Skip to content

Spy/Master, un serial HBO MAX cu Alec Secareanu, Ana Ularu si Laurentiu Banescu. Serialul prezinta viata celui mai apropiat consilier al lui Nicolae Ceausescu care e agent dublu

HBO Max produce Spy/Master, un nou serial Max Original, care se filmeaza in Romania si Ungaria. Scenariul serialului de sase episoade a cate 50 de minute a fost castigatorul concursului: „Write a screenplay for…”. Alec Secareanu, actorul nominalizat la British Independent Film Awards, cunoscut publicului pentru rolul din filmul God’s Own Country va avea rolul principal.

Serialul este produs de Proton Cinema si Mobra Films.

Actiunea din Spy/Master este plasata la apogeul Razboiului Rece si prezinta o saptamana din viata lui Victor Godeanu (Alec Secareanu), mana dreapta a lui Nicolae Ceausescu si cel mai important consilier al acestuia. Totusi, Godeanu are un secret. Este agent dublu si trebuie sa scape din Romania si de Ceausescu inainte ca acoperirea lui sa fie compromisa.

Avand doar o sansa de a ramane in viata, el se foloseste o calatorie diplomatica in Germania pentru a fugi in Statele Unite. Ajutat de o agenta Stasi sub acoperire si fosta iubita (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar si de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie sa evite agentii KGB si spionii propriei tari (Ana Ularu si Laurentiu Banescu), pe deplin constient ca dezertarea ii pune familia in pericol de moarte.

Ioanina Pavel, creative producer HBO Max: „Nu am putea fi mai incantati sa spunem aceasta poveste a dezertarii, care se intinde pe ambele parti ale Cortinei de Fier si a atras talente exceptionale internationale si din Romania. Desi actiunea are loc in trecut, speram ca serialul va rezona cu spectatorii de astazi, indiferent daca sunt interesati de politica sau pur si simplu le place sa urmareasca un show inteligent, elegant si distractiv.”

Johnathan Young, VP Original Programming , Commissioning Editor Central Europe, HBO Max considera ca „productia este un exemplu de colaborare Est-Vest, de la continut si talente pana la locatii. Desi se inscrie intr-un gen familiar, personalitatile si dilemele din serial sunt neasteptate si noi. Avem o echipa extraordinara pentru acest proiect care ofera o perspectiva noua si actuala unui subiect cunoscut.”

Spy/Master este scris de Adina Sadeanu si Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple), iar imaginea ii apartine lui Ben Wheeler (The Tourist, The Baby). Antony Root si Johnathan Young sunt producatorii executivi pentru HBO Max. Ioanina Pavel este creative producer HBO Max. Viktória Petrányi si Judit Sós sunt producatoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producatorul din partea Mobra Films.