Skip to content

Muzeul Luvru se promoveaza video pe Pinterest. Noi spatii ale muzeului sunt disponibile pentru vizionare

Pinterest, una dintre platformele de social media cele mai cunoscute pentru continut foto si magazin online, a anuntat urmatorul pas in abordarea sa a continutului video, printr-un nou parteneriat cu Muzeul Luvru, care va permite utilizatorilor sa experimenteze galeria de arta prin intermediul elementelor video din aplicatie.

Seria video va duce utilizatorii in culise si va prezenta elemente nevazute ale celebrului muzeu.

Continutul video include tururi necunoscute pentru a descoperi atat colectiile sale, cat si curtile si scarile muzeului, precum si locuri neobisnuite. Videoclipurile invita utilizatorii sa admire detaliile din muzeu, cum ar fi tavanele frumos lucrate sau privelistile de la ferestre.

„Scopul este de a dezvolta un ecosistem de creatori, de a imbogati productia de continut si de a accelera fluxul live pe Pinterest. In lunile urmatoare, vor fi introduse mai multe programe originale in categoriile principale ale Pinterest, cum ar fi gatit, calatorii, decoratiuni si multe altele,” mentioneaza oficialii Pinterest.

Muzeul Luvru se reorienteaza in mediul digital inca din pandemie. A creat o platforma care reuneste pentru prima data toate operele de arta ale muzeului: collections.louvre.fr.

Toate cele 482.000 de lucrari de arta sunt disponibile gratuit aici. O data cu lansarea site-ului dedicat colectiei impresionante din Luvru, a fost relansat si site-ul oficial al muzeului care este mai usor de utilizat si mai atractiv.

Baza de date a Muzeului Luvru a fost conceputa atat pentru cercetatori cat si pentru iubitorii de arta curiosi. Include lucrari din Luvru, din Muzeul National Eugène-Delacroix, sculpturi din gradinile Tuileries si Carrousel si din „MNR” (Musées Nationaux Récupération), recuperate dupa cel de-al doilea razboi mondial si incredintate Luvrului pana cand pot fi returnate proprietarilor lor legitimi.

Site-ul ofera mai multe modalitati de a vizita colectiile, prin cautari simple sau avansate, prin intrari dupa departamentul curatorial si albume tematice. O harta interactiva le permite vizitatorilor sa exploreze muzeul si operele de arta in functie de sala in care sunt expuse. Platforma va fi actualizata in mod regulat de expertii institutiei franceze.

Muzeul s-a deschis in 1793 cu o expozitie de 537 de tablouri, majoritatea din colectia Regala sau confiscate din averile manastirilor si bisericilor. De-a lungul timpului, colectia a crescut pana la peste 600.000 de artefacte donate de catre imparati, presedinti sau demnitari din sectorul cultural.

Colectia este impartita in opt departamente: antichitati egipte, antichitati grecesti, estrusce si romane, antichitati din Orientul Apropiat, arta islamica, sculptura, arte decorative, pictura, desene si tiparituri.

Muzeul Luvru a trecut la inceputul anului printr-o criza de imagine, fostul presedinte al muzeului Luvru din Paris fiind acuzat ca a conspirat pentru a ascunde originea unor comori arheologice care ar fi fost scoase din Egipt in timpul revoltelor din primavara araba, intr-un caz care a socat lumea antichitatilor.

Jean-Luc Martinez a fost inculpat saptamana aceasta dupa ce a fost retinut de politie pentru interogatoriu, conform unei surse judiciare franceze. Martinez a condus Luvru din Paris, cel mai vizitat muzeu din lume, in perioada 2013-21.

Martinez, care a demisionat din functia de presedinte al Luvrului anul trecut, este ambasador pentru cooperare internationala in domeniul patrimoniului. Cazul ameninta sa puna in dificultate ministerul francez al culturii si ministerul francez al afacerilor externe.

Citește în continuare