Skip to content

Bruce Dickinson (Iron Maiden) revine pe scena din Romania cu un concert dedicat Jon Lord si Deep Purple. Pe scena vor urca mari nume ale rockului international alaturi de o orchestra de 80 de instrumentisti

Bruce Dickinson (Iron Maiden) revine pe scena din Romania cu un concert dedicat Jon Lord si Deep Purple, pe 15 martie 2023, la Sala Palatului. O parte dintre invitatii sai sunt Tanya O’Callaghan – bass, John O’Hara (Jethro Tull) – clape/hammond, Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice) – chitara, Bernhard Welz (Jon Lord, Don Airey) – tobe, alaturi de Paul Mann (Deep Purple, Jon Lord), care va dirija o orchestra simfonica completa, Bucharest Film Orchestra, cu 80 de instrumentisti.

Bruce Dickinson se va intoarce in Romania in 2023 cu albumul lui Deep Purple din 1969, Concerto For Group And Orchestra, dar si  cu cele mai mari hituri ale lui Jon Lord.

Concertul lui Jon Lord pentru grup si orchestra a fost interpretat pentru prima data de Royal Philharmonic Orchestra cu Deep Purple si dirijat de Malcolm Arnold la Royal Albert Hall din Londra in septembrie 1969.

Piesa a fost reinviata pentru cea de-a 30-a aniversare in 1999, iar Jon Lord a interpretat-o de numeroase ori in ultimii sai ani ca artist solo. In 2011, a inregistrat o versiune de studio complet revizuita a Concertului pentru grup si orchestra, condusa de Paul Mann, cu Bruce Dickinson la voce.

Dupa ce a invins cancerul si a scris o carte autobiografica, solistul Iron Maiden a ajuns la Bucuresti in 2020 cu one-man showul “What Does this Button Do? An Evening with Bruce Dickinson”.

Artistul le-a vorbit fanilor despre perioada petrecuta alaturi, dar si departe de Iron Maiden, cariera solo, cartea sa autobiografica si pasiunea pentru avioane, scrima sau bere. In cea de-a doua parte a evenimentului, Bruce Dickinson a raspuns la intrebarile transmise de public.

Bruce Dickinson s-a nascut pe 7 august 1958 in Worksop, Marea Britanie si a devenit celebru ca solist al trupei Iron Maiden, formatie din care face parte si acum, iar pe langa asta a fost si compozitor, scenarist, pilot de avion, antreprenor in aviatie, speaker motivational, actor sau scrimer.

Citește în continuare