Skip to content

Povestea documentarului „Romania Salbatica” de Dan Dinu si Cosmin Dumitrache este de astazi disponibila gratuit pe Youtube. Documentarul se poate vedea pe HBO Max intr-o serie de trei episoade

Povestea „Romania Salbatica”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din tara noastra, este de astazi disponibila gratuit pe platforma Youtube. Ceea ce publicul poate vedea este o productie de aproape doua ore care urmareste calatoria si provocarile nestiute din culisele documentarului.

„Am avut surpriza placuta in timpul campaniei de lansare in cinema a documentarului sa descoperim un mare interes al comunitatii pentru munca din culise. Materialele cu echipa pe teren au avut printre cel mai mare impact in mediul online. Asta ne-a convins ca povestea din spatele acestui proiect trebuie si ea spusa”, a declarat Matei Truta, producatorul executiv al documentarului si vice-presedintele Asociatiei Romania Salbatica.

Pana acum, „Romania Salbatica” a fost in programul a 20 de festivaluri nationale si internationale de film (printre care TIFF – Cluj, Romania; Alpin Film Festival – Brasov, Romania; Green Screen International Wildlife Film Festival – Germania; European Film Festival – Singapore; Washington DC Environmental Film Festival – SUA;  International Nature and Environmental Film Festival – Ungaria) si a castigat 8 premii importante, printre care si Premiul Publicului la Wildscreen, unul din cele mai importante festivaluri de profil din lume, care se desfasoara in Marea Britanie.

La inceputul anului acesta, echipa proiectului a lansat o aplicatie mobila dedicata intelegerii biodiversitatii din tara noastra. Pana acum, sunt 6.000 de utilizatori ai aplicatiei Romania Salbatica, care au acces permanent la sfaturi si recomandari despre regiunile geografice ale tarii noastre, precum si la informatii complete despre parcurile nationale si naturale ale Romaniei, dar si despre alte arii naturale protejate.

Documentarul „Romania Salbatica” este disponibil pe HBO Max, intr-o noua forma de 3 episoade (Sezonul sperantei, Sezonul abundentei, Sezonul schimbarii), narate in limba romana de Melania Medeleanu.

„Romania Salbatica” este cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din tara noastra, fiind lansat in cinematografele din intreaga tara in septembrie 2021, inregistrand peste 25.000 de spectatori in 2021.

Proiectul a insemnat mii de kilometri parcursi, sute de ore de filmare si 10 ani de pre-productie, fiind cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din tara noastra.

„Romania Salbatica” este un film care e de vazut cu intreaga familie, un film care o sa va arate o Romanie de care o  sa fiti mandri. In plus, povestea realizatorilor, Dan Dinu (cel care semneaza scenariul si regia) si Cosmin Dumitrache (imagine și montaj), amandoi pasionati de munte si de natura, care au muncit 10 ani pe proprii bani ca sa-si indeplineasca visul de a fi un film documentar despre Romania in integralitatea faunei si florei sale, e o lectie despre perseverenta, altruism, pasiune, despre a face ceva care sa ramana si sa-i inspire pe cei din jurul tau sa transforme lumea in mai bine.

Citește în continuare