Skip to content

Serialul South Park ii parodiaza pe Printul Harry si Meghan si le dedica un intreg episod in care subliniaza absurditatea „turneului mondial al intimitatii” al acestora.

Serialul animat South Park, ajuns la al 26-lea sezon, s-a inspirat din controversele recente provocate de Printul Harry si sotia sa, Meghan pentru un nou episod in care a parodiat actiunile acestora din ultimii ani.

Episodul intitulat „The Worldwide Privacy Tour” (Turneul Mondial al Intimitatii) face referire intr-un mod ironic la contradictia dintre mesajul pe care cuplul l-a transmis in momentul separarii de familia regala si actiunile lor. Desi au declarat ca isi doresc intimitate, sa fie cat mai departe de ochii publicului, atat Harry — prin recenta lui autobiografie — dar si Meghan — prin interviurile acordate, prin podcastul ei dar si prin serialul documentar de pe Netflix — au fost constant prezenti in spatiul public si au oferit acces in intimitatea lor pana la un nivel extrem de intim, atat din vietile lor personale dar si din culisele monarhiei.

„South Park” nu i-a numit in mod specific pe Ducele si Ducesa de Sussex dar episodul este incarcat cu referinte la viata celor doi, de la aspectul fizic la declaratiile lor care au fost parodiate in stilul comic specific serialului.

Povestea se concentreaza pe o vizita a printului Canadei si a sotiei sale in orasul South Park, acestia sustinand ca sunt in cautarea intimitatii si a izolarii. Glumele se concentreaza pe tensiunea dintre dorinta de intimitate a lui Harry si Meghan si dorinta lor de a impartasi detalii intime din viata lor in interviuri, in carti sau in documentare. 

In episodul South Park, printul apare in timp ce isi promoveaza cartea „Waaaagh”, o referinta clara la autobiografia „Rezerva” (Spare) aparuta la inceputul acestui an. Un prezentator al emisiunii „Good Morning Canada” se adreseaza publicului si spune ca „au trecut cateva luni de cand a murit iubita noastra regina. Tuturor canadienilor le este greu sa mearga mai departe, tuturor canadienilor, cu exceptia primilor nostri invitati, printul si sotia sa”.

Cuplul regal este huiduit in timp ce isi face aparitia pe scena, scandand la unison „Vrem intimitate”, in timp ce tin in mana pancarte pe care scrie „Nu va mai uitati la noi!” si „Vrem intimitatea noastra!!!”.

Intr-o alta scena, personajul iconic Kyle Broflovski spune: „M-am saturat sa aud de ei! Nu pot scapa de ei! Sunt peste tot, sunt toata ziua in fata mea!” iar Eric Cartman ii raspunde: „Nu ne pasa de un print idiot si de sotia lui proasta”.

Ulterior, in conversatiile cu un „manager de branding”, printul este descris ca fiind: „Print regal, milionar, calator prin lume, victima”. Sotia lui primeste atributele „Fata de cartier, actrita, influencerita si victima.” Dupa ce isi anunta plecarea din Canada, printul si sotia sa pornesc in „turneul mondial al intimitatii”, trecand prin tari precum Franta, India si Australia, inainte de a ajunge la New York, de a cutreiera toate Statele Unite si de a ateriza in cele din urma in Colorado, unde se stabilesc in oraselul South Park.

„Este atat de liniste si gol aici. Daca ne-am muta aici, atunci oamenii ar crede ca suntem cu adevarat seriosi in ceea ce priveste dorinta de a fi normali”, „, ii spune sotia printului. 

Continuarea va putea fi urmarita saptamana viitoare pe site-ul South Park Studios.

In ultimul an, Printul Harry si Meghan Markle au dezvaluit in abundenta informatii despre familia regala, fiind prezenti saptamanal in presa prin declaratiile din serialul „Harry & Meghan” de pe Netflix dar si prin prima autobiografie a lui Harry in care povesteste detalii din viata lui intima.

Cartea „Rezerva” a fost tradusa si publicata si in Romania si a inclus mai multe afirmatii explozive despre familia regala. Printre acestea se numara descrierea unui presupus moment in care William l-a atacat fizic pe Harry in timpul unei discutii aprinse. Printul povesteste in detaliu despre problemele pe care le-a avut cu organele genitale, cum si-a pierdut virginitatea sau cati oameni a ucis in Afghanistan.

Harry a insistat intr-un interviu acordat publicatiei The Telegraph ca in cartea sa nu este vorba despre incercarea de a „distruge monarhia – este vorba despre incercarea de a-i salva de ei insisi”, adaugand ca stie ca va fi „rastignit de numeroase persoane care vor spune acest lucru.” 

In ultimele saptamani, presa americana – care a fost de partea lui Harry si Meghan din momentul „divortului” de familia regala – s-a intors impotriva lor iar jurnalistii de la Fox News, CNN sau CBS au criticat in mod explicit contrastul dintre actiunile si declaratiile lor. 

Citește în continuare

Din 17 februarie, la Timisoara va fi deschisa cea mai importanta expozitie Victor Brauner in Romania. Artistul de origine din Piatra Neamt a fost considerat "pictorul vizionar" al miscarii suprarealiste dupa ce si-a pierdut ochiul.

Pe parcursul intregului an, urban.ro va va prezenta evenimentele din cadrul Timisoara Capitala Europeana, intr-un proiect sustinut de Vodafone Programul Cultural Timisoara, Capitala Europeana a Culturii include cea mai importanta expozitie retrospectiva…

Citeste mai mult