Skip to content

Christian Louboutin deschide in aceasta primavara un hotel tip boutique in Portugalia

Renumitul designer franco-egiptean, Christian Louboutin, cunoscut mai ales pentru pantofii sai, a anuntat planurile de a deschide un nou hotel in Portugalia, Vermelho. Numele ales inseamna „rosu” in limba portugheza, si a fost numit dupa nuanta-semnatura care acopera talpa pantofilor Louboutin.

Hotelul este situat in satul Melides, iar designerul a povestit ca a descoperit Vermelho din intamplare. In materialul dedicat din Financial Times, Christian Louboutin  povesteste ca a descoperit satul in timp ce conducea spre locul de cazare, si a fost hipnotizat de frumusetea lagunei. I-a placut atat de mult incat a descoperit doua zile mai tarziu ca cineva isi vindea proprietatea in acest sat, achizitie pe care a facut-o imediat. Locul a devenit prima sa resedinta, si mai tarziu, atelierul sau, iar acum locuieste intr-un complex mai mare langa aceasta prima casa.

Hotelul a fost achizitionat in 2017, iar dupa o investitie de aproximativ 2.5 milioane de euro, cele 13 camere si restaurantul sunt gata sa-si primeasca oaspetii.

foto Booking.com

Hotelul de tip boutique se deschide oficial pe 1 aprilie si are doar 13 camere repartizate pe cele trei niveluri, fiecare cu design diferit, in palete de culori vibrante in fiecare camera si piese exceptionale, cum ar fi pat baldachin sau masa din ratan in forma de maimuta. Preturile de cazare pe noapte incep de la 380 de euro, detalii aici.

Designul a fost gandit de o prietena de familie, Madalena Caiado, care a inceput creatia dupa ce i-a oferit lui Louboutin o carte cu cladiri vechi din Portugalia, ca sa aleaga si sa inteleaga spiritul locului. Despre hotel, creatorul de pantofi spune ca „Trebuia sa fie o extensie, intr-un fel, a modului in care eu si prietenii mei traim in Portugalia”.

Designerul a ales o firma specializata de management hotelier sa conduca afacerea, ei fiind cei care gestioneaza si restaurantul, denumit Xtian.

Locul este atat de placut de designer incat acesta a lansat chiar si o linie de incaltaminte a carei denumire este Melides, satul situat pe coasta Alentejo.

Linia se numeste Désert a Maison Christian Louboutin, iar din colectie fac parte espadrilele Melides du Désert, cu platforma de 85 mm, de culoarea neagra, cu note foarte elegante.

Citește în continuare