Skip to content

Un curs dedicat artistei Lana Del Rey a fost lansat la Universitatea din New York. Cursul va analiza asocierile cantaretei cu miscarile sociale al acestor timpuri, dar si influenta sa in muzica contemporana

Cantareata Lana Del Rey urmeaza sa fie studiata incepand de luna viitoare la Universitatea din New York, sectia Scoala de Arta Tisch, la modulul Topics in Recorded Music: Lana Del Rey, o initiativa a Institutului Clive Davis, iar cursul va fi predat de jurnalista si autoarea Kathy Iandoli.

In descrierea cursului sunt mentionate urmatoarele aspecte: „Pe parcursul a opt albume apreciate de critici, artista de sase ori nominalizata la Grammy a introdus o versiune trista, melancolica si baroca a muzicii pop, care, la randul sau, a ajutat la schimbarea si reinventarea sunetului, a starii de spirit si a muzicii mainstream din anii 2010.

Potrivit publicatiei Variety, acest curs cuprinde si conexiunea dintre celebra cantareata si miscarile de justitie sociala, inclusiv Black Lives Matter, Me Too si Times Up, dar si relatia Lanei Del Rey cu feminismul, precum si influentele sale muzicale.

Cursul s-a dovedit a fi foarte popular, astfel incat si Universitatea din Texas din Austin a urmat exemplul, iar acum ofera studentilor un curs de compozitie axat pe abordarea Lanei Del Rey de a crea versuri.

La inceputul acestui an, Institutul Clive Davis a lansat si un curs despre Taylor Swift, care a fost predat de jurnalista Brittany Spanos de la Rolling Stone. Cel care da numele institutului care propune cursuri despre vocile care au influentat muzica momentului, Clive Davies, este unul dintre cei mai mari producatori muzicali din lume, fostul director al Columbia Records si se afla in spatele succesului unor nume ca Janis Joplin, Santana, Bruce Springsteen, Billy Joel, Donovan, Ace of Base, Aerosmith, Pink Floyd & Westlife.

Lana Del Rey a lansat anul trecut doua albume: „Chemtrails Over the Country Club” si „Blue Banisters”.

„Chemtrails Over the Country Club” a fost cel de-al saptelea album al artistei dupa „Lana del Ray”, „Born to Die”, „Ultraviolence”, „Honeymoon”, „Lust for Life” si „Norman F&^king Rockwell”.

Prezentand noul album, Lana Del Rey a mentionat ca „exista intotdeauna framantari si rasturnari de situatii dar in mijlocul lor se gaseste mereu si muzica frumoasa.”

Cantareata americana a distribuit anterior single-ul „Let Me Love You Like a Woman”, lansat pe 16 octombrie 2020, prin Interscope si Polydor Records, pe care l-a interpretat in emisiunea The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Aceasta a fost prima ei reprezentatie televizata in ultimii 9 ani.

La inceputul lunii noiembrie 2021, ea a stabilit un nou record ca artista cu cele mai multe albume numarul 1 in topul Billboard’s Alternative Albums.

Lana Del Rey (Elizabeth Grant) a devenit cunoscuta la inceputul anilor 2010, prin stilul ei boem cu influente retro si o linie melodica mult mai lenta fata de ce era pe piata muzicala in acea vreme.

A debutat in 2012 cu albumul „Born to Die”, un succes international care cuprinde piesele „Summertime Sadness”, „Blue Jeans” si „Born to Die”, clasate in primele pozitii ale topurilor mondiale.

Del Rey s-a aventurat si in lumea filmului, scriind si jucand in scurtmetrajul muzical „Tropico” si a lansat „Young and Beautiful” ca single principalul pentru drama romantica „The Great Gatsby” (2013).

In perioada 2013-2014, a revitalizat moda festivalurilor reusind sa aduca din nou in tendinte celebrele coronite de flori purtate pe cap in anii ’70.

S-a reinventat cu fiecare lansare, indepartandu-se de muzica pop si trecand la un soft rock apreciat de specialistii din industria muzicala.

In 2019, Del Rey a lansat single-urile „Doin’ Time ” si „ Don’t Call Me Angel ” – o colaborare cu Ariana Grande si Miley Cyrus pentru coloana sonora a filmului „Charlie’s Angels” (2019).

Citește în continuare