Skip to content

La concertul live transmis de Coldplay din Buenos Aires a urcat pe scena si Jin de la BTS. Starul K-Pop a scris un cantec cu Chris Martin ca un cadou pentru fani pentru ca trupa va fi in armata pentru doi ani

Productia spectaculoasa a turneului Music of the Spheres live din Buenos Aires pe care trupa Coldplay a transmis-o in peste 35.000 de cinematografe din 80 de tari din lume, printre care si Romania, a avut parte de mai multe surprize pentru fani. Printre acestea, s-a numarat si aparitia starului K-Pop Jin de la BTS, una dintre cele mai cunoscute si populare trupe coreene, care a cantat live „The Astronaut” pentru prima data cu cei de la Coldplay.

Melodia a fost scrisa de ambii artisti, iar despre acest moment, Chris Marin a povestit pe scena urmatoarele: „Acum aproximativ sase luni, unul dintre membrii BTS m-a sunat si mi-a spus: „Trebuie sa parasesc trupa in decembrie timp de doi ani pentru a ma alatura armatei in Coreea, pentru ca acolo asa sunt regulile. Am nevoie de un cantec prin care sa imi iau ramas bun de la toata lumea pentru putin timp si sa le spun ca ii iubesc”.

BTS a colaborat anterior cu Coldplay la single-ul „My Universe” pentru albumul din 2021, „Music of the Spheres”. Piesa a debutat in topul Billboard Hot 100.

Vestea ca baietii din BTS sunt obligati sa mearga in armata pentru doi ani de zile a surprins fanii acestora de peste tot din lume la inceputul lunii octombrie.

Decizia membrilor trupei BTS de a efectua stagiul militar face parte din evitarea unei situatii controversate cu care se confrunta Guvernul de la Seul. In constitutia acestui stat, serviciul militar este obligatoriu pentru toti barbatii sud-coreeni cu varste sub 28 de ani, insa membrii formatiei au primit deja o derogare astfel incat sa-si inceapa armata la 30 de ani. Totodata, actualul sistem permite anumite exceptii, de la care au fost exclusi anumite persoane publice – muzicieni si sportivi, insa atunci cand subiectul a fost deschis de catre o parte dintre politicienii coreeni, au avut loc dispute.

Jin (Kim Seokjin) este cel mai varstnic dintre membrii grupului si va implini 30 de ani pe 4 decembrie, de aceea va incepe primul stagiul militar, melodia lansata cu Coldplay fiind ultima pana cand isi va finaliza obligatiile fata de stat.

Casa lor de discuri, Big Hit, a anuntat deja ca spera ca cei sapte membri BTS vor reveni in fata fanilor ca grup in 2025.

In total, „Music of the Spheres Tour” are 63 de concerte in America de Nord, America Latina, America de Sud si Europa, ultimele spectacole fiind programate in Buenos Aires, Argentina.

Acesta este al 8-lea turneu mondial Coldplay, fiind anuntat in luna octombrie a anului trecut pentru a promova materialul cu acelasi nume care marcheaza revenirea trupei dupa pandemie.

Din concert au mai facut parte momente emotionante, ca interpretarea in limbaj mimico-gestual din partea lui Chris Martin a melodiei „Something Just Like This”, astfel incat sa se poata bucura de concert si persoanele cu deficiente de auz.

In cadrul noului turneu, Coldplay are veste speciale pentru fanii cu deficiente de auz. Printr-o tehnologie inovatoare, acestia pot simti vibratiile muzicii direct pe piele.

Initial, experienta a fost disponibila fanilor din Costa Rica dar reactia pozitiva primita i-a indemnat pe membrii trupei britanice sa extinda initiativa pentru toate concertele ramase in turneul lor.

Vestele Subpac au un aspect aparent obisnuit dar sunt echipate cu o tehnologie care transmite vibratiile muzicii prin bratari electronice purtate la glezne si incheieturi. Vibratiile se modifica in functie de ritmul muzicii si sunt percepute prin contactul cu pielea. Ulterior, vibratiile sunt transmise pana la structura osoasa si spre urechea interna a fiecarui purtator.

Fiecare vesta permite purtatorului sa creasca sau sa reduca intensitatea undelor transmise de muzica, ceea ce ajuta ca experienta sa fie mai placuta si mai personala. Datorita faptului ca pielea este organul cu cea mai mare suprafata din corpul uman, este si cel mai bun candidat pentru a obtine o perceptie mai buna a sunetului pentru cei cu deficiente.

Productia video a concertului din Buenos Aires a fost regizata de Paul Dugdale, castigator la BAFTA si nominalizat la Grammy.

Pasiunea lui pentru muzica si film l-a determinat sa scrie si sa regizeze documentare si filme de concert pentru unii dintre cei mai mari artisti ai lumii, printre care Adele, The Rolling Stones, Harry Styles, Taylor Swift, Coldplay, Ariana Grande, Ed Sheeran, Miley Cyrus, Shawn Mendes, Maluma, Madonna, The Prodigy, Paul McCartney, Green Day si multi altii.

Coldplay a anuntat un nou turneu european pentru 2023, iar datele includ primele confirmari ale turneului in Marea Britanie, Portugalia, Spania, Italia, Elvetia, Danemarca, Suedia si Tarile de Jos pentru 2023.

Turneul aduce mai multe noutati in privinta sustenabilitatii dar si un sistem inovator prin care oamenii cu deficiente de auz se pot bucura de concerte lor, insa momentan, toate concertele deja programate sunt soldout.

Citește în continuare