Skip to content

Ed Sheeran anunta albumul „Substract” si documentarul „The Sum of It All”, disponibil pe Disney+. Artistul va oferi pentru prima data acces in viata lui privata, va vorbi despre ganduri sinucigase, dependenta de droguri si problemele de sanatate ale sotiei sale, Cherry.

Ed Sheeran se pregateste de lansarea celui de-al cincilea album din cariera. Se numeste „Substract” si va fi lansat pe 5 mai, primul single urmand sa apara la finalul acestei saptamani.

Cu „Substract”, Sheeran incheie un proiect inceput in urma cu 10 ani prin care si-a numit albumele dupa operatii matematice – „+” sau „Plus” (Adunare), – sau „minus” (scadere), „x” (inmultire) si „=” (egal). Artistul a declarat intr-un interviu acordat Rolling Stone ca pentru urmatoarele materiale audio va utiliza un alt set de simboluri, avand deja in plan alte cinci albume, titlurile acestora raman deocamdata la secret. Speculatiile presei americane de specialitate sustin ca ar fi vorba de „virgula”, „punct si virgula”, „exclamatie”, „intrebare” si la final „punct”.

Noul disc va fi promovat de single-ul „Eyes Closed” care va fi lansat vineri pe contul de YouTube al lui Sheeran si de un mini-turneu european desfasurat intre 23 martie si 2 aprilie.

Cele 23 de melodii noi (14 piese pe versiunea standard a discului, 18 pe versiunea „DeLuxe” si 23 pe vinil) au fost compuse de Sheeran alaturi de Aaron Dessner de la The National care a creat si cele mai recente albume ale lui Taylor Swift: „Folklore” si „Evermore”.

Pe noul album, Sheeran, care este unul dintre cei mai rezervati si discreti artisti din muzica pop cand vine vorba de impartasit detalii din viata personala, va canta despre traume, depresie, consumul de droguri, ganduri sinucigase si problemele de sanatate ale sotiei sale, Cherry.

In interviul acordat Rolling Stone, Sheeran a declarat ca a apelat la un terapeut dupa moartea prietenilor cei mai buni, Jamal Edwards si Shane Warne, si nu isi dorea sa mai traiasca. Artistul sustine ca s-a luptat cu depresia pe tot parcursul vietii lui dar a simtit ca trebuie sa rezolve aceste probleme dupa ce a devenit tatal a doua fetite.

„In locul de unde ma trag eu, nimeni nu vorbeste cu adevarat despre emotii. In Anglia, oamenii cred ca este ciudat sa mergi la un terapeut. Cred ca este foarte util sa poti vorbi cu cineva si sa te descarci si sa nu te simti vinovat ca te descarci. Evident, am trait o viata foarte privilegiata. Asa ca prietenii mei se uitau mereu la mine si spuneau ca nu e chiar asa de rau. Dar ajutorul nu este un buton pe care se apasa, in care esti automat OK. Este ceva care va fi mereu acolo si care trebuie doar gestionat.”, a povestit Sheeran.

Versurile noilor melodii includ si referinte la consumul de droguri si cum moartea lui Jamal Edwards in urma unui atac de cord (in urma consumului de alcool si cocaina) l-a convins sa renunte la stupefiante. 

Artistul a renuntat inclusiv la consumul de bauturi spirtoase inainte de nasterea primei sale fiice in 2021: „Cu doua luni inainte ca Lyra sa se nasca, Cherry a spus: Daca mi se rupe apa, chiar vrei ca altcineva sa ma duca la spital? Pentru ca pur si simplu beam foarte mult. Si atunci a fost momentul in care am facut clic si mi-am dat seama ca nu vreau sa se intample asta. Si nu vreau sa ma enervez niciodata cand imi tin copilul in brate. Niciodata, niciodata. Sa bei cateva beri e un lucru. Dar sa bei o sticla de vodca e altceva. Este doar o realizare a faptului ca am intrat in 30 de ani. Maturizeaza-te! Ai petrecut, ai avut aceasta experienta. Fii multumit cu asta si termina”.

Sheeran canta pe noul album despre problemele pe care le-a avut cu imaginea de sine, cu kilogramele in plus si cu mancatul compulsiv dar si despre tumoarea pe care sotia lui Cherry a avut-o cand era insarcinata cu al doilea copil al lor, Jupiter. Sotia lui a dus sarcina la termen si a fost operata imediat dupa nastere, in iunie 2022 in dimineata in care Sheeran a fost cap de afis pe stadionul Wembley.

„Subtract” va fi insotit si de prima serie documentara din cariera lui Sheeran. Artistul e pregatit sa ofere mai mult acces in viata lui personala in cele patru epiusoade din „Ed Sheeran: The Sum of It All”.

„Ed Sheeran: The Sum of It All”  apare sub semnatura producatorilor de Fulwell 73 Productions („Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium”, „Adele: One Night Only”, „The GRAMMY Awards”) premiati cu trofee Emmy. Productia ii poarta pe telespectatori intr-o calatorie in jurul lumii evidentiind cum a reusit un copil balbait la care nimeni nu se astepta, sa ajunga unul dintre cele mai mari superstaruri ale muzicii si mai ales cum s-au nascut hiturile sale. 

Seria documentara va avea premiera pe 3 mai pe Disney+ si va include o perspectiva intima asupra vietii lui Sheeran. 

Povestea il urmareste pe Ed dupa ce afla o veste care ii schimba viata si dezvaluie greutatile si triumfurile sale in timpul celei mai dificile perioade din viata sa. Imbinand elemente exclusive si inedite din arhiva personala, elemente de actualitate, interviuri cu sotia si cu cei dragi lui si secvente din spectacole, serialul evidentiaza opiniile lui Sheeran despre lume, despre el insusi si despre muzica sa, dar si aduce in prim-plan un deceniu de hituri de care se bucura fanii din intreaga lume.

„Intotdeauna am fost foarte prudent in ceea ce priveste viata mea personala si privata; singurul documentar pe care l-am facut vreodata a fost unul care s-a concentrat pe compozitia cantecelor mele”, a declarat Sheeran. „Disney m-a abordat pentru a face un documentar in patru parti si am simtit ca este momentul potrivit sa deschid usa si sa las oamenii sa intre. Sper ca oamenii sa se bucure de el”.

Episoadele se numesc „Love”, „Loss”, „Focus” si „Balance” si includ imagini incepand din adolescenta lui Ed, contactul cu Jamal Edwards care l-a ajutat sa se promoveze cand nimeni nu il baga in seama, la succesul hitului „The A Team” la nivel mondial pana aproape de momentul prezent cand Sheeran se prezinta ca un barbat complex care invata sa devina echilibrat, sa jongleze atat viata unui superstar pop care canta in fiecare seara pentru zeci de mii de oameni dar si viata personala, a unui om de familie cu sotie si doi copii.

Intre timp, Sheeran lucreaza deja la doua albume noi – unul creat alaturi de Dessner iar al doilea in colaborare cu starul reggaeton J. Balvin.

Pentru albumul lui J.Balvin, Sheeran a creat melodii cu Daddy Yankee, Burna Boy, Pharrell si Shakira, alaturi de care a lucrat si pentru noul ei material. In trecut, Sheeran s-a dovedit a fi un compozitor prolific, colaborand cu artisti de la David Guetta (muzica dance electronica) la Florida Georgia Line (trupa de muzica country).

Pentru noile melodii, Sheeran a mai lucrat si cu rapperul britanic Devlin, cu producatorul Benny Blanco si cu prietenul sau Justin Bieber.

Ed Sheeran a concertat in Romania pe 3 iulie, in fata a 46.000 de fani prezenti pe Arena Nationala

Pasiunea pe care Ed Sheeran o pune in piesele si in showurile sale s-a simtit si la Bucuresti, pe 3 iulie 2019, atunci cand artistul a concertat pe Arena Nationala in fata a 46.000 de fani. In deschidere, au cantat Zara Larsson si James Bay, iar Ed Sheeran a fost “acompaniat”, ca de obicei, numai de chitarele sale si de pedala de loop, atmosfera fiind una impresionanta.

La ora 21:00 fix, artistul a urcat pe scena si a deschis concertul cu “Castle on the Hill”. Din playlist nu au lipsit piese de pe albumul “Divide”, lansat in 2017, dar si hituri precum “I See Fire”, “Thinking Out Loud”, “Perfect” si “Shape of You”.

In anul 2019, Publicatia Pollstar a confirmat ca turneul lui Ed Sheeran, DIVIDE TOUR, a devenit cel mai mare turneu al tuturor timpurilor.

Ed Sheeran a stabilit pe 2 august 2019, un nou record. Dupa reprezentatia de la Hanovra, Germania, “Divide Tour” a devenit “cel mai mare turneu al tuturor timpurilor”, depasind  performanta celor de la U2, inregistrata in 2011 cu turneul 360°.

Turneul “Divide” a fost sustinut de Ed Sheeran vreme de doi ani, iar artistul a cantat in peste 200 de orase Europa, America, Asia și Africa. Ultimul sau show a avut loc la Ipswich’s Chantry Park, in 2019, orasul in care s-a nascut. Atunci artistul a facut anuntul retragerii sale temporare din muzica.

 „Asa cum poate stiti, sau poate ca nu stiti, am sustinut turneul „Divide” vreme de doi ani, iar aceasta este ultima zi a acestui intreg turneu. Simt un gust dulce-amarui in legatura cu asta. Ma bucur ca sunteti aici si ca incheiem turneul in Ipswich. Acesta va fi ultimul meu concert pentru, probabil, urmatoarele 18 luni”, a anuntat atunci Ed Sheeran. Acesta a anuntat ca vrea sa petreaca mai mult timp alaturi de sotia sa.

Citește în continuare