Skip to content

Diagnosticul de dementa a lui Bruce Willis anuntat luna trecuta a provocat o crestere cu 12.000% a interesului pentru intelegerea cauzelor bolii Alzheimer. Colin Firth si Mary McCartney au in desfasurare o campanie pentru constientizarea bolilor mintale

Credit line: Profimedia

Organizatiile de specialitate care se ocupa de preventia si tratarea diferitelor boli mentale au anuntat ca dupa ce a fost facut public diagnosticul de dementa a lui Bruce Willis, au inceput cautarile pe internet cu privire la aceste boli.

De exemplu, pe website-ul www.Alzheimers.org.uk, Societatii de Alzheimer, o organizatie de caritate, cautarile au fost cu 12.000% mai multe, in 16-17 februarie, data care a coincis cu anuntul facut de familia actorului despre boala acestuia.

In prezent, se desfasoara mai multe campanii despre constientizarea bolilor mintale. Actorul britanic Colin Firth este parte dintr-o astfel de campanie, care evidentiala felul in care se schimba relatiile intime in urma unui diagnostic de dementa.

Colin Firth este cauzelosi imaginea acestei campanii, care ruleaza pe radio si TV, iar

Mary McCartney, care este fiica lui Sir Paul McCartney, a facut fotografii ale cuplurilor afectate de dementa care vor aparea pe panouri publicitare.

Dupa ce familia lui Bruce Willis a anuntat in martie anul trecut ca actorul in varsta de 67 de ani a fost diagnosticat cu afazie si ca se va retrage din activitatea profesionala, acum afectiunea sa a evoluat in dementa frontotemporala.

Familia sa a postat aseara o declaratie cu privire la ultimul diagnostic al lui Willis si a anuntat ca actorul se retrage complet din viata publica.

„De cand am anuntat diagnosticul de afazie al lui Bruce in primavara anului 2022, starea lui Bruce a progresat si acum avem un diagnostic mai specific: dementa frontotemporala (cunoscuta sub numele de FTD). Din pacate, provocarile legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confrunta Bruce. Desi acest lucru este dureros, este o usurare sa avem in sfarsit un diagnostic clar”, a scris familia sa intr-o declaratie pe site-ul Asociatiei pentru degenerescenta frontotemporala

Dementa frontotemporala, care este adesea diagnosticata la o varsta mai frageda decat alte forme de dementa, poate fi caracterizata prin schimbari de personalitate, dificultati de vorbire si tulburari motorii. Este cauza a 10% pana la 20% din toate diagnosticele de dementa, potrivit Clinicii Mayo.

Cariera de actor a lui Willis a inceput la inceputul anilor 1980, cu roluri in filme precum „The Verdict”, „Blind Date” si „Sunset”.

Citește în continuare