Skip to content

Sofia Coppola va regiza “Priscilla” – inspirat din viata sotiei lui Elvis Presley -cu protagonista Cailee Spaeny si Jacob Elordi in rolul lui Elvis. Filmul a primit unda verde dupa succesul productiei “ELVIS” care a strans peste 280 de milioane de euro din box office. 

Dupa succesul urias al filmului “ELVIS” in regia lui Baz Luhrmann, Sophia Coppola a primit unda verde pentru a filma in curand lungmetrajul “Priscilla”. 

Va fi o ecranizare a autobiografiei lansata de Priscilla Beaulieu Presley in 1985, devenita best-seller.

Copolla a adaptat scenariul si va regia filmul cu Jacob Elordi in rolul lui Elvis Presley si Cailee Spaeny in rolul sotiei sale, Priscilla.

In timp ce Spaeny e putin cunoscuta pentru rolurile din “Mare of Easttown” si “Bad Times at the El Royale”, Elordi e unul dintre idolii adolescentilor dupa aparitia in seria “Euphoria”. In timp ce Spaeny a fost prima alegere a lui Coppola pentru rolul Priscillei, a tinut mai multe castinguri pentru rolul lui Elvis pana l-a ales pe Elordi.

Coppola lucreaza de ceva vreme la obtinerea fondurilor necesare pentru a realiza acest film. Desi anuntul oficial nu face referire la succesul lui Baz Luhrmann, acesta a contribuit cu siguranta si a demonstrat ca exista un interes ridicat in randul publicului tanar sa descopere viata “regelui rock’n’roll-ului”. Filmarile vor incepe in aceasta toamna in Toronto, Canada.

Pentru acest proiect, regizoarea va lucra cu echipa ei preferata: directorul de imagine Philippe Le Sourd, designerul de costume Stacey Battat, scenografa Tamara Deverell si editorul de montaj Sarah Flack.

Mai jos puteti afla mai multe despre succesul “Elvis” care i-a avut pe Austin Butler in rolul protagonistului si Olivia DeJonge in rolul Priscillei. Presa de specialitate considera ca Butler ar putea fi nominalizat la Oscar pentru prestatia lui.

Cel mai probabil, Priscilla este atent implicata in proiectul Sofiei Coppola, majoritatea proiectelor legate de cariera lui Elvis trebuie sa fie aprobate de ea si fiica ei. Ramane de vazut daca va sustine filmul „Priscilla” in perioada in care va fi lansat insa merita mentionat ca implicarea ei in campania de marketing a lui Baz Luhrmann a atras foarte multi oameni in cinematografe si a adus un factor de veridicitate intregului proiect, Priscilla sustinand ca au reusit sa ilustreze intocmai anumite momente din viata artistului.

Intre timp, Netflix va lansa in viitorul apropiat o serie animata intitulata “Agent King” care il are ca personaj principal pe Elvis Presley care executa misiuni secrete pentru guvernul american in timp ce se afla in turneu prin lume.

Spre deosebire de productia lui Baz Luhrmann, care se concentreaza mai mult pe relatia lui Elvis cu managerul lui si abordeaza tangential relatia artistului cu sotia sa, filmul Sofiei Coppola va fi bazat pe cartea “Elvis and Me” in care este descrisa in detaliu povestea cuplului care a devenit o referinta a idilelor din anii ’60-’70.

Priscilla Ann Wagner s-a nascut in 1945 si avea numai 14 ani cand l-a intalnit pe Elvis, la vremea respectiva in varsta de 24 de ani, aflat in armata in Germania. El s-a indragostit pe loc si dupa ce a curtat-o mai multi ani la rand, parintii ei stricti le-au permis sa se logodeasca, Priscilla mutandu-se la Graceland.

Cuplul s-a casatorit in 1967 la Hotelul Aladdin din Las Vegas si au avut o fiica, pe Lisa Marie Presley. In timpul primilor ani ai relatiei, Priscilla a fost ridicata de presa la nivelul de „style icon”, tinutele si accesoriile pe care le purta deveneau rapid tendinte in moda dar si in utilizarea produselor de frumusete. Mai jos o puteti urmari pe Priscilla povestind despre perioada respectiva.

Relatia Elvis-Priscilla a fost marcata de infidelitati si scandaluri publice, relatiile extra-conjugale ale celor doi au facut deliciul presei vremurilor.

Priscilla a scris detaliat despre aventurile ei in cartea “Elvis and Me” si povesteste inclusiv cum Elvis, dupa ce a aflat ca ea avea o aventura cu instructorul ei de karate, a fortat-o sa faca dragoste cu el. Ulterior, au divortat in 1973 dar au ramas in relatii amiabile, fiind implicati in cresterea fiicei lor. 

Patru ani mai tarziu, Elvis a murit iar fiica lui Lisa Marie a fost declarata mostenitoarea lui, executorul averii fiind Vernon, tatal lui Elvis, care a murit si el in 1979. Astfel, mosia Graceland si toate afacerile dar si datoriile lui Elvis i-au revenit Priscilei care a fost nevoita sa-si dezvolte instinctul pentru afaceri, sa angajeze avocati si manageri care sa transforme Graceland intr-un parc turistic dedicat carierei lui Elvis. Deseori, popularitatea lui Elvis dupa moarte este atribuita iscusintei ei de a transforma mostenirea intr-o companie de afaceri care promoveaza in continuare muzica si diverse businessuri conexe legate de imaginea lui Elvis. 

Mai multe despre relatia lor puteti citi in „Eu si Elvis”, versiunea in romana poate fi achizitionata din anticariate care livreaza la domiciliu – aici un exemplu.

Citește în continuare