Skip to content

Tom Hanks si Robin Wright vor fi intineriti in noul film al lui Robert Zemeckis cu ajutorul instrumentului Metaphysic AI. Filmul se numeste Here si e o adaptare dupa un roman grafic

Firma de tehnologie Metaphysic a incheiat un parteneriat strategic si a anuntat planurile de a lucra la viitorul film Miramax, regizat de Robert Zemeckis

Tom Hanks (66 ani) si Robin Wright (56 ani),  dar si alti actori din distributie, vor fi intineriti pentru urmatorul film al lui Robert Zemeckis (70 ani) , Here, o adaptare a romanului grafic al lui Richard McGuire, care se petrece intr-o singura camera si ii urmareste pe locuitorii acesteia de-a lungul mai multor ani.

Transformarea va fi realizata cu ajutorul unui nou instrument generativ bazat pe inteligenta artificiala, denumit Metaphysic Live.

Cei de la aceasta companie au devenit cunoscuti drept cei cares-au aflat in spatele @DeepTomCruise sau deepfakes prezentate in cadrul emisiunii America’s Got Talent, ei sustin ca noul instrument Metaphysic Live poate fi folosit pentru a crea „schimbari de fete fotorealiste de inalta rezolutie si efecte de intinerire pe langa performantele actorilor, in direct si in timp real, fara a fi nevoie de lucrari suplimentare de compozitie sau VFX”.

Planurile prevad ca Metaphysic Live sa fie folosit „pe scara larga” in filmul lui Zemeckis pentru a genera inlocuiri de fete si de intinerire.

 „Intotdeauna am fost atras de tehnologia care ma ajuta sa spun o poveste. In cazul filmului Here, filmul nu ar functiona fara ca(70 ani) actorii nostri sa se transforme fara probleme in versiuni mai tinere ale lor. Instrumentele de inteligenta artificiala ale Metaphysic fac exact acest lucru, in moduri care pana acum erau imposibile”, a declarat Zemeckis intr-un comunicat. „Dupa ce am testat fiecare tehnologie de inlocuire a fetei si de intinerire disponibila in prezent, Metaphysic sunt in mod clar liderii mondiali in materie de continut AI de calitate pentru lungmetraje si alegerea perfecta pentru acest film incredibil de provocator si emotional.”

Cu Hanks si Wright in rolurile principale, alaturi de Paul Bettany si Kelly Reilly, filmul este programat pentru o lansare in 2024 in SUA de catre Sony Pictures Entertainment.

„Este incredibil sa vezi continutul generat de Metaphysic AI integrat impecabil intr-o filmare in direct pe platou. Actorii pot folosi tehnologia chiar si ca pe o „oglinda a tineretii” – testand in timp real alegerile actoricesti pentru sinele lor mai tanar”, a declarat Kevin Baillie, supervizorul VFX al productiei filmului.

Bazat pe romanul grafic al lui Richard McGuire, Here este descris ca fiind o odisee uluitoare si revolutionara prin timp si memorie.

Filmul inovator se concentreaza in jurul unei singure locatii geografice din New England – care incepe ca o zona salbatica si devine mai tarziu locul unde se afla o casa – unde o poveste de dragoste, pierdere, lupta, speranta si mostenire se desfasoara intre cupluri si familii de-a lungul generatiilor.

Proiectul a fost pus la punct la inceputul acestui an, devenind una dintre cele mai mari productii de pe piata, avand in vedere ca va reuni echipa Forrest Gump, formata din Hanks, Zemeckis, Wright si Roth; filmul a fost lansat in urma cu aproape 30 de ani, primind sase premii Oscar, inclusiv cel mai bun film.

Citește în continuare