Skip to content

Tim Burton are o expozitie la Madrid. Un nou trailer al serialului „Wednesday”, regizat de Burton si filmat in Romania, a fost facut public de Netflix

La Madrid s-a deschis recent o expozitie intitulata „Labirintul lui Tim Burton”, care isi propune sa dea viata procesului creativ si artistic al cineastului in varsta de 64 de ani. Majoritatea lucrarilor nu au mai aparut pentru publicul larg pana acum, iar intregul circuit al expozitiei este interconectat, plin de schite originale din arhiva lui Burton, insotite de lucrari de arta animate, lumini, muzica, peisaje si costume inspirate din filmele sale.

Vizitatorii pot alege sa treaca prin padurea magica de ciuperci din Alice in Tara Minunilor, dar pot si descoperi povestea lui Oyster Boy, un personaj care a aparut intr-o carte de poezie scrisa si ilustrata de Burton si publicata in 1997, „The Melancholy Death of Oyster Boy”.

In total, au fost selectate 150 de schite originale pentru a se potrivi in diferitele incaperi. „Am lucrat camera cu camera pentru ca aveam multe lucrari de arta originale, care se afla in expozitie. Am avut un volum atat de mare de lucrari incat a trebuit sa facem o selectie foarte dificila cu el (Burton) si cu studioul lui”, a explicat Felype de Lima, directorul creativ al expozitiei.

„Labirintul lui Tim Burton” s-a deschis la Espacio Ibercaja Delicias din Madrid pe 29 septembrie si este deschis pana pe 11 decembrie 2022.

Noul trailer „Wednesday” este plin de cameo-uri de personaje infricosatoare si ciudate, dezvaluind si rolurl pe care-l are Christina Ricci, care a avut rolul principla in filmele live-action din anii 1990. E vorba de un personaj pe nume Marilyn Thornhill .

In urma cu cateva saptamani, Netflix a dezvaluit primele imagini oficiale cu membrii familiei Addams din noul serial „Wednesday”. Este vorba de o fotografie alb-negru postata pe retelele de socializare care include personajele principale create in mod original de desenatorul Charles Addams si reinterpretate pentru Netflix de regizorul Tim Burton, dar si o serie de imagini color publicate in premiera pe site-ul revistei Vanity Fair din SUA.

Serialul care a fost filmat in Romania – mai multe detalii pe acest subiect veti gasi la finalul articolului –  ii are in distributie pe Catherine Zeta Jones in rolul Morticia Addams, Luiz Guzman in rolul lui Gomez, Isaac Ordonez in rolul lui Pugsley si Jenna Ortega in rolul protagonistei Wednesday, in jurul careia a fost construita povestea. Va fi lansat pe Netflix in toamna acestui an.

Noul serial „Wednesday” este debutul in televiziune pentru Tim Burton care are doua nominalizari la Oscar si e castigator al unui Glob de aur si al unui premiu Emmy.

Cu educatie in pictura si desen, dincolo de filmele sale cu o identitate vizuala specifica si foarte puternica, Tim Burton a scris i ilustrat volumul de poezii „The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories”,  care a  fost publicat in 1997.  O parte importanta din desenele sale au aparut in albumul „The Art of Tim Burton” in 2009, iar in 2015 a fost publicat un album cu desenele sale ocazionale realizate pe servetele de hartie in barurile si restaurantele pe care le-a vizitat „The Napkin Art of Tim Burton: Things You Think About in a Bar.”

Banda desenata The Addams Family a fost creat de ilustratorul Charles Addams in 1939 pentru The New Yorker si a devenit serial tv pentru prima data in 1964, serialul ruland pana in 1966. Peste ani a cunoscut si versiuni de film animat The Addams Family (1991), The Addams Family Values (1993) cu o cea mai recenta versiune animata in 2019 –  The Addams Family.

Citește în continuare