Skip to content

Ducesa de Sussex va publica o reteta de prajitura cu lamaie in noua carte de bucate a lui Chef José Andrés. Zilele viitoare isi relanseaza blogul de lifestyle „The Tig” unde va promova articole despre mancare, calatorii, moda, relatii personale si cultura.

Dupa ce Printul Harry s-a aflat in atentia presei timp de cateva saptamani cu autobiografia „Rezerva”, Ducesa de Sussex se pregateste la randul ei sa revina in spatiul public. Un prim pas este contributia cu o reteta la noua carte de bucate a lui Chef José Andrés.

Recent, publicatia The New York Post a citat un document depus de Fundatia Archewell – prin care opereaza Ducii de Sussex – la Biroul de Brevete si Marci din SUA. Din cererea lor se intelege ca vor relansa blogul de lifestyle „The Tig” pe care Meghan scria inainte de casatoria cu Harry. 

Potrivit documentelor oficiale, Ducii de Sussex isi doresc sa promoveze pe noua versiune a blogului articole despre „mancare, gatit, retete, calatorii, relatii, moda, stil, design interior, stil de viata, arta, cultura, design, viata constienta, sanatate si wellness.”

In timp ce ziarul britanic The Mirror sustine ca blogul „The Tig” ar putea fi relansat saptamana viitoare, Ducesa pregateste terenul cu reteta ei de prajitura cu lamaie si ulei de masline.

Reteta va fi inclusa in „The World Central Kitchen Cookbook: Feeding humanity, feeding hope”, descrisa drept o colectie de povesti si retete de la bucatari renumiti, bucatari locali si prieteni ai organizatiei nonprofit World Central Kitchen, care hraneste comunitatile afectate de dezastre naturale si crize umanitare.

Intr-un comunicat al Fundatiei Archewell se precizeaza ca toate incasarile rezultate din publicarea cartii vor sprijini „eforturile de interventie in situatii de urgenta ale World Central Kitchen, iar Meghan, Ducesa de Sussex, este mandra ca a contribuit cu o reteta.”

Tortul de lamaie cu ulei de masline al lui Meghan a aparut in presa in urma cu doi ani, cand a gatit un desert cu lamai din gradina proprie pentru femei care reparau case distruse in Chicago.

La vremea respectiva, Meghan a scris ca „Uneori trecem cu vederea cat de mult conteaza sa ne exprimam multumirile si sa ne aratam aprecierea. Poate ca ne dam seama acum, mai mult ca niciodata, ca momentele umane fundamentale, cum ar fi savurarea unei mese impreuna, ne ofera cu mai mult decat mancare (chiar daca acea mancare este delicioasa!). In acest sens, speram sa va bucurati de ofranda pe care am pregatit-o pentru voi – un mic semn de multumire, din casa noastra in casa voastra. Speram ca prin acest efort sa aratam ca, atunci cand participam cu totii, chiar si cele mai mici actiuni pot avea un efect de propagare. Chiar si actiunile individuale pot avea un impact asupra noastra, a tuturor.”

Mai jos este o imagine cu tortul gatit de Meghan in urma cu doi ani.

Archewell si World Central Kitchen colaboreaza din decembrie 2020 cand au incheiat un parteneriat oficial. Despre relatia pe care o are cu Ducii de Sussex, Chef José Andrés a declarat intr-un interviu acordat revistei People ca „ii iubesc. Am avut ocazia sa petrec timp cu ei, sa lucrez cu ei si sunt foarte implicati si foarte bine informati despre ce se intampla in lume, care sunt problemele si nevoile oamenilor. Pentru mine, este o placere sa-i numesc prieteni.”

Printre ceilalti colaboratori ai cartii de bucate The World Central Kitchen Cookbook a lui Andrés se numara Michelle Obama, cu o reteta de taco pentru micul dejun, Guy Fieri si Ayesha Curry. 

Cartea va fi publicata pe 12 septembrie 2023, dar in prezent este disponibila pentru precomanda aici.

Treptat, Ducii de Sussex isi creeaza tot mai multe oportunitati de business, blogul „The Tig” fiind cea mai buna unealta in acest sens.

Prin „The Tig”, Meghan va reveni la viata ei de dinainte de logodna cu Printul Harry insa va profita, alaturi de sotul ei, de un nivel de celebritate de mii de ori mai mare fata de perioada in care juca in serialul „Suits”.

Ducesa a fost nevoita sa isi inchida blogul imediat dupa logodna cu Harry, in 2017. Potrivit unor apropiati ai cuplului, noua versiune a site-ului este inspirata de Goop, afacerea de produse de wellness a lui Gwyneth Paltrow care a renuntat la actorie si vinde produse dedicate femeilor care cauta o stare de bine, atat fizic dar si spiritual si sexual.

Potrivit unor informatii publicate in revista PEOPLE – care a devenit un mijloc de comunicare al Ducilor de Sussex cu lumea larga – „The Tig” a fost inchis pentru ca familia regala nu era de acord cu informatiile scrise pe site si nici cu incercarea lui Meghan de a profita de pe urma celebritatii ei. 

In aprilie 2017, Ducesa de Sussex a scris un mesaj de adio cititorilor ei in care si-a luat la revedere dupa trei ani „petrecuti in aceasta aventura alaturi de voi. Ceva ce a inceput ca un proiect din pasiune, a evoluat intr-o comunitate uimitoare de inspiratie, sprijin reciproc, distractie si frivolitate. Mi-ati facut zilele mai luminoase si ati umplut aceasta experienta cu atat de multa bucurie”, a adaugat Markle.

Zilele trecute, a fost dezvaluita vestea botezului micutei Printese Lilibet care a avut loc intr-o ceremonie restransa in Los Angeles. Mai multe puteti citi mai jos.

Citește în continuare