Skip to content

Recomandare Urban.ro. See How They Run. O comedie politista cu Adrien Brody si Saoirse Ronan care va duce in culisele teatrului britanic interbelic, acum in cinematografele din toata tara

In aceste zile avem in cinematografe comedia politista See How They Run, o trimitere inteligenta la unul dintre romanele Agathei Christie, care beneficiaza de o distributie exceptionala.

Comedia „See How They Run” se petrece in culisele unei productii londoneze din anii 1950 a piesei de succes a Agathei Christie „Cursa de soareci” si este o parodie realizata cu tandrete si dragoste fata de barfele din teatru, a Londrei postbelice.

Povestea este o investigatie a uciderii unui regizor de film de la Hollywood, Leo Köpernick (Adrien Brody). Leo fusese angajat sa adapteze piesa de teatru si a fost ucis cu sange rece la teatru, ceea ce face ca toti actorii spectacolului sa devina potentiali suspecti si, se tem, potentiale viitoare victime. Exista scenaristul nemultumit, Mervyn (David Oyelowo), actorul sensibil Dickie (Harris Dickinson) si aroganta proprietara a teatrului (Ruth Wilson). Fiecare are motivele sale, iar un cuplu ciudat de detectivi este desemnat sa le descalceasca. Inspectorul Stoppard (Sam Rockwell) este un veteran plictisit de meseria lui, iar ucenicul sau este un incepator iubitor de filme, jandarmul Stalker (Saoirse Ronan).

Avem costume simpatice, o atmosfera interbelica minunata si rama aceasta a culiselor din lumea artistilor toate prezentate de regizorul Tom George ca pentru ochii spectatorilor de astazi – ecrane divizate, cartoane cu titluri – ceea ce da o dinamica speciala filmului.

Filmul nu rateaza ocazia sa ofere zambete suplimentare fanilor Agatha Christie prin referintele la opera ei, dar si sa destructureze tehnica unui gen literar atat de promovat de scriitoarea britanica. E o secventa in care Leo, regizorul de la Hollywood chemat sa monteze teatru la Londra (interpretat de Andrien Brody) enumera ironic tiparul pe care e construit un asemenea roman politest: grupul de personaje suspecte adunate intr-un loc izolat  – inchis, moartea celui mai putin simpatic dintre ele, sosirea unui detectiv de talie mondiala si, bineinteles, dezvaluirea faptului ca suspectul cel mai putin probabil era, de fapt, criminalul. See How They Run va folosi si va face haz de necaz pe parcursul celor 98 de minute de toate acestea, ceea ce il va face si un film tribut pentru un gen teatral si literar.

Inclusiv visualurile prin care este promovat filmul fac trimitere la spectacolele de teatru londoneze, cum e posterul oficial pentru Londra care aduce zambet pe buze cunoscatorilor ( fotografia care deschide articolul)

See How They  Run e un film destept, cu trimiteri inteligente la romanele Agathei Christie si cu o privire tandra in culisele teatrului. Acum in cinematografele din toata tara.

Citește în continuare