Skip to content

Astazi, de ziua mondiala a baletului avem 24 de ore de transmisii live gratuit pe youtube. Opera National de Paris, Royal Academy Of Dance, English National Ballet sunt printre companiile care dau acces online in culise

50 de companii de balet de pe 6 continente sunt pregatite ca astazi sa dea acces la repetitiile lor, la fragmente din spectacole, oferind imagini unice din culisele celor mai mari vedete ale baletului si ale viitorilor artisti.

De la National Balllet of Japan si Singapore Balet pana la West Australian Ballet, Dutch National Ballet,

Ballet de Barcelona, Opera National de Paris, Royal Academy Of Dance, English National Ballet, cele mai mari companii de balet din lume isi vor arata astazi spectacolele online si vor permite acces la repetitii.

De la ora 13 ora Romaniei, va fi un live de la the Royal Ballet din Anglia pe care il puteti urmari aici.

Prima editie a acestei celebrari a avut loc in 2014, ea a fost creata pentru a aduce mai aproape de public lumea dansului, dar in acelasi timp pentru a le oferi elevilor din acest domeniu acces la materiale care altfel i-ar fi costat foarte mult sau ar fi fost inaccesibile din cauza distantelor fizice, in principal.

Pentru a invinge diferentele de fus orar s-a luat decizia ca transmisiile companiilor de balet care vor sa se implice sa fie pe parcursul a 24 de ore. La prima editie au participat The Australian Ballet, Bolshoi Ballet, The Royal Ballet, National Ballet of Canada, San Francisco Ballet si the Royal Swedish Ballet, transmitand un mesaj de unitate si sustinere la nivel global.

Intre timp numarul companiilor de balet care se implica e din ce in ce mai mare, anul acesta sunt 50, iar accesul pe care il dau pentru cateva ore dintr-o zi este nepretuit. Toate aceste spectacole pot fi urmarite pe site-ul oficial al Zilei Mondiale a Baletului, pe canalele YouTube ale fiecareia dintre companiile de balet si live pe Facebook.

Baletul isi are originile in Italia si Franta, in anii Renasterii. La vremea respectiva nu existau tutu-uri, papuci de balet si alte costume de balet emblematice.

Dansul era executat in curti si incorpora rochii formale care coborau pana la glezna. Spre deosebire de spectacolele de balet moderne, la acel moment publicul se alatura adesea dansului. De-a lungul anilor, dansul a fost influentat de baletul francez „ballet de cour”, un tip de spectacol realizat de nobilime si imbinat cu discursuri, versuri si fast.

Mai tarziu, baletul s-a raspandit in intreaga lume si a fost bine primit pentru frumusetea sa intrinseca. Astazi, dansul a capatat o forma moderna, fiind condus spre noi artistice si adoptat de diferite culturi la nivel global.

Ziua Mondiala a Baletului incurajeaza pe toata lumea sa iasa si sa experimenteze frumusetea magica a baletului.

Multe evenimente si activitati sunt organizate pentru a ajuta si publicul larg sa experimenteze lumea baletului. De asemenea, sunt realizate videoclipuri care sunt cu acces gratuit pe internet pentru a oferi tuturor sansa de a experimenta frumoasa expresie a performantei artistice.

Organizatorii Zilei Mondiale a Baletului ii indeamna, de asemenea, pe iubitorii de balet sa impartaseasca un videoclip cu ei dansand. Acesta poate fi pe plaja, in studio, in bucatarie sau chiar in dormitor. Puteti incarca apoi videoclipul pe Twitter sau Instagram prin intermediul hashtag-ului #WorldBalletDay. Daca expertilor in balet le place momentul vostru, vei avea sansa de a fi prezentat in timpul transmisiunii live propriu-zise de la World Ballet Day de pe canalul official de youtube.

Aceasta este, de asemenea, o ocazie extraordinara de a adresa intrebari expertilor in balet folosind hashtag-urile #AskADancer si #WorldBalletDay.

Citește în continuare

(Galerie Foto) 50 de campanii de moda din sezonul toamna-iarna 2022-2023. Versace, Prada, Moschino, Alexander McQueen, Valentino, Marc Jacobs si Louis Vuitton au ales actorii momentului in Hollywood pentru a le promova noile colectii: Zendaya, Nicholas Cage, Jerry Seinfeld, Anya-Taylor Joy, Jessica Chastain si Jeff Goldblum.

Inceputul fiecarui nou anotimp coincide cu lansarile noilor campanii de promovare ale celor mai cunoscute branduri de moda din lume. Cu cateva saptamani inainte de venirea iernii sunt prezentate fotografiile…

Citeste mai mult