Skip to content

Peste 190 de designeri din 30 de tari vor expune la Romanian Jewelry Week 2022. Expozitia va fi deschisa incepand de astazi, 5 octombrie iar targul cu vanzare va putea fi vizitat sambata si duminica, 8-9 octombrie.

Intre 5-9 octombrie va avea loc o noua editie Romanian Jewelry Week, un eveniment profilat deopotriva ca o expozitie de bijuterii cu designeri invitati din intreaga lume dar si prin targuri cu vanzare.

Romanian Jewelry Week 3.0 sarbatoreste bijuteria contemporana prin expozitii, conferinte, workshop-uri de bijuterie si targuri si peste 190 de designeri romani si internationali care vor expune mii de creatii de bijuterie. 

Ca in fiecare an, organizatorii ofera posibilitatea pasionatilor de bijuterie sa cumpere piesele preferate in cadrul targului de bijuterie desfasurat pe 8 si 9 octombrie la Biblioteca Nationala. 

Expozitia centrala se va deschide la Biblioteca Nationala miercuri, 5 octombrie, ora 15:00 si va reuni creatiile unor designeri, scoli, asociatii si colective din peste 30 tari din intreaga lume.

Expozitia va include creatii semnate de artisti contemporani din Romania, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Chile, Spania, Germania, Ungaria, Franta, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Mongolia si Coreea de Sud. 

Evenimentul va fi completat de 9 expozitii capsula ale altor saptamani ale bijuteriei din Europa – Bruxelles Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Milano Jewelry Week si Legnica Silver Festival, de asemenea o selectie a castigatorilor Global Design Graduate Show 2021, un concurs international desfasurat in colaborare cu Gucci dedicat absolventilor de universitati de arta si design din intreaga lume. 

In plus, sculptorita in metal Misha Diaconu va expune cinci dintre lucrarile ei care abordeaza tema feminitatii intr-un context international fragil.

Turul bijuteriei contemporane va trece prin 6 spatii culturale din Bucuresti.  

La Biblioteca Nationala a Romaniei va avea loc expozitia centrala, Muzeul National de Istorie a Romanieiva gazdui un workshop de bijuterie contemporana cu David Sandu, la Muzeul National Cotroceniveti descoperi o selectie din Legnica Silver Festival (Polonia) si Budapest Jewelry Week, la Galeria Galatecava fi expozitia Jewelry design by Ukraine si Inskspective de Ioana Halunga, la AlbAlbva avea loc Romanian Jewelry Focus iar la Dizainarva fi „Vitrina de Bijuterie”. 

Expozitia de la Biblioteca Nationala a Romaniei va gazdui peste 1500 exponate de bijuterie contemporana, avand program de vizitare pe 5 octombrie intre 15.00 – 20.00 iar intre 6 si 9 octombrie intre 11.00 – 20.00. Biletele sunt disponibile in reteaua iabilet.ro.

In cadrul expozitiei centale vor avea loc zilnic evenimente, de la intalniri cu artistii si curatorii la o conferinta cu Ariel Lavian – Fondator Israel Jewelry Biennale pe 5 octombrie la orele 18:30.  Pe 6 octombrie vor fi conferinte online cu Charon Kransen (Charon Kransen Art Gallery New York) si Izabella Petrut & Veronika Schwarzinger (Gallery V&V Viena) iar pe 7 octombrie de la 18:00 la 20:00 va fi tinuta o conferinta live cu Les Brucelles (organizatorii Brussels Jewelry Week) si conferinte online cu Katie Dominy (Arts Thread & Global Design Graduate Show) si Anna Wojcik-Korbas (Legnica Silver Festival).

Pe 8 si 9 octombrie, intre 11:00 si 20:00 vor avea loc cele doua zile ale targului cu vanzare de bijuterie contemporana.

Vor mai avea loc evenimente conexe si la Muzeul National de Istorie a Romaniei printr-o expozitie capsula de bijuterie contemporana Corina Cubici si Ana Fanigina si un workshop demonstrativ de slefuire si fatetare a pietrelor semipretioase.

Programul complet al Romanian Jewelry Week 2022 este disponibil pe site-ul oficial al evenimentului.

Citește în continuare