Skip to content

La Londra puteti incerca o experienta culinara inspirata din „Povestea de Craciun” a lui Charles Dickens. Meniul poate fi degustat pana pe 15 ianuarie

La Londra puteti incerca o experienta culinara inspirata din „Povestea de Craciun” a lui Charles Dickens. Meniul poate fi degustat pana pe 15 ianuarie

O noua experienta gastronomica a aparut in Lost Estate din West Kensington, care a fost transformata in casa lui Charles Dickens, exact cum ar fi fost in noaptea dinaintea Craciunului din 1843.

Organizatorii ofera o calatorie in Londra victoriana, ca martori la o productie cinematografica  a „Povestii de Craciun” de Charles Dickens, in mijlocul unui decor magic, cu muzica live de la Steffan Rees, dar si un festin cu trei feluri de mancare, creat de șef executiv Ashley Clarke (SmokeStak).

Experienta este creata astfel incat pe masura ce personajele prind viata in jurul mesenilor, meniu inspirat de delicatese victoriane sa completeze atmosfera. Starterul cuprinde cod si stridii, care este de fapt o reteta creata de sotia lui Dickens, Catherine, urmat de curcan afumat de casa cu umplutura de caise si salvie, servit cu toate garniturile si un desert de pere posate cu frangipane, un fel de pandispan englezesc cu condimente de Craciun. De asemenea, exista optiuni si pentru vegetarieni, vegani si cei care au intoleranta la gluten, astfel incat „Povestea de Craciun” sa devina disponibila pentru orice este interesat.

Aceasta calatorie gastronomica in universul Dickensian se desfasoara pana pe 15 ianuarie 2023, si exista trei tipuri de bilete disponibile, care incep de la 50 de lire sterline, doar pentru spectacol, sau 130 de lire sterline, cu mancare si bauturi incluse. Detalii despre rezervari aici.

Magia lui Charles Dickens in povestile despre sarbatoarea Craciunului inca persista, chiar daca scrierile sale au fost publicate in anii 1800.

Una dintre cele mai cunoscute povesti tematice de iarna este “Poveste de Craciun”, scrisa de Charles Dickens in 1843. Personajul principal este Ebenezer Scrooge, un om zgarcit si ursuz care nu se bucura deloc de sarbatoare, insa povestea capata noi intamplari si lucrurile se schimba. Cartea este disponibila aici

De asemenea, exista mai multe ecranizari ale povestii scrise de Dickens, ca filmul din 1938 cu Reginald Owenin rolul principal, versiunea animata din 1971 folosind ilustratiile lui John Leech, “The Muppet Christmas Carol”din 1992cu Michael Caine ca Scrooge, “Scrooged” din 1988 cu Bill Murray sau cele mai recente, ca animatia “Christmas Carol: The Movie” din 2001 cu vocile lui Nicolas Cage si Kate Winslet sau tot versiunea animata din 2009, “A Christmas Carol”, cu Jim Carrey vocea principala. 

Citește în continuare