Skip to content

Primul trailer „Fast X”, al 10-lea film al francizei ‘Fast & Furious” si cel mai scump lungmetraj care va fi lansat in 2023. Cu un buget de peste 350 de milioane de dolari, ii are in distributie pe Vin Diesel, Jason Momoa, John Cena, Jason Statham, Helen Mirren, Charlize Theron, Brie Larson si Rita Moreno.

Universal Pictures a lansat primul trailer „Fast X” al zecelea film din seria „Fast & Furious”, una dintre cele mai lungi si profitabile francize cinematografice din istorie.

Trailerul prezinta pericolele cu care se vor confrunta Dom (Vin Diesel) si echipa sa de piloti de curse de strada pe masura ce se apropie de „sfarsitul drumului”. Noul lor adversar este Dante, un motociclist raufacator obsedat sa-si razbune tatal care a fost ucis de Dom si Brian (regretatul Paul Walker) in „Fast Five” din 2011.

Potrivit sinopsisului oficial al filmului: „Complotul lui Dante va raspandi familia lui Dom din Los Angeles pana in catacombele Romei, din Brazilia pana la Londra si din Portugalia pana in Antarctica. Vor aparea noi aliati si vor iesi la suprafata vechii dusmani. Dar totul se schimba atunci cand Dom descopera ca propriul sau fiu de 8 ani este tinta finala a razbunarii lui Dante.”

Din informatiile facute publice de Vin Diesel si Universal Pictures reiese ca Dom, capul familiei Toretto, are multe de pierdut in noul film. S-a reunit cu fratele sau Jakob la sfarsitul filmului „F9: Saga Fast” si il creste pe Brian — fiul lui jucat de Leo Abuelo Perry —, impreuna cu Letty (Michelle Rodriguez).

Pe parcursul misiunilor din trecut, oricat de imposibil ar fi parut, Dom si apropiatii lui au intrecut in iscusinta si viteza orice dusman care le-a iesit in cale. Insa razbunarea lui Dante este mult mai infricosatoare, acesta fiind pregatit sa spulbere intreaga familie Toretto. Furia lui Dante vine din faptul ca a fost martor la ce i s-a intamplat tatal lui — maleficul Hernan Reyes, magnat al traficului de droguri — pe un pod din Rio de Janeiro cand a fost eliminat de Dom si Brian. A petrecut ultimii 12 ani punand la cale planurile pentru a-l fac pe Dom sa plateasca pretul suprem.

Mai jos puteti urmari trailerul „Fast X”.

„Fast X” este penultimul capitol al francizei „Fast & Furious”, Vin Diesel a anuntat deja ca al 11-lea film va fi ultimul si va incheia cele trei decenii de existenta ale acesteia.

Noul film va fi lansat in cinematografe pe 19 mai 2023, fiind regizat de Louis Leterrier, cunoscut pentru „Clash of the Titans” sau „The Incredible Hulk”. 

In distributie revin personajele deja cunoscute jucate de Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena si Scott Eastwood, alaturi de Helen Mirren si Charlize Theron, ambele castigatoare de premii Oscar.

In roluri noi vor aparea Brie Larson, o reprezentanta a Agentiei, Alan Richtson, noul sef al Agentiei care nu are aceeasi simpatie pentru echipa lui Dom ca predecesorul sau, Mr. Nobody, Daniela Melchior si Rita Moreno in rolul bunicii lui Dom si a Miei.

„Fast X” este cel mai scump film care va fi lansat in 2023 si al cincilea cel mai scump lungmetraj realizat pana acum. A avut un buget de 340 de milioane de dolari la care se vor adauga costurile de marketing, alte cateva zeci de milioane de dolari.

Productia pentru „Fast X” a avut parte de mai multe obstacole de culise, inclusiv schimbarea regizorului Justin Lin care a regizat cinci filme ale francizei, incepand cu „Tokyo Drift” din 2006. Acesta s-a retras din proiect in aprilie 2022, chiar la inceputul filmarilor invocand „divergente creative”. O saptamana mai tarziu, a fost inlocuit de Louis Leterrier, Lin pastrandu-si joburile de scenarist si producator al filmului.

Proiectul se afla in lucru inca din 2014, filmarile au fost incheiate in luna august a anului trecut, fiind desfasurate in Londra, Roma, Torino, Lisabona si Los Angeles.

Vin Diesel a confirmat ca „Fast and Furious” se va termina dupa al 11-lea film: „Fiecare poveste merita sa aiba un final. Stiu ca oamenii vor simti ca nu ar trebui sa se termine dar cred ca toate lucrurile bune ajung la un final. Exista motive pentru un sfarsit iar franciza aceasta il merita. Franciza s-a ridicat de la pamant iar lumea intreaga l-a sustinut pe acest personaj subestimat pana intr-un punct in care a depasit deja toate celelalte francize. Dar franciza are si un suflet iar sufletul acela are nevoie de odihna.” 

Desi a devenit una dintre cele mai profitabile serii cinematografice, cu incasari de peste 5,13 miliarde de dolari si un buget al productiilor din ce in ce mai mare, primul film a avut dificultati in a gasi vehicule care sa se incadreze in doar 2 milioane de dolari.

Astfel, producatorii au recurs la serviciile lui Craig Lieberman, care nu a tunat masinile, ci a improvizat si stilizat masinile ca sa arate spectaculos dar totodata sa se incadreze si in bugetul alocat si au optat pentru vehicule relativ accesibile, precum Mitsubishi 3000GT VR4 sau Toyota Supra. O alta provocare a fost sa suplimenteze numarul de masini si de decoruri si pentru cascadori.

De altfel, masinile din filmele Fast and Furious au starnit adevarate pasiuni printre iubitorii de masini.

Un fan din Canada a modificat 24 de masini care seamana cu cele aparute in filme, devenind astfel cel mai mare colectionar de masini-replica al seriei. Povestea colectiei lui o puteti citi mai jos.

Succesul francizei i-a lansat cariera lui Diesel si l-a propulsat in topul celor mai cautati actori pentru filmele de actiune din Hollywood. Alaturi de ei, s-au ridicat si Dwayne „The Rock” Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, rapperul Ludacris, Jordana Brewster, Jason Statham si regretatul Paul Walker. 

Diesel a jucat rolul lui Dominic Toretto inca din primul film al francizei „Fast and Furious” care a fost lansat in 2001. Prima productie a reusit sa stranga peste 200 de milioane de dolari din box office in timp ce filmele al 7-lea si al 8-lea au strans peste un miliard de dolari fiecare. „Fast 9”, cea mai recenta lansare, a fost puternic afectata de conditiile pandemice – a debutat in vara anului 2021 cand restrictiile erau severe in cea mai mare parte a lumii – insa a reusit sa stranga peste 750 de milioane de dolari din box office.

Franciza a produs deja si un spin-off de succes cu The Rock, Idris Elba, Vanessa Kirby si Jason Statham in rolurile principale. “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” a fost lansat in 2019, a avut un debut de 180 milioane de dolari din biletele vandute in primul week-end in cinematografe si peste 750 de milioane de dolari pana la final.

Citește în continuare