Skip to content

Pianistul Kirill Richter va sustine sambata un concert la Palatul Bragadiru din Bucuresti. Cunoscut pentru compozitia temei muzicale a Cupei Mondiale de Fotbal din 2018, tanarul artist va sta de vorba cu publicul roman dupa concert.

Unul dintre cei mai proeminenti reprezentanti ai scenei muzicale neoclasice, Kirill Richter vine la Bucuresti pentru un concert sustinut la Palatul Bragadiru.

Compozitor si pianist in varsta de 33 de ani, Richter va urca pe scena bucuresteana sambata, 1 aprilie, de la orele 19:00 si va interpreta fragmente din albumul sau de debut, „Chronos”.

Devenit faimos in anul 2018, cand a compus tematica muzicala a Cupei Mondiale de Fotbal, proiectata pe un ecran gigant din Times Square, New York, Kirill Richter creeaza muzica pentru televiziune, teatru, balet si cinema. 

La Bucuresti va veni insotit de violonista Alena Zinovieva si de violoncelistul Avgust Krepak, alaturi de care formeaza The Richter Trio. 

In cadrul concertului „Sounds and Senses” de la Palatul Bragadiru, care va dura 80 de minute, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul Chronos precum: „Michigan 7”, „Ophelia”, „Chronos” sau „Dreamer”.

Dupa concert, publicul va avea ocazia sa-i puna intrebari lui Kirill, in cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri, un moment pe care organizatorii il numesc „after concert drink”.

Richter a avut o ascensiune fulminanta in 2017 cand a sustinut zeci de concerte si a inceput sa scrie muzica pentru film, teatru si balet.

Fiind mai mult autodidact in materie de studii muzicale, Kirill Richter a avut un parcurs demn de un scenariu de film – a studiat fizica nucleara la Universitatea Nationala de Cercetare Nucleara MEPHI, pentru ca apoi sa urmeze studii de licenta in design vestimentar la Universitatea din Hertfordshire.

Momentul de glorie care l-a propulsat pe Richter in atentia iubitorilor de muzica din intreaga lume a venit in 2018 cand, la invitatia FoX Sports, a compus imnul Cupei Mondiale, care a avut premiera pe un ecran gigant din Times Square, New York.

Ulterior, tanarul pianist-compozitor a cucerit scena muzicala europeana – a interpretat la Festivalul Reeperbahn din Hamburg si a primit o serie de oferte de la cunoscute case de discuri, sali de spectacole si festivaluri – Elbphilarmonie din Germania, Festivalul Olandez „Classical: NEXT”, Festivalul Britanic „The Great Escape” si Royal Albert Hall. 

Kirill Richter creeaza, de asemenea, muzica pentru teatru, balet si partituri de cinema. Unele dintre cele mai recente lucrari ale sale — precum coloana sonora a blockbusterului SF „A Rough Draft”, bazat pe romanul lui Serghei Lukyanenko si muzica pentru drama lui Ivan Tverdovsky „Jumpman” — au primit numeroase premii internationale. 

In 2019 a lansat albumul de debut „Chronos” care vorbeste despre relatia artistului cu timpul. 

„Cred ca timpul apare in viata noastra in diferite stari ale materiei, la fel ca apa care poate fi sub forma de gheata sau abur. Poate fi o amintire a celor care nu mai sunt cu noi, sau o reprezentare abstracta a istoriei ca un vartej de evenimente, sau reflectii asupra oportunitatilor pierdute si a multivariantei destinului uman, sau chiar perceptia mitologica a timpului ca o creatura vie care este deschisa dialogului.”, explica compozitorul.

Biletele au fost puse in vanzare, pot fi cumparate de pe site-ul Teatrului Godot — aici — sau de pe platformele de ticketing MyStage.ro, Bilete.ro, Iabilet.ro, Eventbook.ro.

Citește în continuare