Skip to content

Kanye West socheaza din nou cu o acuzatie de plagiat impotriva regizorului Quentin Tarantino. Rapperul sustine ca regizorul a luat ideea de la el  pentru „Django Unchained”

Kanye West se afla intr-o perioada a vietii in care socheaza in mod constant cu declaratii care deranjeaza opinia publica. Cea mai recenta asemenea afirmatie a fost in emisiunea Piers Morgan Uncensored, unde rapperul a facut afirmatii potrivit carora regizorul Quentin Tarantino si Jamie Foxx „au luat de la el ideea” pentru conceptul filmului din 2012 „Django Unchained”.

Kanye „Ye” West – care si-a schimbat legal numele in Ye in 2021 – a spus ca a avut o idee asemanatoare atunci cand a facut brainstorming pentru videoclipul piesei sale din 2005 „Gold Digger”, in care apare Foxx. Ye a lansat videoclipul oficial in 2005, care se axeaza pe un montaj in care Foxx si Ye danseaza cu diverse modele pin-up. Produsul final seamana foarte putin cu „Django Unchained”, dar asta nu l-a impiedicat pe rapper sa afirme ca intriga filmului a fost ideea lui.

“Au luat ideea de la mine, pentru ca ideea pentru „Django” le-am prezentat-o lui Jamie Foxx si Quentin Tarantino ca videoclip pentru „Gold Digger” si apoi Tarantino a transformat-o intr-un film”, a declarat Ye in timpul interviului care s-a difuzat acum doua zile.

Raspunsul era o replica la intrebarea lui Morgan: „Credeti ca exista limite pentru libertatea de exprimare si, daca exista, care sunt acestea?”. Ye a continuat sa explice cum filmul lui Tarantino demonstreaza absenta limitelor libertatii de exprimare, avand in vedere ca productia respectiva este plina de insulte rasiale si totusi a fost acceptata cu usurinta de public.

Tarantino a scris si regizat „Django Unchained”, cu Foxx in rolul principal. Filmul urmareste incercarea lui Django de a-si elibera sotia (Kerry Washington) din sclavie, dupa ce se elibereaza el insusi, asociindu-se cu un vanator de recompense german pe nume Dr. King Schultz (Christoph Waltz).

 Pentru cei care au urmarit de-a lungul timpului ceea ce a lucrat si a declarat Tarantino despre proiectele sale, e evident faptul ca regizorul a conceput „Django Unchained” inainte de a fi implicat  Jamie Foxx in proiect, pe lista pentru rolul principal se mai aflau la inceput si Will Smith si Michael K. Williams.

Ye a atins un nou nivel de controversa in ultimele saptamani, dupa ce a postat declaratii antisemite pe retelele de socializare, ceea ce a dus la restrictionarea contului sau atat pe Twitter, cat si pe Instagram. Tirada a fost intampinata cu critici vehemente din partea a numeroase organizatii evreiesti.

Atunci cand i s-a oferit ocazia de a raspunde criticilor la adresa actiunilor sale recente in cadrul emisiunii Piers Morgan Uncensored, Ye a declarat: „Vreau doar sa le dau tuturor evreilor o imbratisare mare. De asemenea, sunt invidios pe poporul evreu. Sunt invidios pe faptul ca nu-si avorteaza copiii, sunt invidios pe faptul ca nu se impusca intre ei pe strada si apoi canta rap despre asta.”

In acelasi interviu, el a mai declarat ca, daca si-ar fi formulat postarile pe retelele de socializare intr-un mod mai sensibil, „atunci nu am fi aici acum”, referindu-se la interviul in direct la televiziune pe care si-l asigurase.

Pe de alta parte, ca urmare a declaratiilor lui din ultimele saptamani, Balenciaga a anuntat ca a incheiat orice colaborare cu Kanye West si nu mai are in plan sa dezvolte nimic in viitor cu artistul.

Casa de moda franceza il prezentase pe Ye in show-ul sau de vara 2023 in timpul Saptamanii Modei de la Paris, pe 2 octombrie. Rapperul a deschis evenimentul, coborand pe podium prin noroi intr-o tinuta neagra din cap pana in picioare, cu un hanorac, o jacheta de securitate supradimensionata, pantaloni moto largi, o sapca de baseball. Intre timp, Balenciaga a eliminat aparitia sa din videoclipul de pe YouTube al showului.

Citește în continuare