Skip to content

In acest week end pe domeniul Cantacuzino din Floresti (Prahova) este Karpatia Horse Show. De anul acesta, pe durata evenimentului hipic se poate campa la marginea domeniului.

De astazi si pana duminica se desfasoara unul dintre cele mai asteptate evenimente de echitatie si lifestyle ecvestru din Romania si sud-estul Europei, Karpatia Horse Show pe Domeniul Cantacuzino din Floresti (Prahova).

Competitia debuteaza vineri, 23 septembrie incepand cu ora 14.00, cand pe arena principala vor avea loc Concursurile Complet Nationale (Novici, Prenovici) si Internationale (1 * si 2*) la proba Dresaj, iar pe arena secundara va avea loc proba Dresaj din cadrul Concursului de Working Equitation, o disciplina noua si mai putin cunoscuta romanilor.

Sambata, 24 septembrie, de la ora 11.00 Concursul Complet continua pe intreg domeniul cu proba de Cross-Country pentru calareti si cai (Prenovici, Novici, 1 * si 2*), iar in paralel, pe arena secundara, se va desfasura competitia de Working Equitation cu proba de Manevrabilitate (Stil). Mari maestrii ai atelajelor cu doi si patru cai se vor intrece apoi la proba de maraton care isi propune sa testeze abilitatea concurentilor de a conduce un vehicol tras de cai.

De la ora 17.30 incep demonstratiile de Voltija, o ramura specifica a echitatiei care presupune miscari si exercitii de gimnastica si aerobic pe un cal aflat in miscare, la pas sau la galop. Echipa clubului sportiv Equs Art Oradea va evolua in fata spectatorilor intr-o demonstratie de curaj, echilibru si eleganta.

Concursul Complet se incheie duminica, 25 septembrie, cu proba Obstacole, in timp ce mari maestrii ai atelajelor vor continua cu proba Conuri. Pe arena secundara se va desfasura ultima proba a concursului Working Equitation (viteza). La ora 16.00 va incepe Concursul Demonstrativ de Atelaje cu patru cai, o demonstratie de forta si eleganta, in care il vom vedea pe Eduard Bartha, castigator in 2015 al uneia dintre probele Campionatului Mondial de Atelaje.

De asemenea, la ora 15.00 publicul va putea asista la un elegant moment de Doma Vaquera, prezentat de Singureni Manor prin David Guerrero Garcia, dresor si instructor profesionist cu o vasta experienta in diverse discipline ecvestre.
Competitia se incheie la ora 17:30 cu premierea castigatorilor Concursului Complet National si International si a concursului Working Equitation. 

Evenimentul are si o componenta artistica, in fiecare seara sunt concrete – de la Zoom Band, Luiza Zan si Moonlight Breakfast pana la Alexandra Usurelu Band.

Cele mai inspirate tinute ale celor din public vor fi premiate: un weekend la prestigiosul retreat ecvestru si doua abonamente cu cate 10 lectii de echitatie.

In afara concursului ecvestru, evenimentul invita la o evadare completa din cotidian pentru prieteni si intreaga familie, la doar o ora distanta de Bucuresti si Brasov. Adultii si copiii vor avea la dispozitie numeroase activitati: ateliere creative, zone de agrement ecvestru, Aventura Park, tiroliana, tras cu arcul, plimbari cu biciclete electrice, vizite ghidate pe Domeniul Cantacuzino, shopping inspirat de lumea echitatiei, Food&Drinks cu o zona Gourmet.

Anul acesta iubitorii de natura si evadari din cotidian pot campa pe Domeniul Cantacuzino, chiar langa liziera padurii. 
 

Citește în continuare