Skip to content

(galerie foto) Cele mai spectaculoase bijuterii purtate la gala Oscar 2023. De la Cartier, Bulgari, Tiffany la Chopard, De Beers si Lorraine Schwartz.

In timp ce tinutele purtate de cei mai bine cotati actori ai momentului la gala premiilor Oscar 2023 au fost dezbatute de specialisti ca fiind mai putin spectaculoase si creative decat in anii pre-pandemici, gama de bijuterii care a aparut in fotografiile de pe covorul rosu este extraordinara.

Deoarece premiile Oscar reprezinta cel mai important eveniment din calendarul cinematografic de la Hollywood, casele de bijuterii le ofera stilistilor care imbraca vedete acces la cele mai pretioase bijuterii – ceea ce inseamna ca gala reprezinta adesea o sansa de a descoperi piese unicat care nu pot fi vazute nici macar in buticurile exclusiviste ale unor branduri precum Bulgari, Harry Winston sau Bucheron.

Anul acesta s-au remarcat colierele cu diamante si smaralde masive si bijuteriile din platina sau aur alb.

Cele mai remarcabile bijuterii ale serii au fost purtate de actrite precum Michelle Yeoh, Emily Blunt, Lady Gaga si Sofia Carson. La randul lor, domnii au cautat sa adauge detalii pretioase costumelor si smochingurilor negre prin brose cu diamante si insigne de rever cu motive geometrice si sculpturale.

Mai jos, va prezentam 10 dintre cele mai spectaculoase momente cu bijuterii de pe covorul rosu de la Oscar 2023.

Brandul Tiffany a imprumutat piese cu diamante din colectiile mai vechi dar si din noile piese High Jewelry.

Lady Gaga a purtat un colier din platina si cercei vintage cu diamante, Florence Pugh si-a accesorizat tinuta cu un colier din platina cu diamante, cercei cu diamante si turmaline, Michelle Williams a optat pentru un colier cu diamante, la baza gatului iar Michael B. Jordan a ales brosele „ Schlumberger by Tiffany & Co.™” din seria „ Bird on a Rock”.

Una dintre cele mai memorabile aparitii ale galei, Cara Delevigne, si-a accesorizat rochia cu un colier, bratari, inele si cercei din colectia Bulgari Serpenti.

Bulgari si-a imprumutat piesele spectaculoase – si voluminoase, mult mai masive si mai evidente decat in anii anteriori – pentru Angela Bassett, Pedro Pascal, Phoebe Waller-Bridge si Rainey Qualley.

Chopard a avut mai multe actrite care au purtat creatii din colectiile „Haute Joaillerie”.

Cele mai spectaculoase aparitii ale diamantelor Chopard au fost purtate de Emily Blunt – un inel si o pereche de cercei de tip „statement” – si Sofia Carson, actrita si cantareata, care a optat pentru un colier cu sapte smaralde octogonale – care insumeaza 122.49 carate – alaturi de un set de bijuterii cu diamante albe si aurii estimate la 92.57 carate.

Rihanna, Halle Bailey – care o va juca pe Ariel in noul film live-action de la Disney – si Ariana DeBose au fost cooptate in echipa De Beers.

Rihanna si echipa ei de stilisti au accesorizat tinuta Margiela purtata pe scena — pentru a interpreta cantecul „Lift Me Up” nominalizat la Oscar pentru coloana sonora „Black Panther: Wakanda Forever” — cu doua coliere, o bratara, cercei si un inel cu diamante, toate de la De Beers. 

Pe covorul rosu, Rihanna a optat pentru bijuteriile Moussaieff. La fel a ales si Michelle Yeoh, premiata cu Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal.

In timp ce Michelle Yeoh si-a accesorizat bijuteriile Moussaieff la rochia alba creata de Armani special pentru gala Oscar, Rihanna a optat pentru cercei cu diamante oranj-brune si doua inele decorate cu aceleasi pietre pretioase.

Deepika Padukone, Zoe Saldana, Elizabeth Olsen si Paul Mescal si-au accesorizat tinutele cu bijuterii Cartier.

Una dintre cele mai spectaculoase prezente ale galei – Fan Bing Bing – a optat pentru bijuterii cu smaralde de la Lorraine Schwartz.

Mai multe despre gala Oscar 2023 puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare