Skip to content

Ferrari a facut echipa cu Montblanc pentru a crea un stilou din titan, cu elemente stilistice si tehnologice unice, inspirat din modelul editie limitata Ferrari Daytona SP3

Montblanc Ferrari Stilema SP3 este cel mai nou stilou din portofoliul companiei elvetiene, fiind la fel de elegant ca masinile sport legendare ale companiei Ferrari.

Noul Montblanc este un stilou creat din titan usor, un aliaj neobisnuit pentru companie, cu cateva elemente stilistice si tehnologice unice pentru ambele branduri. Masina care a inspirat colaborarea este Ferrari Daytona SP3 din 2021, varianta in editie limitata. Elemente de design de la masina au fost aduse si in creatia stiloului: formele de lamele orizontale de pe barele de protectie fata si spate ale masinii, care, la randul lor, au ca referinta Ferrari Testarossa din anii 1980.

„De cate ori incepem sa proiectam un nou Ferrari, cream forme abstracte care nu au neaparat nici macar patru roti”, explica Flavio Manzoni, Chief Design Officer al Ferrari pentru publicatia Design Taxi. Un alt element interesant este ca acest stilul nu respecta cerintele aerodinamicii, ci este „o evocare a procesului de gasire a formei”, dupa cum mentioneaza Manzoni. „Fiecare Ferrari contine tehnologie, inovatie si performanta, dar exista si frumusete. Este un amestec de stiinta si arta. Inovatia este, de asemenea, cheia designului”, adauga acesta. Dupa cum puteti observa, stiloul poate sta singur in picioare, datorita formei capacului.

Numele stiloului este Stilema, care se traduce „stil”, reflectand elementele de design de baza care fac ca un obiect sa fie instantaneu identificabil cu creatorul sau, fie ca este un stilou sau o masina sport. „In timp ce un instrument de scris are o functie si o constructie complet diferite fata de o masina, scopul nostru a fost sa cream un instrument de scris care sa se alinieze perfect cu filozofia si limbajul de design al emblemei Porsche, chiar inainte ca toate calitatile sale tehnice sa fie dezvaluite”, spune CEO-ul Montblanc, Nicolas Baretzki, citat de Design Taxi.

Caracteristica definitorie a stiloului, lama rosie, a necesitat luni de cercetare, potrivit lui Manzoni, care descrie materialul „ca si cum ar fi iluminat”. Manzoni noteaza ca un stilou este un obiect extrem de echilibrat, cu o functie reusita definita aproape in totalitate de ergonomie. Lama are o particularitate aparte atunci cand stiloul trebuie incarcat cu cerneala, transformand astfel obiectul o inovatie in sine. De asemenea, instrumentul de scris are si un penit din aur alb solid realizat manual, conceput pentru a fi perfect pentru scris si schite. „Accentul nostru nu a fost doar pe fluiditatea formei, ci șs pe functia sa, subliniind senzatia exceptionala de a tine un stilou de calibru inalt in mana”, spune Manzoni.

Sigla de la Ferrari este gravata cu laser pe capac, in timp ce emblema traditionala Montblanc este, de asemenea, realizata din aur alb. Pretul produsului incepe de la 27.500 dolari.

Cele doua companii au lucrat anterior impreuna la o gama de stilouri tip roller si stilouri care i-au adus un omagiu lui Enzo Ferrari, parte a seriei „Great Characters” de la Montblanc, care se gasesc in magazinul online al companiei Montblanc, cu preturi incepand de la 830 dolari, aici.

Citește în continuare