Skip to content

Kevin Spacey a fost distribuit in filmul britanic „Control”. Vestea vine dupa ce actorul a castigat un proces de 40 milioane de dolari si a fost acuzat de 7 cazuri de agresiune sexuala de un singur barbat.

In ciuda problemelor legale, Kevin Spacey isi continua planurile de revenire in cinematografie. Actorul dublu-premiat cu Oscar a fost distribuit intr-un film thriller britanic produs de Cupsogue Pictures, echipa care a realizat „Superman: Requiem”, „Taking Care of Business” si „Cain Hill”.

Vestea a fost confirmata de publicata americana Variety care a aflat detaliile legate de implicarea lui Spacey in primul sau rol major din ultimii ani. 

Informatia vine la doar cateva saptamani dupa ce s-a aflat ca Spacey se va confrunta cu mai multe acuzatii de agresiune sexuala in Marea Britanie si ca a castigat un proces de 40 de milioane de dolari pentru agresiune sexuala in SUA.

Lungmetrajul, intitulat „Control”, este un film independent in care Spacey va juca un rol de voce, similar cu cel al lui Kiefer Sutherland din filmul „Phone Booth” din 2002.

Scris si regizat de Gene Fallaize („Superman Requiem”), „Control” spune povestea unui ministru al guvernului britanic, Stella Simmons, care se afla intr-o relatie pasionala cu premierul tarii. Intr-o noapte, in timp ce Simmons se indreapta spre casa cu masina sa (o masina care se conduce singura), descopera ca vehiculul este deturnat de la distanta de cineva care ii cunoaste secretul si vrea sa se razbune. Curand, masina este luata cu asalt pe strazile Londrei, cu Simmons prinsa inauntru.

Rolul protagonistei Simmons va fi interpretat de Lauren Metcalfe („Full Bodied”), in timp ce prim-ministrul britanic va fi jucat de Mark Hampton. Spacey joaca rolul antagonistului care preia controlul masinii lui Simmons, va fi un personaj care isi face simtita prezenta strict vocal. 

Desi filmarile vor avea loc la inceputul anului viitor la studiourile Camberwell si in Londra, Spacey va finaliza saptamana aceasta procesul de inregistrare audio al partilor sale.

Luna trecuta la New York, Spacey a castigat un proces civil in valoare de 40 de milioane de dolari. Dupa mai multe zile de audieri, juriul a stabilit ca Spacey nu l-a molestat pe fostul sau coleg de scena, Anthony Rapp, si ca nu poate fi tras la raspundere pentru agresiune sexuala. 

Desi Spacey este cazut in dizgratie de mai multi ani din cauza proceselor care i-au fost intentate in Statele Unite si in Londra (unde a fost director al teatrului Old Vic din 2004 pana in 2015), regizorul Gene Fallaize a declarat ca a scris scenariul pentru „Control” cu Spacey in minte pentru rolul pe care il va interpreta.

Fallaize spune ca a „crescut” urmarind filmele lui Spacey si a declarat pentru Variety ca, desi controversele din jurul lui Spacey au fost „luate in considerare, nu as spune ca a fost o preocupare a mea. Este unul dintre cei mai mari actori ai generatiei noastre. Lasand la o parte viata lui personala – este ceva ce nu pot comenta si despre care nu am cunostinta – este o oportunitate de a lucra cu unul dintre cei mai mari actori din lume.”

Dupa victoria recenta din instanta americana, Spacey a fost acuzat din nou de agresiune sexuala in Marea Britanie.

La inceputul lunii noiembrie, procuratura britanica l-a acuzat pe actor de alte sapte infractiuni de agresiune sexuala, toate legate de un singur reclamant. Spacey nu a aparut inca in instanta pentru a pleda.

Intre timp, actorul mai are un proces care se va judeca in vara anului viitor in Londra si este obligat sa plateasca producatorilor „House of Cards” 31 de milioane de dolari in despagubiri, dupa ce serialul de succes de la Netflix a fost anulat in urma acuzatiilor de abuz impotriva sa.

In ultimii ani, Spacey a fost vazut in public numai pentru vizitele la tribunale sau la politie unde a fost somat sa ofere declaratii sau sa se apere in numeroasele procese in care a fost implicat.

Problemele lui au aparut in 2017 cand teatrul Old Vic din Londra a primit 20 de plangeri legate de comportamentul nepotrivit al actorului. Toate acuzatiile mentionau hartuire si agresiune sexuala din partea lui Spacey fata de o multime de barbati tineri. In urma acuzatiilor, Spacey a fost concediat din serialul „House of Cards” unde juca rolul principal – Frank Underwood. Ulterior, prestatia lui in „Toti banii din lume”, filmul lui Ridley Scott lansat in 2017, a fost taiata la montaj.

In acelasi an, Spacey s-a simtit nevoit sa declare public ca este homosexual si a inceput o perioada lunga de procese si acuzatii legate de actiunile sale din teatru sau de pe platourile de filmare.

Mai jos puteti urmari firul narativ al incercarilor de revenire ale lui Spacey dar si acuzatiile care ii sunt aduse, la care actorul pledeaza de fiecare data nevinovat.

La inceputul anului viitor, Spacey va avea primul angajament public din ultimii cini ani, urmand sa fie readusa in discutie cariera impresionanta a actorului premiat cu doua trofee Oscar.

Citește în continuare