mai sofisticati regizori ai generatiei sale cu The Souvenir I si II, o meditatie semi-autobiografica lucida despre dragoste, cinema si mersul mai departe intr-o viata incarcata.

Colaborand pentru a treia oara cu Tilda Swinton, viitorul ei film The Eternal Daughter este povestea unei artiste si femeia ei in varsta se confrunta cu secrete demult ingropate atunci cand se intorc intr-o fosta casa de familie, bantuita acum de trecutul ei misterios.

The White Noise – Noah Baumbach, celebru pentru povestile sale complicate a acceptat provocarea de a adapta pe ecran unul dintre cele mai aclamate romane americane din toate timpurile si cu o distributie cu greutate pentru a da viata cuvintelor lui Don Delillo. White Noise il va urmari pe Adam Driver in rolul unui profesor universitar de studii hitleriste si tatal unei familii neconventionale formata din patru copii/copii vitregi pe care ii imparte cu sotia sa, interpretata de Greta Gerwig. Atunci cand un misterios „Eveniment toxic transmis prin aer” zguduie rutina  familiei,  tragedia si frica devin vehicule pentru a livra o satira inteligenta despre consumism si mortalitate.

The Son – Florian Zeller se intoarce pentru o noua adaptare a pieselor sale de teatru la cinema. Debutul sau profund sfasietor, The Father, a oferit povestea unui barbat in varsta care prezinta semne de dementa, si i-a adus lui Anthony Hopkins un alt Oscar. Urmand aceeasi abordare emotionala, The Son il va avea ca protagonist pe Hugh Jackman in rolul unui tata care isi vede viata data peste cap dupa ce fosta sa sotie apare cu fiul lor adolescent instrainat.

Bardo – Alejandro Inarritu, autorul filmelor Birdman si The Revenant, vine la Venetia cu povestea unui renumit jurnalist si cineast mexican care se intoarce acasa in incercarea de a se impaca cu criza existentiala si cu psihicul sau distrus. Probabil ca va fi unul dintre acele filme in care depinde de spectatori sa discearna unde trage filmul linia dintre fantezie si realitate. Filmul va fi distribuit pe Netflix.

Bones and All- Luca Guadagnino vine cu acelasi stil sofisticat si aceeasi frumusete senzoriala din Call Me By Your Name si cu Timothée Chalamet. Filmul urmareste un cuplu misterios de outsideri intr-o calatorie cu masina, dar ambii sunt tulburati de o dilema terifianta, recunoscand ca nu pot scapa de trecutul lor compromitator. Se zvoneste ca va fi o poveste de dragoste cu mult sange.

The Whale Brendan Fraser CR: A24

The Whale– La cinci ani dupa ce a lansat cel mai controversat film al sau de pana acum, Mama!”, Darren Aronofsky revine cu acest film despre care se spune deja ca va soca foarte tare prin transformarea actorului Brendon Fraser.  Filmul va urmari un profesor de engleza retras care sufera de obezitate severa intr-o incercare de a se reconecta cu fiica sa instrainata, care ii frange inima. Calificat drept o poveste a rascumpararii, spectatorii ar trebui sa fie atenti la numele din distributie, deoarece este foarte probabil ca acestea sa apara la premiile Oscar de anul viitor.

Don’t Worry Darling – Doar premisa de baza a filmului precum si actorii implicati sunt de ajuns pentru ca publicul sa fie deja sa fie entuziasmat de el: Harry Styles si Florence Pugh interpreteaza rolul unui sot si al unei sotii care traiesc o viata perfecta intr-o comunitate experimentala, dar gospodina incepe curand sa suspecteze ca locul ascunde secrete tulburatoare.

Blonde– Buzz-ul pe care l-a generat Blonde chiar si fara niciun teaser promotional dureaza de ceva vreme, iar acum, odata cu dezvaluirea primelor imagini si a unui teaser trailer, publicul e maxim interesat: Ana de Armas in rolul muzei de la Hollywood Marilyn Monroe e eva ce treebuie vazut – dar va ajunge la sfarsitul lunii pe Netflix, deci mai avem putin de asteptat pana il vom vedea

Bazat pe cartea best-seller a lui Joyce Carol Oates, filmul va prezenta o abordare fictionala a vietii legendarei actrite americane Marilyn Monroe. Abordand teme precum faima si puterea, se pare ca Blonde va aduce in discutie si subiecte serioase precum abuzul si relatiile controversate ale actritei.

Citește în continuare