Skip to content

Garana Jazz Festival a anuntat primii artisti invitati. Evenimentul se va desfasura intre 6-9 iulie

Anul acesta, editia XXVII Garana Jazz Festival va avea loc intre 6-9 iulie 2023, in doua spatii deja cunoscute publicului, Poiana Lupului din Garana, si Biserica Catolica din Valiug.

Primele nume anuntate pentru eveniment sunt Sinikka Langeland Group (Norvegia), Austrian Syndicate (Austria), Camille Bertault & David Helbock (Franta, Austria), Michel Godard Band (Franta), Daniel Herskedal Group (Norvegia), Julian & Roman Wasserfuhr (Germania), Jonathan Kreisberg (S.U.A.), Jan Gunnar Hoff Group (Norvegia), The Side Effects: Stian Carstensen, Marius Neset and Thomas Strønen (Norvegia), Enzo Favata Band (Italia), Michel Godard (Franta) si Vincent Courtois (Franta).

Artistii invitati au viziuni originale si vor arata publicului cat de surprinzator, provocator si emotionant este jazzul contemporan, fenomenul muzical pe care initiatorii festivalului l-au adus inca de la inceputuri mai aproape de publicul din Romania.

Anul acesta, programul festivalului urmeaza sa fie completat cu alti muzicieni valorosi, astfel incat sa fie doua concerte pe zi pe scena din Valiug, iar pe scena principala din Poiana Lupului, publicul sa se bucure de kpatru concerte pe zi.

In cele 26 de editii, festivalul a avut peste 100.000 de spectatori si numerosi artisti cu renume international au impartasit experienta muzicii jazz de avangarda. Pe scena de la Garana, au cantat personalitati ca Eberhard Weber, Jan Garbarek, Stanley Clarke, Mike Stern, Tomasz Stańko, Enrico Rava, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitouš, Zakir Hussain, Bugge Wesseltoft,Youn Sun Nah, Charles Lloyd, John Scofield, Jack DeJohnette, Hiromi, Terje Rypdal, Dhafer Youssef si multi altii.

Garana este un paradis natural ascuns in Muntii Semenic.

Daca serile se petrec in Poiana Lupului, locul unde rasuna cel mai bine jazzul contemporan, in timpul zilei se pot face plimbari pentru a descoperi bogatia naturala a Muntilor Semenic, care face parte din regiunea Banatul Montan. Lacul 3 Ape – cel mai inalt lac de acumulare din masivul Semenic, oferta posibilitatea de a inchiria barca, caiacul sau hidrobicicleta, in timp ce lacul Valiug si  lacul Brezova sunt si ele locuri de neratat. Curajosii pot incerca si stand-up paddling, un nou sport de apa. O serie de pensiuni s-au deschis in zona, iar o parte dintre ele folosesc principiile de slow food, reinterpretand retete zonale pentru gurmanzi.

Biletele s-au pus deja in vanzare online, pe platforma  www.bilete.ro. Pretul unui abonament, pentru 4 zile, este de 520 lei, iar o zi de festival costa 140 lei.

Citește în continuare