Skip to content

Orchestra Nationala de Jazz a Frantei urca pe scena Palatului Bragadiru din Bucuresti. Concertul are loc pe 1 noiembrie.

Orchestra Nationala de Jazz a Frantei se afla intr-un tuneu national in Romania, dupa o absenta de aproape 30 de ani, iar saptamana viitoare, pe 1 noiembrie, ajunge si la Bucuresti, la Palatul Bragadiru.

Orchestra prezinta cel mai nou material discografic, „Rituels”, sub bagheta dirijorului Frédéric Maurin. Albumul este o lucrare colectiva fascinanta, care descrie ritualurile care marcheaza ciclul zilelor, al anotimpurilor, al civilizatiilor, al vietilor noastre, intr-un cadru de poveste, la Palatul Bragadiru.

Rituels” este o opera colectiva pentru cor si 13 instrumente care reuneste sapte piese, un puzzle care formeaza un univers sonor aparte. Programul poarta ascultatorii intr-o lume a contrastelor, cu izbucniri poetice vii, crescendo-uri puternice, un spectru larg de culori orchestrale, visare si solisti pasionati.

De-a lungul timpului, Orchestra Nationala de Jazz a Frantei a primit in randurile sale aproape 200 de solisti, a sustinut concerte pe toate continentele, a produs 31 de albume si a colaborat cu numerosi artisti internaționali.

In acest moment, este singura orchestra nationala in care dirijorul se schimba o data la 5 ani.  Din ianuarie 2019, este chitaristul si compozitorul Frédéric Maurin, cu proiecte in zona de rock progresiv, care este si sustinatorul unui amplu program deschis creatiei contemporane, mai precis compozitorilor cu limbaje singulare si reprezentantilor artelor spectacolului.

Prezenta Orchestrei Nationale de Jazz a Frantei, care revine in Romania dupa aproape 30 ani, se desfasoara in cadrul „Musiques Créatives de France”, o initiativa a Institutului Francez care aduce publicului roman sunete dintre cele mai diverse intr-o plimbare cu jazz, muzica electronica, pop vegetal, jazz, world music sau muzica baroca. Albumul afost prezentat si in cadrul Sibiu Jazz Festival si Ploiesti Jazz Festival, la final de octombrie.

Biletele se pot au fost puse in vanzare pe site-ul teatrului, dar si pe platformele de ticketing – Bilete.ro, Iabilet si Eventbook. Preturile incep de la 90 lei.

Citește în continuare

Miniserialul „De la zero” (Netflix) este o poveste de dragoste cu doi protagonisti din culturi diferite. Ea – studenta afro-americana (Zoe Saldaña) si el chef sicilian (Eugenio Mastrandrea), filmul e o excursie sofisticata prin emotiile unui cuplu dar si ale bucatariei italiene.

Inspirata de o carte de memorii, miniseria Netflix „De la zero” (titlul original – „From Scratch”) este o poveste de dragoste care traverseaza mai multe spatii culturale si o urmareste…

Citeste mai mult