Skip to content

Noi ironii din lumea miliardarilor. In primul episod Succession din sezonul 4, o geanta Burberry de 3000 de dolari si o sapca din casmir de 600 de dolari vorbesc despre“bogatia invizibila”, iar conacul celui mai tanar miliardar din lume e vedeta in film.

Dupa un al treilea sezon exploziv, care s-a incheiat intr-un mod epic, Succession a revenit cu sezonul 4, care va fi ultimul pentru aventurile familiei Roy. Din trailerele care au promovat noul sezon, dar si din primul episod deja prezentat pe HBO, actorii Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun si Alan Ruck au revenit cu totii si par sa se certe mai tare ca niciodata pe idei si averi.

Drama de familie prezentata de HBO MAX, probabil unul dintre cele mai bune seriale care se difuzeaza in acest moment in lume, are in palmares multe premii Emmy (cel mai recent luat in urma cu cateva zile), dar si Globuri de aur.

In timpul campaniei de promovare pentru noul sezon, Brian Cox a rezumat astfel ceea ce vom vedea: ”vanzarea conglomeratului media Waystar Royco catre vizionarul in domeniul tehnologiei Lukas Matsson se apropie tot mai mult. Perspectiva acestei vanzari seismice provoaca anxietate si diviziune in randul familiei Roy, in timp ce copiii anticipeaza cum va arata viata lor odata ce afacerea va fi finalizata. Urmeaza o lupta pentru putere, iar familia anticipeaza un viitor in care ponderea lor culturala si politica este sever redusa.”

„Stie ca o vor da in bara. Stie ca nu au ceea ce trebuie sa faca, dar vor incerca oricum”, a declarat Cox despre ce crede Logan despre actiunile copiilor sai. El a adaugat ca atunci cand vine vorba de Shiv, in special, „nu-si poate tine gura inchisa. Nu are nicio rezerva, nicio abilitate tactica, niciun fel de subtilitate, si de aceea a cazut de pe loc”.

Noul sezon va avea 10 episoade, va fi ultimul, iar asta pare sa le dea scenaristilor oportunitatea sa se distreze cu mici detalii care, odata descoperite, fac deliciul publicului si sunt lectii despre oamenii cu adevarat bogati.

De-a lungul sezoanelor precedente s-a tot vorbit ca echipa a avut un consilier care s-a ocupat ca “viata personajelor sa fie cat mai aproape de a miliardarilor” in detaliile care tin de comportamentul lor in intimidate – de la cum se imbraca, ce flori au in casa, ce mananca, cum (nu) isi fac bagajele etc.

In primul episod din noul sezon ironia maxima e data de o geanta Burberry.

Geanta in cauza, un tote cu doua manere, in valoare de 2.890 de dolari, a atarnat de umarul partenerei varului Greg la petrecerea de ziua lui Logan, partenera pe care un membru al firmei a numit-o „Bridget Randomfuck”.  

La sosirea ei la petrecere, o singura privire este suficienta pentru a o face pe asistenta lui Logan sa se agite  si sa-l chestioneze pe Greg despre originile ei si calitatea in care e sosita la o intalnire cu “bogatii”.

Bridget a adus in mod clar aceasta geanta, o investitie de aproape 3.000 de dolari, ca un semnal ca si ea e una dintre bogatii care-si permit multe. Fata e ironizata pentru geanta prea mare (“vrea sa ne fure pranzul”), lui Greg i se fac observatii despre ea, iar pentru spectator lectia vine discret.

Pentru familia Roys, cea mai ravnita piesa vestimentara este cea care vine la un pret mare cu foarte putine semne sau, cum am ajuns sa o numim, bogatie invizibila.

Kendall, de exemplu, poarta in acest episod o sapca de baseball din casmir Loro Piana de 625 de dolari si o jacheta Tom Ford din piele de caprioara de 6.490 de dolari. Adevaratul lux, pentru oameni precum familia Roys, care isi pot permite atat de multe case incat uita unde detin proprietati, consta in a ramane complet inaccesibili si incognito. Toata distractia se risipeste de indata ce ceva este usor de recunoscut.

Ironia accesului oamenilor “normali si naivi” in lumea miliardarilor e marcata in acelasi prim episod de o gafa pe care o face aceeasi Bridget cand vrea sa-si faca un selfie cu Logan, patriarhul familiei.

Primul episod din noul sezon aduce insa si un alt access la lumea miliardarilor adevarati, prin casa in care s-a filmat o intalnire de afaceri intre frati.

In lumea reala, conacul cu sase dormitoare si optsprezece bai apartine lui Austin Russell, in varsta de 28 de ani, fondatorul si directorul executiv al Luminar Technologies.

Conacul dispune de un home theater de lux, un complex spa, doua camere de panica si chiar un acoperis retractabil pentru observarea stelelor. Dar adevarata nota „personala” este, probabil, scanerul de retina folosit pentru a intra in dormitorul principal. Terenul aferent proprietatii, achizitionat in 2013 pentru 7,3 milioane de dolari, se afla chiar langa resedinta lui Tom Hanks si are o priveliste neobstructionata a zonei de vest a Los Angelesului.

La 25 de ani, Russell avea o avere estimata la aproximativ 1,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, care  l-a desemnat drept cel mai tanar miliardar din lume.

Citește în continuare