Skip to content

La 4 ani dupa premiera „Joker”, regizorul Todd Philips dezvaluie o noua imagine cu Joaquin Phoenix de la filmarile Joker 2. Lady Gaga joaca rolul iubitei nebune, productia va fi lansata anul viitor.

UPDATE 5 octombrie 2023: Cineastul Todd Philips a devenit sursa principala care dezvaluie pe Instagram noi imagini din continuarea lungmetrajului „Joker” din 2019. Recent, regizorul a postat o noua fotografie cu Joaquin Phoenix la filmari care arata stadiul decadent in care se afla personajul dement pe care il joaca. Mesajul a fost postat pe 4 octombrie, la fix patru ani de la premiera mondiala a primului film care a obtinut 11 nominalizari la Oscar si incasari-record pentru o productie interzisa minorilor.

View this post on Instagram

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips)

Philips a dezvaluit in ultimul an imagini atat cu Phoenix dar si cu Lady Gaga, partenera lui din film, intr-un rol care are potential sa devina iconic pentru cariera artistei. Mai jos puteti descoperi tot ce trebuie sa stiti despre Joker 2, filmul va fi lansat anul viitor in jurul aceleiasi date, pe 9 octombrie 2024.

La finalul lunii martie, Lady Gaga a fost fotografiata in New York la filmarile lungmetrajului „Joker 2: Folie à Deux”, fiind prima aparitie a artistei in costumul complet al personajului pe care il joaca in continuarea hitului „Joker” din 2019: Harley Quinn.

Fotografiile surprinse de paparazzi prezinta o scena cu o multime de oameni adunata pe scarile unei cladiri guvernamentale, Gaga este escortata de politisti in presupusul tribunal. 

Figurantii care apar in jurul artistei protesteaza, sunt energici si tin in mana pancarte cu mesaje precum „Free Joker” (Eliberati-l pe Joker), „Justice 4 Joker” (Dreptate pentru Joker), „Joker Marry Me” (Joker, casatoreste-te cu mine!) si „No Justice Not Guilty Not Joking” (Nedrept, nevinovat, neglumet). O parte dintre acestia poarta peruci colorate si masti de clovn asemenea lui Joker.

Imaginile cu Gaga confirma ceea ce se banuia anterior: ca o va juca pe Harley Quinn, iubita Jokerului.

Costumul purtat de Lady Gaga a fost realizat de Arianne Phillips – designer triplu-nominalizat la Oscar – si este un amestec intre imaginea lui Harley Quinn din benzile desenate DC Comics si estetica primului film „Joker” in regia lui Todd Philips. Motivul romburilor este specific arlechinilor si columbinei inca din secolul al XVII-lea, personajele avandu-si originea in comedia dell’arte. Phillips a reinterpretat ideea iubitei clovnului si i-a adaugat actritei si o mica parte din machiajul Jokerului, costumul pare rupt, decadent iar parul este umed, aparent neingrijit.

Anterior, Todd Phillips a mai postat anterior o fotografie cu Gaga si Joaquin Phoenix – care revine in rolul Jokerului – de Valentine’s Day. Portretul respectiv era realizat de aproape si nu oferea niciun indiciu legat de costumele personajelor sau locul in care se afla, cu exceptia faptului ca se sugera relatia romantica dintre ei.

Originalul „Joker” al lui Phillips a fost un succes comercial urias, devenind filmul cu rating „R” (interzis sub 17 ani( cu cele mai mari incasari din toate timpurile. 

La Premiile Oscar 2020, filmul a obtinut doua victorii – Phoenix pentru cel mai bun actor si Hildur Guðnadóttir pentru cea mai buna coloana sonora – din cele 11 nominalizari. Desi era gandit ca un lungmetraj de sine statator, succesul neasteptat al productiei a avut un impact in decizia de a crea o continuare a povestii.

La inceputul lunii decembrie 2022 au inceput filmarile pentru „Joker 2” intitulat „Folie à deux” (Nebunie in doi). 

Tradus literal ca „nebunie impartasita”, folie à deux este un termen laic pentru tulburare deliranta. Acest lucru s-ar putea referi la modul in care ticalosia lui Arthur este imbratisata pe scara larga de Gotham City in primul film, dar ar putea sugera, de asemenea, ca continuarea lui Phillips va aduce propria sa interpretare a principalei (si, de fapt, singurei) partenere a lui Joker in viata, crima si nebunie, Harley Quinn – care a fost interpretata in alte adaptari DC de Margot Robbie (in live-action) si Kaley Cuoco (in animatie).

Regizorul Todd Philips a anuntat pe contul lui de Instagram prima zi de filmare a noului proiect printr-o imagine cu Joaquin Phoenix in rolul personajului protagonist.  

In imaginea postata de Philips, Phoenix apare extrem de ranit si la fel de slab ca in filmul anterior, sta intins pe un scaun de salon in timp ce este barbierit de ceea ce pare a fi un infirmier. Mesajul adaugat de Philips este „Ziua 1. Baiatul nostru. #joker”.

Despre scenariu se stie ca Jokerul se afla internat in Azilul Arkham. Acolo o intalneste pe Dr. Harleen Quinzel (Harley Quinn), o psihiatra care se indragosteste de el. Alaturi de Phoenix si Gaga vor mai juca si Zazie Beetz care revine in rolul lui Sophie Dumond (a jucat acelasi rol si in primul film), Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland si actorul britanic Harry Lawtey intr-un rol care a fost descris drept „major si important”.

Warner Bros. va lansa „Joker: Folie à Deux” in cinematografe pe 9 octombrie 2024. Mai multe despre succesul primului film veti descoperi mai jos.

Articolul original a fost publicat pe 27 martie 2023.

Citește în continuare