Skip to content

„All I want for Christmas is You” interpretata de Mariah Carey devine din nou numarul 1 in topurile muzicale. Este al patrulea an consecutiv cand melodia ajunge pe primul loc, desi are aproape 20 de ani de la lansare

„All I Want for Christmas Is You” a lui Mariah Carey revine pe locul 1 in Top 100, dupa sase saptamani consecutive ale cantaretei Taylor Swift cu melodia „Anti-Hero”. Interesant este ca actualul nou Top 10 este dominat de hituri de sarbatoare vechi de zeci de ani, inclusiv „Rockin’ Around the Christmas Tree” de Brenda Lee (1958) pe locul 2, „Jingle Bell Rock” de Bobby Helms (1957), pe locul 3 sau „A Holly Jolly Christmas” (1964) de Burl Ives, pe locul 4.

Hitul “All I want for Christmas is you” a fost scris in 1994 chiar de catre Mariah Carey si, desi a primit nenumarate recenzii si nominalizari, melodia a ajuns pe primul loc in topurile muzicale globale abia in 2019, mentinandu-se si in 2020 si 2021 pe aceiasi pozitie.

Anul aceasta, Mariah Carey a fost data in judecata si ar trebui sa plateasca 20 de milioane de dolari din cauza unei presupuse incalcari a drepturilor de autor pentru hitul “All I Want For Christmas is You”, proces intentat de compozitorul Andy Stone.

In 1994, Mariah Carey a lansat albumul „Merry Christmas”, unde se regaseste si „All I Want for Christmas Is You”, care amesteca stilul R&B cu accente nostalgice. La momentul respectiv, piesa a mers bine la radio, iar albumul a ajuns pe locul 3 in topul Billboard, dupa Kenny G și Boyz II Men.

Primul concert live sustinut de Mariah Carey cu aceasta melodie a avut loc intr-o catedrala din New York in 1994, iar apoi o serie de concerte au mentinut “All I Want For Christmas Is You” in preferintele ascultatorilor.

Parada Walt Disney dedicata Craciunului si transmita live global de postul ABC unde artista a cantat in 2004 i-a readus popularitatea, urmand ca o serie de colaborari si duo-uri sa suprinda publicul in fiecare iarna.

In cultura pop contemporana, Mariah Carey a ajuns sa faca parte din magia Craciunului, artista fiind deseori in rolul de Craciunita in spectacolele pe care le-a avut, in aparitiile din media si in reclame, melodia fiind parte din toate playlisturile de Craciun de pe mapamond.

Citește în continuare

Programul Art Safari 2023: expozitii de la National Portrait Gallery si Muzeul Victoria & Albert din Londra, lucrari de Man Ray, Van Dyck, Lucian Freud, Corneliu Baba, Mircea Cantor si Ion Theodorescu-Sion. In premiera, o expozitie cu istoria gentilor de lux cu exemplare Hermes, Chanel si Karl Lagerfeld.

La cateva zile dupa incheierea celei mai vizitate editii de pana acum, Art Safari anunta deja noi expozitii istorice pentru 2023.  La finalul saptamanii trecute, Art Safari si-a incheiat programul…

Citeste mai mult