Skip to content

Brandul Loewe comercializeaza adidasi acoperiti cu iarba verde din rafie. Sunt inspirati de colectia creata de Jonathan Anderson cu haine si incaltaminte pe care au crescut doua tipuri de iarba timp de 20 de zile.

Dupa ce a prezentat in colectia de primavara-vara haine si incaltaminte pe care au crescut plante, designerul Jonathan Anderson a creat pentru Loewe o pereche de pantofi sport acoperita cu iarba verde.

Desi Loewe a creat pantofii cu iarba crescuta pe exterior, incaltamintea comercializata incepand de zilele trecute include fire din rafie care imita intocmai textura unui gazon si creeaza o iluzie optica foarte convingatoare.

Jurnalistii de moda de la Hypebae i-au descris drept „pantofi potriviti pentru cei care nu pot tine o planta in viata mai mult de o saptamana.”

Loewe a obtinut efectul realist de iarba care creste sub invelisul exterior al pantofilor prin brodarea manuala a firelor de rafie pe panza care acopera suprafata superioara a acestora.

Dupa cum se explica in descrierea produsului, pantofii vin cu o parte superioara din panza moale, in timp ce talpile din cauciuc adauga o nota de contrast designului. Aspectul exterior este completat de marca Loewe inclusa atat pe talpa, precum si in zona calcaiului, intr-o nuanta aurie. Anagrama logo-ului este plasata in relief pe limba pantofilor. 

Adidasii sunt realizati predominant din poliester, fabricati in Italia si au o greutate de 1,1 kg. Au pretul de 1.400 de euro si pot fi achizionati de aici.

Conceptul ii apartine artistei Paula Ulargui Escalona care a colaborat cu Jonathan Anderson pentru colectia Loewe de primavara-vara 2023.

Cu cateva saptamani inainte de defilarea Loewe, Paula Ulargui Escalona, specializata in horticultura, a plantat seminte pe 42 de perechi de pantofi. Intregul proces a fost documentat foto-video, fiind o versiune poetica a ceea ce urma sa fie comercializat incepand cu luna februarie a acestui an. 

Pe langa incaltaminte, iarba a fost crescuta timp de 20 de zile si pe paltoane, hanorace si pantaloni de trening, acestea fiind prezentate pe podium in cadrul defilarii din iunie 2022 desfasurate la Paris Fashion Week. Imaginile au devenit virale in zilele imediat urmatoare.

Ulargui Escalona a oferit un interviu revistei americane Vogue in care a declarat ca au fost testate timp de patru luni diferite piese vestimentare si accesorii pana s-a ajuns la versiunile care au fost dezvaluite pe podium. S-a optat pentru seminte de chia si catusnica.

Fiind rezidenta in Spania, artista a trebuit sa creasca plantele in laboratorul propriu si sa le trimita in Paris in decurs de 24 de ore pentru a fi ingrijite si monitorizate intr-un spatiu dedicat. Data plantarii a fost gandita astfel incat sa fie cu fix 20 de zile inaintea spectacolului de moda Loewe, designerii avand emotii legate de transportul plantelor din Spania in Franta dar si de supravegherea acestora – au fost udate cu apa amestecata cu diferite minerale si substante menite sa ajute plantele sa se dezvolte in timp util.

Jonathan Anderson a surprins intr-un mod amuzant si in vara anului trecut cand a pus in vanzare o geanta de tip clutch in forma unui porumbel. Este functionala si costa 690 de euro.

Citește în continuare