Skip to content

Un avion Boeing 737 abandonat a fost transformat intr-o vila privata ultralux in Bali. Langa aeronava a fost instalat un infinity pool cu vedere la Oceanul Indian.

O aeronava Boeing 737 care a facut candva parte din flota Mandala Airlines a fost transformata intr-un nou spatiu de cazare ultralux in Bali. Proiectul se inscrie in tendintele actuale in materie de experiente ospitaliere, intrucat turistii cauta tot mai des cazari spectaculoase, neobisnuite si unice.

Avionul a fost scoz din uz in 2014 cand compania aeriana indoneziana a dat faliment. Ulterior, aeronava a fost dezafectata si achizitionata de Felix Demin, un antreprenor rus pasionat de calatorii care a decis sa se mute in Bali si sa o transforme intr-un spatiu de cazare.

Dupa achizitie, Demin a restaurat avionul si l-a instalat pe o stanca inalta in apropiere de plaja Nyang Nyang din Bali. Au fost indepartate scaunele si instrumentele de zbor, spatiul fiind transformat intr-o vila minimalista cu doua dormitoare si facilitatile unui apartament de lux.

Vila se afla in prezent in stadiul final de constructie, urmand sa fie disponibila spre inchiriere in luna iulie.

Imaginile de mai sus si mai jos arata modul in care vila va arata la finalizarea constructiei. Va include o terasa pe aripa avionului si acces direct la o pisica de tip „infinity” cu vedere la Oceanul Indian.

Accesul catre aeronava se face pe o scara de piatra, in spatele unei porti de lemn. Spatiul din jurul avionului a fost folosit pentru a crea o gradina cu vegetatie exotica in care a fost instalata o groapa pentru foc de tabara.

Proprietatea, numita Private Jet Villa by Hanging Gardens, este situata in Pecatu, in apropierea unui teren de golf – New Kuta Golf – si al unui spa exclusivist. Pentru cei care cauta atractii in zona, exista si un parc de paintaball, o gradina, un parc de distractii acvatice si un circ.

Vila poate fi inchiriata pentru o familie sau un grup, avand doua dormitoare, 2 bai, o bucatarie complet echipata, un receptioner aflat la dispozitie 24 de ore pe zi si o parcare. 

Cabina de pilotaj a avionului a fost transformata intr-o baie de lux, privelistea din cada fiind orientata catre ocean. Intregul spatiu a fost decorat cu mobilier din lemn pentru a oferi o nota organica, de confort experientei.

Vila este deja listata pe site-ul de turism Expedia pentru 114 milioane de rupii indoneziene, sau aproximativ 7.320 de dolari, pe noapte iar in curand va fi disponibila pentru inchiriere si pe Booking.com.

Anul trecut, Airbnb a anuntat un fond de 10 milioane de dolari pentru cei mai creativi 100 de aplicanti care trimit un proiect complet al constructiei unei case ciudate.

Ideea a venit o data cu noua categorie a website-ului, imobile de tip OMG (n.red. Oh my God, jargon englezesc pentru a exprima uimirea) de peste tot din lume.

Sectionarea este intens folosita de internauti, fiind cautate proprietati din categoria OMG de peste 2.5 milioane de ori de la lansarea din luna iunie 2022. 

Citește în continuare