Skip to content

Un teatru din Italia a anulat spectacolele programate ale lui Serghei Polunin din cauza tatuajelor cu Putin. Decizia a fost luata dupa o campania agresiva in social media impotriva artistului

Spectacolele lui Serghei Polunin din 28-29 ianuarie 2023 programate la teatrul Arcimboldi din Milano au fost anulate in urma unei campanii in social media care ii contestau artistului prezenta, din cauza celor trei tatuaje pe care acesta le are cu portret presedintelui rus, Vladimir Putin.

Presa locala italiana mentioneaza ca spectacolul de balet „Rasputin – Dance Drama” a lui Serghei Polunin din 28-29 ianuarie la teatrul Arcimboldi din Milano a fost anulat „din cauza campaniei impotriva acestuia pe retelele sociale”, spectacolul fiind initial programat pentru 2019, si amanat in mod repetat din cauza pandemiei.

Oficialii teatrului Arcimboldi din Milano au spus ca aceasta anulare este un un act de „responsabilitate politica si morala”, avand in vedere „un climat de tensiuni si amenintari”, adaugand ca a luat decizia in acord cu compania artistului.

De-a lungul timpului, teatrul Arcimboldi a montat spectacole ale grupului de dizidenti rusi Pussy Riot si ale artistilor ucraineni, fiind impotriva invaziei ruse.

Serghei Polunin este in continuare un sustinator al regimului rus, desi este nascut ucrainian, iar cetatenia rusa a obtinut-o in 2018.

Presa internationala mentioneaza si ca toamna trecuta, artistul a fost invitat in Uzbekistan, unde nu i-a fost permis sa sustina un dans dedicat soldatilor rusi cazuti la datorie, iar autoritatile uzbece au raspuns atunci ca artistul a deviat de la programul agreat. Incidentul a ridicat tensiuni in zona asiatica, Uzbekistanul neavand o pozitie ferma privind razboiul ruso-ucrainian.

Serghei Polunin este unul dintre cei mai mari si mai cunoscuti balerini contemporani ai lumii, care a fost prim-balerin la London Royal Ballet, fiind deseori partenerul de scena a balerinei romance Alina Cojocaru.

In vara lui 2021, aceasta a fost la Cluj, fiind invitatul special al TIFF-ului, unde Polunin marturisea “A fost un moment cand am decis ca am sa incetez tot ce tine de dans. Dansam 9 ore pe zi, ma chinuiam, ajunsesem intr-o zona foarte foarte intunecata a personalitatii mele…

Atunci am vorbit cu profesorii mei, cu mama sa inteleg daca ii tradez si dezamagesc daca ma opresc din a dansa si am realizat ca nu eram chiar neinsemnat in lumea dansului si poate as putea schimba putin din ce nu e bine pentru dansatori si pentru industrie. Si mi-am spus ca daca nu am sa pot sa fac ceva important care sa conteze si sa schimbe ceva, am sa ma opresc si asta e…”

Totodata, dupa prezenta sa la TIFF, Sergei Polunin a filmat in România clipul „The Road to Eternity”, prin care le-a impartasit fanilor o parte din locurile extraordinare pe care le-a vazut in tara noastra.

Clipul a fost filmat pe Transalpina si la marginea unei paduri de stejari seculari cu vârste de sute de ani din judetul Vâlcea, locuri alese anume pentru a sublinia ideea ca natura este eterna si oamenii ar trebuie sa o respecte. Productia a fost realizata de regizorul Bogdan Daragiu, cunoscut in România pentru colaborarile sale cu artisti precum Inna, Delia, Antonia sau Carla’s Dreams.