Skip to content

Mindy Kaling si Justin Noble, creatorii THE SEX LIVES OF COLLEGE GIRLS: “Lucrul care cred ca e cel mai prost inteles in lumea creativa legata de ce inseamna sa „iesi din dulap” este ca nu vezi niciodata conflictul interior. A fost unul dintre cele mai importante lucruri din noul sezon”

Imaginat de scenarista si producatoarea nominalizata la Premiile Emmy® Mindy Kaling si de Justin Noble, serialul pe care-l puteti urmari pe HBO Max, THE SEX LIVES OF COLLEGE GIRLS. urmareste intamplarile din viata a patru colege de camera, studente al prestigiosului Essex College din New England. Al doilea sezon continua povestea dupa revenirea acestora din vacanta de toamna; acum fetele au de infruntat provocari aparte in urmatorul semestru, plin de oameni noi, petreceri si dificultati.

Mindy Kaling si Justin Noble povestesc mai multe in interviul pe care-l publicam in exclusivitate in Romania, cu sprijinul HBO.

Ce parere ati avut despre reactia spectatorilor la primul sezon?

MK: A fost ceva minunat. Reactiile la serial au fost uimitoare. Cel mai frumos compliment pe care ni-l fac oamenii este ca nu exista niciun alt serial ca al nostru la televizor. Si cred ca asta e grozav, pentru ca ar trebui sa existe mai multe seriale ca acesta. Ne place sa exploram vietile femeilor de aceasta varsta si rezultatul e foarte satisfacator.

JN: Cand facem documentare pentru serial, e foarte distractiv sa ascultam grupuri de tineri vorbind despre ce personaje rezoneaza mai mult cu ei. „Oh, eu sunt mai mult o Kimberly, iar colega de apartament e foarte Bela”. De fiecare data cand reusim asa ceva, simtim ca tot ce am creat e ancorat in realitatile pe care le traiesc studentii la colegiu si e foarte satisfacator.

Cum v-ati simtit atunci cand ati aflat in mod oficial ca veti avea parte de un al doilea sezon?

MK: Cred ca m-am simtit usurata si entuziasmata. Ne place enorm sa lucram la acest serial. Justin si cu mine ne distram de minune. Mereu stam impreuna la inceputul sezonului si discutam despre ideile pe care le avem pe care vrem sa le punem in aplicare. Mi se pare grozav ca putem continua aceste povesti.

JN: Absolut, sunt de acord cu Mindy. Nu terminasem de explorat aceste personaje. Exista un element ciudat de vulnerabilitate atunci cand sezonul unui serial de televiziune se incheie si ai lasat povesti neterminate, asa ca te gandesti: „Dumnezeule, sper ca nu asa se termina totul”. A fost grozav sa stim ca putem sa indeplinim promisiunile facute la finalul sezonului anterior.

Cum ati aflat ca veti avea un al doilea sezon?

MK: Ne iubim partenerii de la HBO Max si ce apreciem cel mai mult la ei este ca ne iubesc serialul cu adevarat si le face placere sa colaboreze cu noi. Auzisem ca erau entuziasmati de rezultat. Casey Bloys este unul dintre cei mai uimitori parteneri pentru serial. A fost un adevarat sprijin inca de la inceput. Asa ca aveam o senzatie buna, pentru ca avusesem parte si de feedback bun. Asa ca timp de vreo doua saptamani am tot sperat. Cumva am stiut inainte sa aflam, nu-i asa, Justin?

JN: Da.

MK: Cumva stiam fara sa avem super multa incredere in ce stiam. Cand am primit unda verde oficiala, in mod evident senzatia a fost uimitoare. Si apoi a trebuit sa tinem secretul pentru o vreme, un lucru dificil pentru cineva ca mine.

JN: Iar eu sunt la fel de inadecvat la mentinut secrete.  

Restrictiile legate de Covid au fost reduse fata de primul sezon, cum a fost pe platouri de aceasta data?

MK: O sa-i fac un compliment lui Justin in acest caz. Clar el a fost unul dintre scenaristii principali cand am lucrat la Never Have I Ever. A lucrat la Brooklyn Nine-Nine inainte de asta, dar sa il iau din acel post in care era foarte destept si amuzant si apoi sa creez un intreg serial cu el si sa vad cum se comporta ca lider – a fost uimitor. A fost scopul meu de multa vreme sa fiu mentor pentru un barbat alb. [glumeste]

JN: Dumnezeule, ce dragut din partea ta. Wow. Nu prea avem parte de asemenea atitudine, de obicei. Si e foarte dragut. [glumeste]

MK: Evident ca glumesc. Niciodata nu m-am referit la mine ca la mentorul tau. E ridicol. Ok, sa fim seriosi, e grozav sa vad cat de bine lucreaza si cand vine vorba de toate aspectele diferite ale acestui serial. De asemenea, am calatorit impreuna timp de cateva zile, ceea ce a fost un test dragut pentru relatia noastra.  

JN: Si pentru a-ti returna complimentul… sa lucrez cu Mindy e un vis, e atat de desteapta si amuzanta si se pricepe la tot. Cateodata, stau si petrec mult timp incercand sa ma decid care e cea mai buna solutie pentru ceva. Si apoi o intreb: „Ok, Mindy, iata trei optiuni de cea mai buna idee in situatia asta”, si apoi Mindy zice: „sau ce zici de asta a patra?” si face asta cu atata usurinta. Reactia mea: „La naiba, asta e cea mai buna idee”. Asa ca asta facem.

Totul a fost atat de dragut. La Never Have I Ever am lucrat impreuna pentru o perioada scurta, asa ca gandurile mele la final erau legate de cat de bine m-am descurcat. Apoi a aparut Sex Lives of College Girls. Show-ul a fost o adevarata distractie la care sa lucram impreuna, si putem sa fim si mai obraznici si cu gandul la sex in proiectul asta. Asa ca e o atmosfera excelenta.

Show-ul a fost laudat pentru ca este foarte divers in ceea ce priveste sexualitatea, rasele personajelor si situatia socio-economica. De ce a fost asta un element important pentru amandoi?

MK: Cred ca diferenta in situatia socio-economica e ceva atat de real in orice campus de colegiu. Este si acel tip de frictiune frecventa pentru ca studentii au parte de colegi de camera aleatorii si nu stii de ce fel de diferente vei avea parte, din punct de vedere cultural, socio-economic sau religios. Si comedia apare in mare parte din acest tip de conflicte. Am avut parte de atat de mult feedback bun de la oameni care nu apuca sa vada asa ceva. Colegiul e ceva care este mult mai accesibil pentru oameni bogati. Asa ca a fost grozav sa vedem asemenea reprezentari.

JN: Da, a fost foarte important pentru mine. Vin dintr-o familie din clasa de mijloc, sunt nascut in Brooklyn si am crescut in New Jersey. Si apoi am mers la una dintre scolile astea si aveam atat de multe imprumuturi, si parintii mei au facut imprumuturi pentru taxa. Iar colegii mei mosteneau companii, erau multi ai caror tati detineau afaceri mari, cum ar fi marca de blugi Levi’s sau branduri de chitare sau lucruri de genul. Si eu eram… wow, e absolut socant sa fii in preajma unor asemenea averi. Si asta a ajuns sa faca parte din personajul Kimberly.

I: In ce anume directie ati vrut sa mergeti cu al doilea sezon?

JN: Cred ca pur si simplu am vrut sa indeplinim anumite promisiuni facute la finalul primului sezon, si apoi sa continuam sa ne concentram pe lucrurile care ne-au facut cea mai mare placere in primul sezon si sa le facem la o amplitudine mai mare si mai bine si cu mai multa incredere in al doilea sezon.

MK: Cred ca frumusetea sezonului al doilea este ca, din nou, trebuie sa scrii aceste intamplari la limita, sa atragi publicul sa-si doreasca sa vada ce se intampla mai departe. La inceputul sezonului, ai o tema, cum a zis si Justin, trebuie sa raspunzi la toate aceste intrebari. Cred ca ce e foarte distractiv la acest serial este ca, atunci cand ai un titlu cum avem noi, trebuie sa te dumiresti cat de sexy va fi serialul. Cred ca asta e distractiv, sa gasesti oameni atragatori si amuzanti care sa aiba interactiuni, cu care sa rezoneze publicul si clar avem parte de asta in al doilea sezon.

JN: Oh, da. Multe noi relatiii, multe persoane noi de care sunt interesate personajele noastre, multe hobby-uri si multe noi petreceri distractive si alte lucruri de genul asta, care sunt momentele pe care mi-e cel mai greu sa le scriu, pentru ca acolo, varsta mea, de aproape 40 de ani, imi pune piedici, si scenaristii mai tineri trebuie sa preia scenariul. Ei zic ceva de genul: „asta e tipul de petreceri care exista acum in campusurile de colegiu”. Si reactia mea e: „serios, tinerii chiar fac chestia asta?”. Si apoi trebuie sa ma conformez.

Cum a fost sa lucrati din nou cu HBO?

JN: Asa cum zicea si Mindy, sunt parteneri de vis, au atat de multa pozitivitate cand vine vorba de serial. Si sa simtim afectiunea din partea lor e una din motivatiile principale pe care le avem pentru a face tot ce ne sta in putinta pentru a livra ceva excelent. Sa stim si sa simtim acest sprijin e extrem de important pentru procesul creativ. Sunt minunati. Nu am niciun fel de plangere la adresa lor.

MK: Iubesc sa lucrez cu ei. Cel mai tare lucru la munca impreuna cu aceasta platforma este ca iubim cu adevarat celelalte seriale pe care le fac. Si ce e dragut e ca producatorii executivi lucreaza si la alte seriale pe care le admiram cu adevarat.

De asemenea, felul in care arata show-urile HBO si HBO Max e grozav. Deci avem acest standard care stim ca trebuie sa fie sus. Si asta nu se intampla tot timpul cand vine vorba de comedii. Deci e grozav ca-si doresc ca comediile sa arate minunat. 

Personajele au crescut putin fata de inceput, care dintre ele va entuziasmeaza cel mai mult cand vine vorba de scenarii?

MK: O iubesc pe Kimberly, cred ca e atat de draguta si amuzanta si incredibil de naiva. Si imi place foarte mult personajul asta.

JN: Da, deloc surprinzator, mai ales cu jacheta mea pe care scrie „Big Gay”, voi spune ca ador sa scriu pentru Leighton. Doar in sezonul intai aveam senzatia ca am aceasta jucarie in cutia mea cu jucarii, cu care nu am voie sa ma joc inca, pentru ca voiam sa spun aceasta poveste despre cum e sa fii „in dulap” si sa para reala apropo de experienta queer.

Si acum ca a iesit din dulap la finalul primului sezon, putem atinge toate aceste pietre de hotar legate de ce se intampla atunci cand o persoana care si-a reprimat sexualitatea o viata intreaga brusc se afla intr-un campus cu multi oameni sexy si cool de varsta ei. Da, deci asta a fost o calatorie distractiva in urmatoarele 10 episoade.

MK: De asemenea, amandoi iubim sa scriem pentru Lila.

JN: Dumnezeule, da.

MK: Lila e foarte distractiva. Are anumite zone care sunt zonele ei de atins. Dar ce a fost distractiv sezonul asta a fost sa gasim locuri in care ne poate surprinde. De exemplu, ce-si doreste ea, si ce fel de vulnerabilitati are. A fost grozav sa vedem o actrita precum Ilia Isorelýs Paulino luandu-si avantul pentru a zbura. A fost interpreta celui de-al treilea personaj principal intr-un film cu Mark Wahlberg si Kevin Hart. Deci se descurca de minune. Si e incredibil de amuzanta pe ecran.

JN: As vrea sa adaug aici ca prietenia dintre Whitney si Willow e foarte amuzanta de scris de multe ori si a fost si o provocare. Ne-am acordat un sezon pentru a stabili ca sunt prietene de fotbal. Ne-am gandit: cum sa mentinem asta in viata, acum ca am incheiat definitiv capitolul cu fotbal. Deci a fost distractiv sa gasim moduri in care sa continuam sa vedem prietenia dintre ele si sa vedem cum se ajuta una pe cealalta sa se maturizeze, ca o forma de relatie care nu a aparut pentru ca sunt colege de camera, ci prietene in campus, un lucru real pentru viata de boboc.

I: Leighton iese din dulap, experienta ei este minunata – de ce a fost important sa aratati asa ceva in serial?

JN: Dumnezeule, a fost atat de important pentru mine, lucrul care cred ca e cel mai prost inteles in lumea creativa legata de ce inseamna sa „iesi din dulap” este ca nu vezi niciodata conflictul interior. Felul in care vezi asta de obicei la TV, din cauza modului in care sunt prezentate povestile, este ca mereu vezi un parinte care nu aproba sau probleme religioase sau ceva de genul. Dar de fapt adevarul este ca, chiar daca toate acele elemente ar fi ok cu sexualitatea ta, nu inseamna ca e mai usor sa zici: da, eu sunt ok cu asta.

Tot anunti ceva pentru lumea intreaga. Asta sunt eu. Si exista o mare vulnerabilitate in asta, si e greu sa faci asta, indiferent de circumstantele din restul vietii tale. Asa ca sa scoatem la iveala aceasta experienta interna queer a fost unul dintre cele mai importante lucruri in primul sezon. Si sunt foarte mandru de cum a dat pe ecran.

I: Cum vreti sa se simta oamenii cand se vor uita la acest sezon?

JN: As spune ca-mi doresc sa fie atenti la productie si la scenarii in primul rand, suntem foarte mandri de aceasta lume distractiva. Cred ca serialul nostru poate sa abordeze subiecte importante intr-un ambalaj distractiv, cum exista de obicei in comedii. Asta a fost mereu miscarea mea preferata, nu vrem sa predicam si sa ne pierdem subtilitatea, ci sa-i surprindem cu o turnura in care brusc anunti ca cineva trece printr-un moment important. Si sa simta ca vad cu acuratete cum e un campus de colegiu in 2022. Atat de bine precum putem reproduce senzatia.

MK: Cred ca  serialul este atat de amuzant. Cred ca sa aratam prieteniile dintre fete in acest fel este unic. Ma bucur ca are lansarea in aceasta perioada a anului, in care oamenii pot sa stea pe canapea, alaturi de prieteni si sa vada cate doua episoade. Mi-as dori ca mai multi creatori sa faca seriale despre prieteniile dintre femei. Cred ca e minunat.

I: Cu ce personaje rezonati cel mai puternic?

JN: As spune ca eu sunt un soi de Canaan, pentru ca sunt atat de cool si oamenii graviteaza spre mine. Nu, glumesc, cred ca seman cu un hibrid intre Travis si Tova, cu un pic din Carla de la revista de comedie.

MK: Da, eu ma vad ca o Carla, aceasta tocilara care e prea mult si pe care oamenii o lasa sa se alature grupului lor, da, cumva reticenti. Vad mult din mine si in Bela, desi ea este atat de curajoasa si plina de incredere, iar eu am tendinta sa judec oamenii asa cum face Leighton. Deci probabil o combinatie dintre ele doua.

Cel de-al doilea sezon al apreciatului serial de comedie Max Original THE SEX LIVES OF COLLEGE GIRLS a debutat  pe HBO in 17 noiembrie si se va incheia pe 15 decembrie.

 Din distributia serialului fac parte Pauline Chalamet, Amrit Kaur, Reneé Rapp, si Alyah Chanelle Scott, alaturi de Mekki Leeper, Christopher Meyer, Ilia Isorelýs Paulino, Lolo Spencer, Renika Williams si Mitchell Slaggert.

THE SEX LIVES OF COLLEGE GIRLS a fost creat de Mindy Kaling si Justin Noble. Produs executiv de Kaling, condus creativ de Noble si Howard Klein, serialul a fost produs de Kaling International si 3 Arts Entertainment impreuna cu Warner Bros. Television.

Citește în continuare