Skip to content

Concertul Extraordinar „Salve Regina” va fi prezentat de Corul Madrigal la Catedrala Sf. Iosif din pe 8 octombrie. Evenimentul este in premiera si gratuit publicului larg


Concertul Extraordinar „Salve Regina” va fi prezentat in premiera de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, pe 8 octombrie, de la ora 20,00, la Catedrala Sf. Iosif din Capitala, iar concertul va fi dirijat de Alexander Drčar, invitat extraordinar al Corului, coordonatorul catedrei de dirijat a Universitatii Mozarteum, din Salzburg.

Programul evenimentului prezinta un periplu prin muzica sacra scrisa pentru cor in perioada Romantismului german si austriac si cuprinde o serie distincta de lucrari din creatia compozitorilor Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy, Johannes Brahms si Anton Bruckner. Lucrarile au fost special alese de dr. Alexander Drčar, cu accent pe creatii care sa puna in lumina sonoritatea unica a corului, precum si spiritul sonor al romantismului, in special din sfera muzicii sacre.

Totodata, dr. Alexander Drčar a coordonat pe parcursul lunilor septembrie si octombrie, la Bucuresti, un program interactiv de specializare in arta dirijatului coral, alaturi de dirijorii Anna Ungureanu si Cezar Verlan, creand astfel noul repertoriu „Salve Regina”, dedicat cu precadere compozitorilor germani si austrieci de secol XIX.

Alexander Drčar este unul dintre cei mai renumiti dirijori europeni si Sef al Departamentului Dirijat/Dirijat Coral/Dirijat orchestra de suflatori la prestigioasa Universitate Mozarteum din Salzburg.

Dr. Drčar a dirijat concerte si spectacole de opera la cele mai impresionante institutii culturale muzicale din Europa si nu numai, fiind implicat si in numeroase proiecte dedicate muzicii contemporane, in calitate de dirijor invitat regulat cu ansamblul ›die reihe‹ Viena si œnm (Oestereichisches Ensemble für Neue Musik) din Salzburg.

Mai mult, Alexander Drčar a scris o teza despre Igor Stravinsky in postura de dirijor al lucrarii „Le sacre du printemps” (ph.D. în 2013). Dr. Alexander Drčar este, de asemenea, Lector senior in dirijat de orchestra in colaborare cu maestrul Ion Marin la Universitatea Mozarteum, Salzburg, Austria.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost infiintat in 1963 de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), iar pana in prezent, Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume.

In noiembrie 2016, Corul a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Accesul spectatorilor la concert este gratuit si se va face exclusiv prin rezervarea online a biletelor cu valoare zero pe bilete.ro la https://s9.ro/1oiv, conform regulamentului afisat pe platforma.

Citește în continuare