Skip to content

De astazi avem pe voxa.ro, in format audio, cartea lui Jay Shetty, 8 reguli ale iubirii. Cartea propune un ghid pentru a infrunta anxietatile care apar cand incercam sa construim o relatie de iubire

Acum avem pe voxa.ro in format audio una dintre cele mai asteptate si mai promovate carti la nivel international, “8 reguli ale iubirii. Cum sa o gasesti, sa o pastrezi si sa renunti la ea” scrisa de fostul calugar Jay Shetty ( o gasiti aici). Cartea a aparut in limba romana la editura Litera in urma cu doar cateva zile.

 Shetty, un autor care vine din zona de business (a fost expert in marketing digital pana la a intalni un calugar care i-a schimbat viata luandu-l cu el in manastire), face prin cartile sale o legatura intre studii stiintifice, ceva psihologie si nevoia unei generatii care cauta scurtaturi si indrumare pentru a obtine cat mai repede ce-i trebuie: chiar si iubirea.

Prima lui carte, Gandeste ca un calugar, a fost multe luni nr 1 in New York Times, si este si in Romania una dintre cele mai vandute si mai ascultate carti ( o gasiti si pe ea pe voxa.ro, aici)

De data aceasta Shetty isi propune sa ofere un ghid revelator pentru fiecare etapa a romantismului, bazandu-se atat pe intelepciunea straveche cat si pe stiinta moderna.

El spune “Nimeni nu ne aseaza la masa si ne invata cum sa iubim. Asa ca, de multe ori, suntem aruncati in lumea relatiilor cu nimic altceva in afara de filmele de dragoste si cultura pop care sa ne ajute sa ne descurcam.”

Cartea lui Shetty e impartita in patru capitole – Solitudine, Compatibilitate, Conexiune – fiecare cu regulile lui in a convietui si iubi, de la aceptarea singuratatii si valorizarea ei pana la a invata sa cauti intamplarile prin care castigi si tu, dar si partenerul din cuplu, castigati amandoi.

In loc sa prezinte dragostea ca pe un concept eteric sau ca pe o colectie de clisee, Jay Shetty prezinta pasi specifici, care pot fi urmati pentru a va ajuta sa va dezvoltati abilitatile de a practica si de a hrani dragostea. El impartaseste reguli patrunzatoare, cum ar fi: „Castigati sau pierdeti impreuna”, „Cum sa definesti dragostea” si „Nu te rupi intr-o despartire”. Inspirat de intelepciunea vedica si de stiinta moderna, el abordeaza intregul ciclu al relatiei, de la primele intalniri, la mutatul impreuna, la despartire si la a o lua de la capat. Si ne arata cum sa evitam sa cadem in plasa promisiunilor false si a partenerilor neimpliniti.

Shetty, care a fost calugar timp de trei ani atat in India, cat si in Europa, spune ca studiile arata ca barbatii spun „te iubesc” in medie la 88 de zile de la debutul relatiei, in timp ce femeilor le ia 134 de zile pentru a face acelasi lucru.

„Nu inseamna ca acea persoana te-a mintit neaparat sau te-a indus in eroare, ci doar ca a trait conform definitiei sale [de „te iubesc”]”, spune Shetty.

Puteti descoperi putin din filosofia sa de viata si din felul in care vede iubirea in filmul de mai jos.

Shetty a vorbit despre experienta sa personala ca barbat in lumea intalnirilor in timpul unui episod Red Table Talk, emisiune realizata de actrita Jada Picket Smith in mai 2019. El a recunoscut ca a facut „lucruri frumoase” pentru femeile cu care s-a intalnit „pentru ca aceste fapte m-au facut sa ma simt mai bine in pielea mea. Nu stiam daca o faceam cu adevarat pentru ele sau pentru mine, pentru ca ele sa fie de genul „Jay, esti uimitor””, a spus el la acea vreme.

 „Cand devii calugar, te razi in par, porti halate, nimeni nu mai este impresionat”.

Puteti asculta aceasta carte in orice moment aveti nevoie de un sprijin emotional sau, mai prozaic, cand sunteti in trafic sau aveti activitati casnice pentru a va valoriza cat mai bine timpul.   O gasiti pe voxa.ro aici

Citește în continuare