Skip to content

Sean Penn i-a oferit Oscarul sau lui Volodimir Zelenskyi. Sean Penn a filmat un documentar despre razboi in Ucraina

Actorul Sean Penn a revenit intr-o vizita surpriza la Kiev, pentur a-i oferi presedintelui Volodimir Zelenskyi una dintre statuetele sale de la Oscar. Statuia este  un gest simbolic de sprijin si un „simbol al credintei” in victoria Ucrainei asupra Rusiei. Liderul ucrainean l-a decorat pe starul american cu Ordinul de Merit pentru sprijinul acordat Ucrainei. Numele sau apare alaturi de lista multor lideri mondiali care au ajutat Ucraina in timpul acestui razboi.

Penn a primit doua statuete Oscar in cariera sa, pentru rolurile principale din filmele „Harvey Milk” si „Mysterious River”.

Este a treia vizita a lui Sean Penn in Ucraina, de la inceputul invaziei ruse. Actorul a mai fost acolo pentru a filma un documentar despre razboi.

Actorul Sean Penn a fost unul dintre primii oameni care au vizitat Ucraina dupa ce trupele ruse au inceput razboiul si a fost un sustinator vocal al Ucrainei in timpul conflictului militar.

Actorul, ca multe alte vedete, s-a intalnit cu presedintele Zelensky de mai multe ori. El a vizitat Ucraina inainte de razboi, in noiembrie 2021, pentru documentarul planificat despre tara.

Pentru filmarea documentarului, Sean Penn a mers la Kiev, la inceputul lunii februarie, dar a fost nevoit sa paraseasca Ucraina pe jos, dupa ce situatia s-a agravat. In plus, actorul sprijina refugiatii ucraineni din Polonia prin calitatea sa de co-fondator al organizatie neguvernamentale CORE, specializata in asistenta in caz de criza. 

Penn a avut un moment controversat si inainte de gala Premiilor Oscar, cand a amenintat ca-si distruge trofeele, daca lui Volodimir Zelenskyi nu i se va permite sa vorbeasca in cadrul evenimentului.

Sean Penn este una dintre persoanele publice care se implica in diverse actiuni, avand totodata si un ONG, CORE.

In perioada pandemica, eforturile organizatei CORE au avut drept tinta preluarea volumului de munca al departamentului de pompieri din oras si la eliberarea partiala a serviciilor de urgenta din Los Angeles. Pe langa orasul Los Angeles, actorul ofera sprijin, prin intermediul acestui proiect, inclusiv in orasul sau natal Malibu.

Penn spera ca programul sa „salveze vieti si sa atenueze epuizarea resurselor” prin eforturile CORE, care reprezinta un efort comunitar. De-a lungul timpului, organizatia sa non-profit a sprijinit eforturile de reconstructie a orasului New Orleans, devastat de uraganul Katrina in 2005, si taberele de refugiati din Haiti, dupa seismul din ianuarie 2010.

Cel mai recent proiect al lui Sean Penn este „Gaslit”, unde joaca alaturi de Julia Roberts, o serie dedicata povestilor nespuse despre scandalul Watergate, care a culminat, in anii 1970, cu demisia presedintelui Statelor Unite, Richard Nixon.

Citește în continuare